پنج شنبه یکم آذر ۱۴۰۳ ساعت ۹:۵۶:۳۷ قبل از ظهر

برگزیده‌های سرویس کشاورزی

15 میلیارد دلار صرف واردات کالاهای اساسی می شود

15 میلیارد دلار صرف واردات کالاهای اساسی می شود

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: چرا باید ۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی هزینه شود در حالی که تراز تجاری کشور منفی ۱۱ میلیارد دلار است.

در هوشمندسازی یارانه آرد و نان چه گذشت؟

در هوشمندسازی یارانه آرد و نان چه گذشت؟

طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان طی دو سال اخیر نتایج قابل توجهی داشته که مهم‌ترین هدف آن جلوگیری از مصرف بی‌رویه آرد در خارج از شبکه بود.


15 میلیارد دلار صرف واردات کالاهای اساسی می شود

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: چرا باید ۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی هزینه شود در حالی که تراز تجاری کشور منفی ۱۱ میلیارد دلار است.

در هوشمندسازی یارانه آرد و نان چه گذشت؟

طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان طی دو سال اخیر نتایج قابل توجهی داشته که مهم‌ترین هدف آن جلوگیری از مصرف بی‌رویه آرد در خارج از شبکه بود.

طرح هوشمندسازی یارانه آرد هزینه دولت را ۷۵ هزارمیلیارد تومان کاهش داد

با اجرای طرح هوشمندسازی و جلوگیری از خروج آرد یارانه‌ای از زنجیره تولید نان، مصرف آرد یارانه‌ای در سال ۱۴۰۲ به سطح مصرف سال ۹۸ کاهش یافت (علیرغم افزایش جمعیت، افزایش اتباع، افزایش ۳ هزار واحد نانوایی). با این روند، تا پایان شهریور امسال و طی ۳۰ ماه اجرای طرح، ۷۵ هزار میلیارد تومان بار مالی کمتری به دولت تحمیل شد.

سرپرست سازمان دامپزشکی کشور منصوب شد

در حکمی از سوی دکتر غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی،دکتر «علیرضا رفیعی‌پور» با حفظ سمت به عنوان سرپرست سازمان دامپزشکی کشور منصوب شد.

بهبود حقوق کارکنان با تصویب پیشنهاد ردیف فوق‌العاده امنیت غذایی در مجلس/ وزارت جهادکشاورزی خواستار اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری شد

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهادکشاورزی پیش‌بینی کرد؛ پیشنهاد ردیف فوق‌العاده امنیت غذایی برای بهبود حقوق کارکنان با رای بالای نمایندگان در صحن مجلس به زودی تصویب شود.

توجه به جنگل‌های زاگرس به عنوان زیرساخت طبیعی توسعه پایدار ایران

در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری مطرح شد: جنگل‌های زاگرس یک دارایی بسیار بزرگ برای کشور است. قدمت جنگل‌های زاگرس به بیش از میلیون‌ها سال می‌رسد.

گلایه ها از عدم تخصیص سهمیه واردات چای اوج گرفت/ هشدار درباره نابسامانی بازار و گرانی کالا

اعضای هیات مدیره اتحادیه چای کشور در نامه ای به وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از عدم تخصیص سهمیه واردات فصل پاییز و فروش اجباری چای داخلی، عنوان کردند: منوط نمودن واردات و اجبار به خرید چای داخلی دارای اشکالات فراوان حقوقی و تجاری است که منجر به بر هم خوردن نظم بازار می شود.

فیلم/ رئیس انجمن علوم خاک ایران:
طبق قانون جهش مسکن مهم ساخت ویلاست و بقیه ذرت و گندم کشور هم وارد شود، اشکالی ندارد

بازرگان گفت: می‌خواهند براساس قانون جهش تولید مسکن ۱۳ میلیون هکتار از زمین‌های کشاورزی را به ساخت مسکن اختصاص دهند، یعنی مهم ساخت ویلاست و بقیه ذرت و گندم کشور هم وارد شود، اشکالی ندارد. این همه کویر داریم، خانه‌ها را در آنجا بسازید!

