
«نود اقتصادی» بررسی کرد + سند
ایران در سال ۱۴۰۰ هم واردکننده گندم خواهد بود؟
بهمن محمدی در فایل صوتی که برای تربیون «نود اقتصادی» ارسال کرده به مشکلات چایکاران و تبانی که برای خرید چای از چایکاران توسط برخی دولتیها صورت گرفته است اشاره میکند "۵ هزار تن چای سنواتی از انبار شهرستان لنگرود توسط "شمس، از مدیران وقت سازمان چای شمال" تخلیه شده در صورتیکه این مقدار چای به اتحادیه تعاون روستایی گیلان فروخته شده است!
کاظم خاوازی با بیان کرد: واسطهها در بازار مرغ حذف شده اند و در تدارک کنترل بازار تخم مرغ هم هستیم.
حمیدرضا نامی بیان کرد: ساختار دخالت وزارت جهاد کشاورزی در توزیع تراکتور بستر فساد و انحراف را مهیا کرده است، ما هشدار دادیم، به تذکرات ما توجهی نمیشود!
مجید موافق قدیری بیان کرد: در ۲ ماه گذشته معاونت امور دام ۱۱ نامه برای اصلاح سامانه بازارگاه به بانک کشاورزی داده اما هیچ اتفاقی نیفتاده است. نهادهای نظارتی ورود کنند که چرا اصلاح در سامانه بازارگاه انجام نمیشود.
معین الدین سعیدی بیان کرد: در حال حاضر پرداخت ارز دولتی موجب تداوم حجم وسیع فساد در واردات نهادههای دامی میشود.
مرتضی رضایی با بیان اینکه برای حمل ۸۵۰ هزار تن نهاده دامی به ۴۰ هزار تریلی نیازمندیم، گفت: وزارت جهاد کشاورزی چطور میتواند خروج این تعداد تریلی را از گمرک، فیزیکی کنترل کند.
کاظم خاوازی بیان کرد: بنده قول میدهم به هیچ وجه اجازه ندهیم جلوی صادرات مرکبات و به ویژه سیب گرفته شود.
مصطفی دارایی نژاد بیان کرد: جلوگیری از ثبت سفارش و واردات انحصاری موز، قیمت این میوه را افزایش داده است.
محسن سعیدیان بیان کرد: فروش انواع فسفات برای مصرف افزودنی دارویی واحدهای دام و طیور کشور ۹۰ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.
مرتضی رضایی بیان کرد: صنعت دام و طیور از واسطه گریها رنج میبرد، ولی اصناف و وزارت صمت پای کار مبارزه با دلالان مرغ و گوشت نیستند.
حبیب اسدالله نژاد بیان کرد: حدود دو هفته است که وضعیت تامین نهاده ها به نسبت قبل بسیار بهتر شده است و حدود ۹۰ درصد نهاده های مورد نیاز واحدهای مرغداری توسط دولت با نرخ مصوب تامین می شود.
فتح الله تاری بیان کرد: دستگاهها مبحث اقتصاد مقاومتی را به اندازه کافی پیگیری نکردند. اگر این امر پیگیری شده بود کشور به واردات برنج، ذرت و... نیاز نداشت.
محمد رشیدی بیان کرد: افزایش قیمت مرغ و مشکلات واردات نهادههای دامی باعث شده تا استیضاح وزیر جهاد کشاورزی توسط نمایندگان مطرح شود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مرغ در فروشگاههای زنجیرهای سطح شهر در حال توزیع است،گفت:در میادین علاوه بر غرفه ها، ماشین های دارای ترازو برای سرعت بخشی به توزیع مرغ مستقر شده اند.
اسداله کارگر بیان کرد: قیمت هویج در میدان مرکزی به ۸ هزار تومان رسیده است. با وجود فصل برداشت هویج انتظار گرانی را نداشتیم.
یک مقام مسئول گفت: از اواخر هفته گذشته با وجود بارندگی شدید، ملخهای صحرایی از کویت وارد استان خوزستان و بوشهر شدند.
