دوشنبه بیست و چهارم دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۱۸:۲۸ قبل از ظهر

برگزیده‌های سرویس اقتصاد کلان

پورمحمدی: ابزار قیمت ناترازی‌ها را به تعادل خواهد رساند

پورمحمدی: ابزار قیمت ناترازی‌ها را به تعادل خواهد رساند

رئیس سازمان برنامه‌ و بودجه با بیان اینکه این سازمان تمام‌قد از برنامه‌های وزارت نیرو پشتیبانی می‌کند، گفت: ابزار قیمت یکی از ابزارهای مهم و کارآمدی است که برای ایجاد تعادل در میزان عرضه و تقاضای برق و آب و حل مشکل ناترازی باید از آن استفاده کرد.

هیچ کس در تهران نمی‌تواند خانه بخرد
فیلم/ استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا:

هیچ کس در تهران نمی‌تواند خانه بخرد

راغفر گفت: هیچ کس در تهران نمی‌تواند خانه بخرد، به اسم بازار آزاد، در حال چپاول اقتصاد هستند.


دولت برخی شرکت‌های زیرمجموعه خودش را نمی‌شناسد

حسن حسنخانی، کارشناس اقتصادی: در فضای سیاست‌گذاری ارزی تعارض منافعی به خصوص در بخش دولتی بسیار بالاست.

انضباط در تصمیمات دولت عاملی مهم در رفع مشکلات کشور

در نشست مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری مطرح شد: اگر دولت منضبط و منظم بر اساس ساختار مشخص تصمیم بگیرد و اجرای آن تصمیم را تضمین کند و به نواقص و مشکلات آن تصمیم آگاه باشد در نهایت کشور مسائل خود را حل خواهد کرد.

افت شدید ارزش دلاری حداقل دستمزد از ابتدای دهه ۱۳۹۰

ارزش دستمزد پایه در مقایسه با ارزش طلا، در سال‌های اخیر به پایین‌ترین سطح خود رسیده است. حداقل حقوق به دلار نیز از ابتدای دهه ۱۳۹۰ کاهش چشم‌گیری داشته و این موضوع نشان‌دهنده افت قدرت خرید کارگران در این دوره زمانی است.

مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق چگونه خوابشان می‌برد؟

رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت: در جلسه‌ای به مسئولین ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفتم شما با آمار روزی ۲۵ میلیون لیتر قاچاق سوخت چگونه خوابتان می‌برد؟

اثر تحریم بر مردم سوریه مانند فروریختن بهمن بود

سینا کلهر استاد دانشگاه: تحریم و کاهش ارزش پول ملی مانند فروریختن بهمن بر سر مردم اثر گذاشته بود و از طرفی حس رهاشدگی داشتند و مردم احساس می‌کردند برای دولت اهمیتی ندارند.

سالی هشتصد میلیون دلار صرف ساختن دیوار مرزی شد ولی کمترین اثر امنیتی را داشت

محمدرضا احسان‌فر، مدیرعامل فولاد مکران: در شمال استان سیستان و بلوچستان حداقل ۸۵۰ میلیون دلار دور ریخته شد.

افزایش ۱۰۰ درصدی واگذاری دارایی‌های مالی نگران‌کننده است

داود منظور، رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: واگذاری دارایی‌های مالی از ۳۱۹ همت به ۶۳۹ همت در بودجه افزایش پیدا کرده که نگران‌کننده است.

به ایرانیان مقیم خارج یارانه می‌دادیم/وضع حذف دهک‌های پردرآمد کمدی است

فرشاد مومنی، اقتصاددان: در آبان سال جاری دیوان محاسبات در گزارشی اعلام کرد ۸۱ میلیون ایرانی یارانه دریافت کرده‌اند. پس این همه حرف از حذف دهک‌های پر درآمد چیست؟

هشدار رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه نسبت به افزایش کسری تراز عملیاتی

داود منظور، رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: تراز عملیاتی به اختلاف بین درآمدهای دولت و هزینه‌های جاری دولت می‌گویند. این عدد در سال آینده ۱۸۰۰ همت و در سال جاری ۳۶۰ همت است. در واقع کسری تراز عملیاتی در حال جهش بزرگی است.