فیلم/ رئیس سازمان دامپزشکی:
اگر دو هزار نیرو جذب نکنیم، تا سه یا ۵ سال آینده نیروهای ما نصف می‌شوند/ ۹۰۰ دستگاه خودروی سازمان دامپزشکی مستهلک هستند

نوروزی گفت: به دو هزار نفر نیروی جدید در همه رده‌های تحصیلی برای نظارت نیاز داریم. این نیروها باید بر تولید ۳۰ میلیون تن نهاده در داخل و خارج کشور نظارت کنند.

جهانی شدن جغرافیای غذا و چالش "تله کوپلینگ"

شیرزاد گفت: از نگره جهانی، جریان های بین المللی مواد مغذی تولید شده در سیستم های "تجارت کشاورزی از راه دور" به بخش مهمی از چرخه جهانی مواد مغذی تبدیل شده که منجر به توزیع مجدد منابع غذایی می شود. از طرفی، جریان مواد مغذی در شبکه های تجارت جهانی کشاورزی ساختار ناهمواری را نشان می دهد.

پست نرمالیته فین تک کشاورزی؛ آغازین روزهای اولیه یک انقلاب دیجیتال

بر اساس گزارش 2024 سازمان ملل، جمعیت جهان در مسیر رسیدن به 9.7 میلیارد نفر تا سال 2050 است و حتی با وجود افزایش هزینه نهاده های مورد نیاز برای تولید کالری در جوامع تا سال 2030، پیش‌بینی می‌شود که 40 درصد از تامین نیازهای جهانی آب دچار کسری گردد و با تغییرات اقلیمی، افزایش هزینه‌های انرژی، نیروی کار و مواد مغذی در حال حاضر بر حاشیه سود فشار ‌آورد.

«نود اقتصادی» گزارش می‌دهد + نمودار
افزایش ۱/۴ میلیونی تعداد دام سبک کشور

در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ با خشکسالی و همچنین عدم تامین به موقع نهاده‌های دامی از سوی دولت، بخشی از دام مولد کشور از چرخه تولید خارج شد، اتفاقی که موجب شد در سال ۱۴۰۲ تعداد دام کشور نسبت به دو سال قبل از آن با کاهش ۵ میلیون راسی روبرو شود.

امتزاج مباحث کشاورزی، غذا و تغییرات اقلیمی دستاوردهای( COP28 )

بحث های اخیر در کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد ( COP28 ) در دبی؛ یک تغییر اساسی در فورماسیون همکاری های بخش خصوص-دولتی و جامعه مدنی بود.

فیلم/ وزیر جهاد کشاورزی:
به اندازه چهار ماه کنجاله و سویا دپو کردیم و اگر وارد هم نکنیم مشکلی نداریم

نیکبخت گفت: پارسال تامین کنجاله سویا از دست همه در رفته بود و در تحویل نهاده‌ها سه ماه تاخیر وجود داشت. اکنون موجودی ذرت به بیش از سه میلیون و ۶۰۰ هزار تن و موجودی کنجاله به نزدیک دو میلیون رسیده است.

فیلم/ رئیس انجمن ملی خرما:
از مسئولان دولتی که صادرات خرما را ممنوع کرده‌اند شکایت قضایی کرده‌ایم

رشید فرخی گفت: چندین سال است که دولت در پیک صادرات، ممنوعیت صادراتی برقرار می‌کند و آبروی تجار ما را پیش دنیا می‌برد. اگر دولت همراهی کند صادرات خرمای ایران ۱ میلیارد دلار می‌شود.