بهمن محمدی در فایل صوتی که برای تربیون «نود اقتصادی» ارسال کرده به مشکلات چایکاران و تبانی که برای خرید چای از چایکاران توسط برخی دولتیها صورت گرفته است اشاره میکند "۵ هزار تن چای سنواتی از انبار شهرستان لنگرود توسط "شمس، از مدیران وقت سازمان چای شمال" تخلیه شده در صورتیکه این مقدار چای به اتحادیه تعاون روستایی گیلان فروخته شده است!
کاظم خاوازی با بیان کرد: واسطهها در بازار مرغ حذف شده اند و در تدارک کنترل بازار تخم مرغ هم هستیم.
کاظم خاوازی با بیان اینکه مرغ کیلویی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان در تمام فروشگاهها موجود است، گفت: بر اساس دستوری که رییس جمهوری به جهاد کشاورزی دادند از روز دوشنبه وزارت جهاد کشاورزی با وزارت صنعت، معدن و تجارت به بازار ورود کردند
احد آزادی خواه با بیان اینکه متأسفانه در زمینه مرغ و تخم مرغ، با بهم ریختگی مدیریتی مواجه هستیم، گفت: قیمت مرغ بگونهای است که اگر این نهادهها با ارز نیمایی ۱۰ هزار تومانی وارد میشد، چنین قیمتی نداشت.
مژده پرویز گفت: ۵۲ هزار تن چای سنواتی موجود در انبارهای سازمان مرکزی تعاون روستایی، مربوط به سالهای ۸۶، ۸۷ و ۸۸ در بهمن ماه سال ۹۲ بر اساس قراردادی به محمد طاهر شمس فروخته شد. چای موجود به ازای هر کیلوگرم ۵۵ تومان فروخته شده که به ازای هر کیلو ۱۴۹۰۰ ارزانتر فروخته شده است.
مرتضی رضایی با بیان اینکه از هفته آینده قیمت مرغ تا چند هزار تومان کاهش پیدا می کند، گفت: باید صنعت مرغ مادر را نجات دهیم چون اگر جوجه نباشد شاهد این اتفاقات خواهیم بود.
مرتضی رضایی بیان کرد: گرانی نهاده های دامی از جمله کنجاله سویا، جو و ذرت علت افزایش ۵۵ درصدی قیمت شیر خام بوده است.
محمدرضا شافعی نیا نوشت: صرف نظر از اینکه بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور حدود ۱۷ درصد از ارز تخصیصی برنگشته است، چنانچه کارشناسانی موارد مطرح شده در مقطع زمانی مورد نظر را اشتباه میدانند آمادگی مناظره وجود دارد.
وزارت جهاد کشاورزی با انتشار توضیحاتی به مصاحبهی «مدیرعامل اسبق موسسه جهاد استقلال و مشاور وزیر اسبق جهاد کشاورزی» با «نود اقتصادی» واکنش نشان داد.
گوجه فرنگی محصول ارگانیک شهرستان کوثر و خلخال که دستمایه شش ماه تلاش کشاورزان منطقه است، نه تنها از لحاظ قیمت ساماندهی نشده بلکه در ماههای گذشته به قیمتی اندک توسط دلالان خریداری شده است.
محمدرضا جهانسوز گفت: ما میتوانیم با آب کمتر محصول بیشتری به دست بیاوریم به شرطی که هزینههایی که صرف واردات میشود را صرف آموزش و تحقیق و انتقال یافتههای علمی کنیم. گندم ناموس کشاورزی ایران است و کسی که اعتقاد به خودکفایی گندم ندارد، اهمیت زیادی هم برای ناموس قائل نیست.
مرتضی معتمد بیان کرد: در کشور ما ۱۱ ماه گوجه فرنگی تازه وجود دارد و فقط آبان ماه آن هم به دلیل تغییر فصل گوجه فرنگی تازه کم میشود و قیمت آن هم افزایش مییابد.
محمدعلی طهماسبی بیان کرد: اگر ۱۰ تا ۲۰ کامیون حاوی کالای قاچاق در ملا عام آتش زده شود کسی دیگر جرات قاچاق نمیکند. میوه قاچاق در بازار فراوان است و از بین رفتن آنها برخورد میخواهد.