ایمیدرو و ایدرو از وظایف اصلی خود غافلند

عیسی منصوری، معاون اسبق وزیر رفاه: ایمیدرو مسئول توسعه معادن است ولی خودش تبدیل به شریک شرکتها شده است.

تورم کاهشی شد؟

جدیدترین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که تورم آذر ماه نسبت به آبان هم در نمودار ماهانه، هم نقطه به نقطه و هم سالانه کاهشی بوده است.

شتاب در شناور کردن نرخ ارز هزینه های بیشتری را به اقتصاد تحمیل خواهد کرد

ولی الله سیف، رئیس کل اسبق بانک مرکزی: 🔹 در مورد سیاست ارزی جدید بانک مرکزى، تصور می کنم اگر این اقدام شروعی بر تأمین پیش نیازها و ایجاد شرایط مناسب برای یکسان سازی نرخ ارز در آینده باشد می تواند مثبت تلقی شود.

چرا یارانه آذر برای برخی افراد واریز نشد؟

برخی مردم می‌گویند که یارانه آذرماه را دریافت نکرده‌اند؛ سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها در پاسخ گفت: مردم حتماً حساب بانکی را چک کنند شاید سامانه پیامکی اختلال داشته است و پیامک برای عده‌ای ارسال نشده باشد.

طرح جدید وزارت اقتصاد برای سرمایه‌گذاری سود سهام عدالت

وزیر اقتصاد از یکی از طرحهای پیشنهادی وزارت اقتصاد، برای سرمایه گذاری مجدد سود سهام عدالت رونمایی کرد.

۵۵۶ هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی!

این رقم معادل ۶۰٪ درآمد مالیاتی دولت در سال ۱۴۰۲ است. بررسی‌های «فرهیختگان» نشان می‌دهد بخش قابل‌توجهی از این معافیت‌ها غیرهدفمند بوده و به جای تحریک رشد اقتصادی، به بخش مولد فشار می‌آورد. برای افزایش کارایی معافیت‌های مالیاتی، لازم است آنها را هدفمند، مشروط به زمان و مکان، و شفاف کنیم. همچنین نظارت دقیق بر نحوه اجرا و اثربخشی آن‌ها ضروری است.

سقوط ۸۶ درصدی GDP سوریه در دهه گذشته

در دهه‌های ۷۰ و ۸۰، سوریه شاهد رشد سالانه ۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی (GDP) بود. این روند تا سال ۲۰۱۰ ادامه داشت، اما با شروع جنگ در سال ۲۰۱۱، همه چیز تغییر کرد. 🔹 حجم GDP سوریه در اوایل دهه ۲۰۰۰ به ۱۸ تا ۲۰ میلیارد دلار رسید و در سال ۲۰۱۱ به ۶۷ میلیارد دلار افزایش یافت. اما در ادامه، این رقم به کمتر از ۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ کاهش یافت که نشان‌دهنده کاهش ۸۵ تا ۸۷ درصدی است. 📊 اطلاعات دقیق‌تری از دو سال اخیر در دسترس نیست.

ایرانی‌ها به صرف ایرانی بودن تحریم رمزارزی هستند

کاوه مشتاق، مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران: در بحثهایمان راجع به تحریم و آثار آن بر حوزه رمزارز صحبت نمی‌کنیم. سند بانک مرکزی باعث ایجاد اختلال در روند خودتنظیم‌گری حوزه رمزارز شد.

مسکن ۵۵ درصد هزینه‌های تهران را می‌بلعد

آمارها نشان می‌دهند که سهم هزینه‌های مسکن در سبد خانوارهای تهرانی به طور مداوم در حال افزایش است. از ۳۵.۵ درصد در سال ۱۳۸۰ به ۵۵.۸ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است. این افزایش قابل توجه، زنگ خطر را برای رفاه اقتصادی خانواده‌ها به صدا درآورده و نیاز به توجه و اقدامات جدی در حوزه مسکن را بیش از پیش نمایان می‌سازد.