بازگشت ترامپیسم و تاثیرات احتمالی آن بر بازارهای کشاورزی

احتمال بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، نگرانی های جهانی زیادی را در مورد اینکه چگونه سیاست های تجاری او بر کشاورزی آمریکا و صادرات کالاهای اساسی در عرصه بین المللی تأثیر می گذارد، برانگیخته است. ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود تعرفه های سنگینی را بر چین و سایر کشورها اعمال کرد.

کشاورزی و دولت چهاردهم؛ دولت‌ها کشاورزی را جدی نمی‌گیرند!

شانزدهمین نشست از سلسله نشست‌های «راه نشان» با موضوع «اقدامات و برنامه‌های اولویت‌دار حوزه کشاورزی دولت چهاردهم» در خانه اندیشه ورزان برگزار شد.

رویکردهای بدیل در اقتصاد سیاسی غذا و کشاورزی ایران

در طول 60 سال گذشته کشاورزی جهان تحت تاثیر " گفتمان نوآوری-سرمایه‌گذاری" دستخوش یک پیکربندی مجدد شده است، همانطور که جهانی شدن اقتصاد با کاهش موانع تجارت محصولات کشاورزی عمیق تر شد، سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه و زیرساخت ها به طور فزاینده ای به نفع "کشاورزی صادرات محور" صورتبندی گردید.

فیلم/ رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران:
قیمت تمام شده پسته در آمریکا ۵ دلار و در ایران ۷ دلار است/ آمریکا ۷۵۰ هزار تن پسته تولید کرده و ما با این همه ظرفیتی که داریم ۲۵۰ هزار تن!

رضایی گفت: مجلس می‌خواهد از سال ۹۵ تا کنون قوانین کشت فرا سرزمینی را تغییر دهد ولی تاکنون چنین کاری نکرده است. وزارتخانه ما در یک سال و نیم گذشته ۳ وزیر عوض کرده است.

فیلم/ رئیس انجمن گاوداران در گفتگو با «نود اقتصادی»:
انحصار واردات نهاده‌های دامی در دولت سیزدهم شکسته شد/ جو و ذرت به وفور و به زیر قیمت در بازار وجود دارد

مقدسی گفت: کاهش قیمت جو و ذرت، اثر افزایش قیمت سویا را گرفت. آزادسازی منابع کشور و تهاتر کمک شایانی به سامان دهی بازار نهاده‌های دامی کرد.

تأمین و توزیع مرغ و گوشت قرمز منجمد بین هیئت‌های مذهبی در ماه محرم

مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور از تأمین و توزیع مرغ و گوشت قرمز منجمد بین هیئت‌های مذهبی در ماه محرم خبر داد.

«نود اقتصادی» گزارش می‌دهد؛
رشد ۸۵ درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به سال ۱۴۰۰

به گفته سهرابی مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی، از ابتدای خرید تضمینی گندم تا ۱۵تیرماه، حدود ۶/۳ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ رشد ۵۶۲ هزار تنی (معادل ۱۰ درصد) داشته است.

پیام وزیر جهاد کشاورزی به مناسبات انتخابات ریاست جمهوری

حضور باصلابت و سراسر غرور ملت بزرگ، فهیم و با درایت ایران اسلامی در آزمون سرنوشت‌ساز و حماسه ملی ۱۵ تیر ۱۴۰۳ که کامل کننده مرحله نخست برگزاری این دوره از انتخابات در ۸ تیر ۱۴۰۳ بود را به امام زمان (عج)، رهبر معظم انقلاب، آحاد مردم و جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان به عنوان رییس‌جمهور منتخب ملت صمیمانه تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.

کنکاشی پیرامون نظام بهره برداری زنجیره ارزش سویا در برزیل

برزیل از نظر تولید سویا در چند سال گذشته از ایالات متحده پیشی گرفته است. ایالات متحده، برزیل مرکزی و جنوب شرقی آمریکای جنوبی در مجموع بیش از 80 درصد از ذخایر سویای جهان را تولید می کنند .