محمدرضا شافعینیا، مدیرعامل اسبق موسسه جهاد استقلال و مشاور وزیر اسبق جهاد کشاورزی بیان کرد: تا اواخر سال ۹۵ با ارز ۳۲۰۰ تومانی، مرغ کیلویی ۵۵۰۰ تومان بود، چرا وقتی قیمت ارز به ۴۲۰۰ تومان رسید قیمت مرغ ۴۰۰ درصد گران شد؟
دولت در خریدهایی که انجام میدهد مشخص نیست چه زمانی پول را میپردازد و برخی کشاورزان به جای کشت زعفران به دلیل اینکه برایشان صرفه اقتصادی ندارد زمینهایشان را برای چرای دام رها کردند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه با آزاد شدن قیمت نهاده های بخش کشاورزی، هزینه های تولید برای کشاورزان مضاعف شده است، گفت: لازم است کود شیمیایی اوره با قیمت یارانه ای در اختیار کشاورزان قرار گیرد تا خدشه ای به خودکفایی گندم در کشور وارد نشود.
علیقلی ایمانی بیان کرد: دولت به بهانه حمایت از مصرف کننده، حاضر به افزایش نرخ نیست، در حالی که این امر به زیان تولید تمام میشود.
جواد ولی زاده بیان کرد: باغداران به کود و سم نیاز دارند ولی توزیع آن توسط واحدهای تولیدی بهصورت قطرهچکانی انجام میشود اما وزارت جهاد کشاورزی صرفا با واحدهای توزیع در صورت تهیه کود و سم از بازار آزاد برخورد میکند.
تازهترین قیمت بیش از ۴۰ قلم انواع محصولات فرنگی در میادین میوه و تره بار از سوی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران اعلام شد.
مسعود اسدی بیان کرد:آخرین بررسی ها نشان داده که قیمت کمتر از ۸ هزار تومان برای گندم امنیت غذایی کشور را به سبب کاهش سطح زیرکشت محصول به خطر می اندازد.
محمد شفیع ملک زاده با بیان اینکه قیمت سموم با حذف ارز دولتی افزایش یافته و همین امر کشاورز را تحت فشار قرار داده است، گفت: انتظار داشتیم دولت با حمایت های یارانه ای و بلاعوض از تولید برای تامین امنیت غذایی جامعه اقدام کند.
محمد شفیع ملک زاده از عدم استقبال کشاورزان از خرید کود خبر داد و گفت: با این شرایط عملکرد تولید گندم ٥٠ درصد افت می کند.
دکتر محسن زنگنه در ویدئویی که برای «نود اقتصادی» ارسال کرده است میگوید "در سال ۹۷ قیمت زعفران با دلار ۳۵۰۰ تومانی کیلویی ۲۰ میلیون تومان بوده است، امسال با دلار ۲۴ هزار تومان زعفران به کیلویی ۶ تا ۷ میلیون تومان رسیده است! درد آنجاست که وقتی برای حل مشکل زعفرانکار به نزد مقامات دولتی مراجعه میکنیم، میگویند تنها نسخه شفابخش صنعت زعفران این است کشاورز را مجاب کنیم تا تولیدش را کم کند!"
محمد مرتضوی بیان کرد: اگر مشکل دامداران در تامین علوفه حل شود ما صددرصد میتوانیم کره مورد نیازمان را خودمان تولید کنیم. دامداران و مرغداران به شدت تحت فشارند، نه سویا گیرشان میآید نه ذرت! واردات بسیاری از اقلام علوفهای کاهش پیدا کرده است. باید ذخیره ۶ ماه اقلام علوفه ای کشور را داشته باشیم و به اندازه کافی هم سیلو داریم ولی کسی در این زمینه پاسخگو نیست.
در اتفاقی عجیب مردم در جنوب شرق تهران وارد یک مزرعه خیار شده و محصول آن را قبل از برداشت کامل برای خود جمع کردند!!
دکتر شایان نادری بیان کرد: در ماههای اخیر ۴ و نیم میلیون تن ذرت سویا وارد کشور شد که قرار بود با دلار دولتی به دست دامدار و مرغدار برسد، اما ۳ میلیون تن آن سر از بازار سیاه درآورد. ۱ میلیون تن ذرت در گمرک مانده است، آیا این مسئله تعمدی است یا کم کاری؟!