هشدار اقتصاددانان نسبت به تخلفات بانک‌های خصوصی

پرداخت تسهیلات بانک‌های خصوصی به شرکت‌های تابعه خود که بیش از سقف کفایت سرمایه رسیده است، از دید مقام پولی پنهان نیست و در گزارشات بانک مرکزی به آن اشاره شده است اما همچنان پرداخت وام به واحدهای تولیدی در اولویت بانک‌های خصوصی نیست. فرشاد مومنی، اقتصاددان ایرانی این اقدام بانک‌های خصوصی را بهانه‌ای برای تقویت دلالی و واسطه‌گری در ایران می‌داند و نسبت به یک خطر بزرگ هشدار می‌دهد.

لایحه بودجه حدود ۷۷۱ همت کسری آشکار دارد

حمیدرضا قاسمی، تحلیلگر مسائل اقتصادی: در درآمدهای نفتی ۹۰ همت بیش برآوردی نسبت به سال گذشته وجود دارد و این در شرایطی است که در بازار نفت نقش منفعلانه ای بازی می کنیم.

توییت رضا غلامی، اقتصاددان:

شنیدم ایران خودرویی که هزاران میلیارد تومان زیان انباشته دارد، ۱۷ دفتر خارجی دارد. برای چی این دفاتر فعال هستند؟

پورمحمدی: ابزار قیمت ناترازی‌ها را به تعادل خواهد رساند

رئیس سازمان برنامه‌ و بودجه با بیان اینکه این سازمان تمام‌قد از برنامه‌های وزارت نیرو پشتیبانی می‌کند، گفت: ابزار قیمت یکی از ابزارهای مهم و کارآمدی است که برای ایجاد تعادل در میزان عرضه و تقاضای برق و آب و حل مشکل ناترازی باید از آن استفاده کرد.

با این لایحه بودجه به هیچکدام از اهداف برنامه نمی‌رسیم / فیلم

مشاور عالی اتاق بازرگانی تهران از لایحه بودجه 1404 انتقاد کرد.

فرشاد مومنی: طرفداران حذف ارز ترجیحی برای کاهش کسری بودجه، دروغ می‌گفتند / فیلم

یک اقتصاددان از مصرف اشتباه عواید حاصل از ارز ترجیحی انتقاد کرد.

فرشاد مومنی: در دهه نود رشد نقدینگی ۱۰۰۰ درصدی و رشد تولید صفر درصدی را تجربه کردیم / فیلم

یک اقتصاددان، درخصوص رشد نقدینگی در دهه 90 به اظهارنظر پرداخته است.

مشکل عدم یکپارچگی در سامانه ها داریم / فیلم

یکی از مدیران سازمان برنامه و بودجه، درخصوص عدم یکپارچگی در سامانه ها گلایه کرد.

انتشار حقوق مدیران طبق "قانون شفافیت" از امروز الزامی شد

با الزامی شدن "قانون شفافیت قوای سه‌گانه" از امروز ۱۰ آبان، تمام مقامات باید میزان حقوق خود را در دسترس عموم قرار دهند و این امر می‌تواند آغاز مبارزه جدی با فساد اداری و ایجاد شفافیت در قبال مدیران و مسولان باشد.

بدهی دولت به تامین اجتماعی تادیه می شود

بررسی وضعیت بازنشستگان در لایحه بودجه ۱۴۰۴ نشان می دهد ۱۰۴ همت برای متناسب سازی پیش‌بینی شده همچنین دولت قرار است با انتقال ۶۰۰ همت به تامین اجتماعی تمام بدهی خود به این صندوق را تادیه کند.

در مهر؛
نرخ تورم سالانه کشور در مهر ماه ۱۴۰۳، ۳۳.۶ درصد

در مهر ۱۴۰۳ شاخص قیمت مصرف کننده خانوارها به عدد ۲۷۱.۸ رسیده که نسبت به ماه قبل ۲.۷ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۱.۶ درصد و در ۱۲ ماه منتهی به مهر ۳۳.۶ درصد افزایش داشته است.

پزشکیان پیش از عزیمت به روسیه:
اعضای بریکس به دنبال کنترل آمریکا و دلار هستند

رئیس جمهور گفت:اعضای بریکس به دنبال وحدت و انسجام هستند، تا قدرت بلامنازعی که آمریکا و دلار در منطقه و دنیا ایجاد کرده است را کنترل کنند.

کاهش قیمت دلار/ مداخله بزرگ در راه است

بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت دلار تا لحظه تنظیم این خبر در پله ۶۱۹۵۰ تومان رسیده است.