خرید بیش از ۳۵ هزار تن گوشت مرغ تولید داخلی توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور

شرکت پشتیبانی امور دام کشور در سالجاری نسبت به خرید مقدار بیش از ۳۵ هزار تن گوشت مرغ تولید داخل مازاد بر مصرف از طریق دو روش: خرید مرغ زنده به قیمت ۵۸،۰۰۰ تومان و خرید گوشت مرغ منجمد کارتنی به مبلغ ۸۴،۵۰۰ تومان در ازای تحویل نهاده‌‌‌‌‌‌های مدت‌دار و همچنین به صورت نقدی اقدام نموده که بیشترین خرید در استان‌های مازندران، گلستان، گیلان و اصفهان صورت پذیرفته است.

فیلم/ رئیس هیأت مدیره فدراسیون طیور در گفت‌وگو با «نود اقتصادی»:
امسال نسبت به سال گذشته ذرت، کنجاله سویا و دانه‌های روغنی بسیار بیشتری وارد کشور شده است

رنگی گفت: از لحاظ حجم مقدار زیادی نهاده دامی وارد کشور شده و از این نظر هیچ مشکلی نداریم. دامداران و مرغداران از نظر نهاده یک اطمینان خاطر کاملی دارند.

بی ثباتی ژئوپلیتیکی و اختلالات تجارت غلات در دریای سرخ

بحران اخیر در دریای سرخ  که از نوامبر 2023، آغاز شده به مثابه یادآوری آشکار از آسیب پذیری تجارت جهانی غذا در برابر بی ثباتی ژئوپلیتیکی است. در طول سال‌ها، زنجیره تامین غذای جهانی به یک شگفتی لجستیک مدرن و همکاری بین‌المللی تبدیل شده است.

فیلم/ رئیس انجمن گاوداران در گفتگو با «نود اقتصادی»:
می‌توانیم به راحتی قیمت گوشت را ۱۵۰ هزار تومان ارزان کنیم ولی حمایت نمی‌کنند

مقدسی گفت: ۴۶ هزار تن گوشت در سال ۱۴۰۱ به شرکت پشتیبانی امور دام دادیم ولی پول ما را با ۱۰ ماه تاخیر دادند. چرا باید برای واردات گوشت گرم ارز بدهند؟ چرا باید گوساله پروار از پاکستان وارد کنیم؟

کشاورزی دیستوپیایی و هژمونی بارون های صنایع غذایی

شیرزاد گفت: باورهای اتوپیایی منبعث از آموزه های کشاورزی انقلاب سبز در قرن بیستم به تصویری "دیستوپیایی" از کشاورزی تحت سیطره و هژمونی غول های صنعت غذا در دنیای پساکرونا مبدل شده است.

افزایش تولید گندم با راهبرد حداکثر سازی تولید

بر اساس گزارش سامانه شرکت بازرگانی دولتی ایران( سیفا)میزان خرید تضمینی گندم تا پایان روز پنج شنبه ۳۱ خرداد ماه *به میزان ۴.۷۷۰ میلیون تن می باشد* و ارزش گندم های خریداری شده معادل ۸۴ همت است.

"مزارع بزرگ"، ظهور "مگا فارم"مشوق کشاورزی تجاری

تعهد دولت ها به توسعه مزارع بزرگ به کمک شرکای راهبردی "سرمایه داری ملی بخش کشاورزی" به مثابه یک "دکترین برای حصول به امنیت غذایی" در چارچوب "حکمروایی غذایی" ؛ طرح تازه ای از سیاستگذاری کشاورزی را در مباحث بین المللی تشکیل داده است. تا کنون، بزرگترین مزرعه در جهان (از نظر سطح زیر کشت) مزرعه مگا سیتی "مودانجیانگ" در "هیلونگجیانگ" چین است. این مزرعه حیرت انگیز 22500000 هکتار را مدیریت می کند.

صنعت شیلات، اولویت نخست سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی کشور

وزیر جهاد کشاورزی گفت: با فراهم شدن پایه و اساس جهش تولید در آبزی‌پروری، اولویت نخست این وزارتخانه جذب سرمایه‌گذار، تسهیل‌گری صدور مجوزها و ایجاد جهش تولید در صید و صیادی و آبزی‌پروری به ویژه در استخرهای دومنظوره است.

"آینده صنعت مرغ" در سپهر بین المللی تامین امنیت غذایی

اندازه بازار جهانی طیور به شکلی منطقی در سال 2023 به حدود 378840 میلیون دلار رسید و انتظار می رود در پایان سال 2030 بیش از 628510 میلیون دلار درآمد ایجاد کند.

وزیر جهاد کشاورزی در مراسم تجدید بیعت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
ترسیم نقشه راه جهاد کشاورزی برای آینده

محمدعلی نیکبخت با ترسیم نقشه راه آینده برای وزارت جهاد کشاورزی در مسیر جهش تولید و رسیدن به خودکفایی ملی در عرصه‌های مختلف کشاورزی با تاکید بر حفظ محیط زیست و منابع پایه گفت: با محور قرار دادن توسعه فعالیت کشاورزی همچنان می‌توانیم ضمن تضمین تامین غذای مورد نیاز مردم، ارزآوری فراوانی هم برای کشور داشته باشیم.

وفور انبه در بازار، قاچاق یا تولید! / چرا خودکفایی در تولید انبه محقق نشد؟

تولید سالانه میوه انبه در ایران حدود 40 هزار تن است و با وجود تاکید مسئولان مبنی بر خودکفایی 50 درصدی در میوه‌های گرمسیری تا پایان سال 1404 اما به دلیل قاچاق و واردات غیر ضروری، عملاً تحقق این وعده با ابهام مواجه شده است.

پیام وزیر جهاد کشاورزی به مناسبت هفته جهاد کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی در پیامی هفته جهاد کشاورزی را به جهادگران، کشاورزان، تولید کنندگان و تشکل‌های عرصه کشاورزی تبریک گفت.

ارتقای سهم تولیدات شیلات به ۱۰ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی

وزیر جهادکشاورزی ظرفیت منابع موجود در کشور را مهیای توسعه شیلات و آبزی‌پروری دانست و افزایش سهم تولیدات شیلاتی را به ۱۰ درصد کل تولیدات کشاورزی هدفی دست‌یافتنی عنوان کرد.

تبیین پویایی ها در جهان در حال تغییر صنعت گوشت

شیرزاد گفت: طی دو دهه گذشته به شکلی نسبتا پایدار، محصولات حیوانی 16 درصد از کل تجارت محصولات کشاورزی را تشکیل می‌دادند.

اقدامات شرکت پشتیبانی امور دام کشور در تعادل نسبی و جلو‌‌گیری از افزایش بی‌رویه قیمت‌‌های مواد پروتئینی

شیرزاد گفت: در راستای حمایت از مصرف‌کنندگان و تنظیم بازار محصولات پروتئینی کشور، از ابتدای نیمه دوم سال 1402 تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری 193 فقره تفاهم‌نامه سه جانبه واردات دام زنده و گوشت قرمز بین شرکت پشتیبانی امور دام کشور با بخش خصوصی با محوریت واردات گوشت گوسفندی و گوساله و دام زنده منعقد گردیده است

وزیر جهاد کشاورزی:
نهاده‌های مورد نیاز تولید برای 6 ماه نخست سال تامین شده است

وزیر جهاد کشاورزی گفت: برخلاف مدت مشابه، در حال حاضر نهاده‌های مورد نیاز تولید برای 6 ماه نخست سال تامین شده و برنامه اجرایی شش ماهه دوم با قوت در حال اجراست، یعنی؛ تولیدکننده دغدغه‌ای به جز تولید نداشته باشد.