۵۰ درصد از کودکان در سیستان و بلوچستان سوءتغذیه دارند

دکتر حسین راغفر اقتصاددان و استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا: پارسال ۹۲۰ هزار دانش‌آموز از تحصیل بازماندند.

کاربست توانایی بخش خصوصی و غیر دولتی عاملی مهم در تحقق اهداف برنامه هفتم

در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری مطرح شد: نظر به تعدد و تکثر اهداف و احکام برنامه هفتم در همه موضوعات و نیز کاستی‌های منابع بودجه عمومی کشور باید بدانیم که اولاً ما نیازمند اولویت‌بندی اهداف و اقدامات و تدوین و اجرای برنامه‌های عملیاتی متناسب با شرایط و اقتضائات پیش رو هستیم، ثانیاً نیازمند کاربست حداکثری ظرفیت‌های بخش خصوصی و همسو ساختن منابع و امکانات همه بخش‌های غیردولتی کشور در مسیر اولویت‌ها هستیم و ثالثاً نیازمند وفاق و اجماع میان دولت و مجلس بر سر اولویت‌ها، اجتناب از

چهارمین کنفرانس بین المللی راهبری شرکتی برگزار شد

چهارمین کنفرانس بین المللی راهبری شرکتی چهارشنبه 18 مهرماه در مرکز همایش های این سازمان آغاز به کار کرد.

موتور تولید و اشتغال پایدار روشن می‌شود

رضا محمدی معاون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی، از واریز قریب‌الوقوع منابع مالی به منظور حمایت از تولید و اشتغال پایدار خبر داد. به گفته وی، این منابع در راستای تقویت تولید ملی و احیای واحدهای تولیدی به حساب موسسات عامل واریز خواهد شد تا مشکلات طرح‌های نیمه‌تمام و واحدهای راکد برطرف شود.

سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد:
وصول ۲.۵ همت مالیات از صاحبان خودروهای لوکس

سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: از مجموع 566 هزار و 753 مالک خودرو مشمول مالیات شده نیز تعداد 235 هزار و 617 مالک تاکنون نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام نموده اند که از آنان مبلغ2.5 همت (42 درصد) وصول شده است.

کاربست فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی، راه‌حل جایگزین انتقال پایتخت

در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری مطرح شد: انتقال پایتخت، جدای از هزینه‌های بسیار بالایی که دارد، یک روند طولانی‌مدت حدوداً 15 الی 25 ساله می‌طلبد. تجربه انتقال پایتخت ۳۹ بار در طول تاریخ کشور اتفاق افتاده است. با تغییر مرکزیت سیاسی اداری از تهران حدود ۳۰% از حجم آمدوشد شهری کاسته می‌شود و موجب کاهش آلودگی هوا می‌گردد. توجه به حوزه فناوری‌ و نوآوری¬ و آینده¬نگری یک موضوع بسیار مهم در حل مسائل پایتخت است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در اجلاس سراسری مدیران مالیاتی کشور:
حاکمیت داده و هوشمند سازی، دستور کار نظام مالیاتی/ تاکید رئیس جمهور بر اجرای ماده 169 قانون مالیات های مستقیم

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تاکید رئیس جمهور بر اجرای مواد 169 و 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم است، چرا که ایشان معتقدند اگر این دو ماده با دقت اجرا شوند طیف وسیعی از مشکلات اطلاعاتی و اقتصادی کشور مرتفع خواهند شد.

رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
مشکلات کشور توسط شما پیشرانان قابل حل است/ بسیاری از قوانین مشکل زا است

جلسه هم اندیشی مجمع کارآفرینان ایران با حضور تعدادی از کارآفرینان، رییس و برخی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

تاکید رئیس صندوق توسعه ملی در دیدار با وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت؛
نفت بدون صندوق توسعه ملی قفل می‌شود/ به گردش منابع مالی اعتماد کنید!

مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی، در نشستی با وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت، با تاکید بر اهمیت همکاری نزدیک میان صندوق توسعه ملی و صنعت نفت، به نکات کلیدی درباره گردش منابع و پیشبرد توسعه کشور اشاره کرد؛ وی همچنین از خطرات سندروم کرسنت و تاثیر منفی نفوذ در صنعت نفت سخن گفت.