به گزارش «نود اقتصادی»، سید کمال سیدعلی معاون اسبق بانک مرکزی اظهار داشت: در شرایطی که یک بازار با مشکلاتی روبهرو میشود برخی از مسئولان به میان میآیند و وعده هایی را برای سامان یافتن بازار مورد نظر میدهند. دولتمردان و یا مسئولان باید به این نکته توجه داشته باشند که اگر وعدههایشان محقق نشود اعتماد عمومی آسیب خواهد دید.
وی بیان کرد: اعتماد عمومی یک سرمایه اجتماعی است که باید به آن دقت کرد. این روزها بازار ارز شاهد جهش قیمت بوده و در این میان رئیس جمهوری و رئیس بانک مرکزی با بررسی این موضوع از موقتی بودن شرایط صحبت کردهاند و وعدههایی برای بازگشت ثبات به بازار داده شده است.
سیدعلی گفت: صحبتهای اخیر رئیس جمهوری و رئیس کل بانک مرکزی درخصوص وضعیت بازار ارز بسیار با اهمیت بوده و اگر این گفته تحقق پیدا نکند آسیب جدی به اعتماد عمومی وارد خواهد شد.
معاون اسبق بانک مرکزی افزود: افکار عمومی گمان میکند که درصد بالایی از مسائل و مشکلات بازار ارز به بانک مرکزی مربوط میشود، ما باید توجه داشته باشیم که واقعیت اینگونه نیست. به بیانی دیگر درصد پایینی از نوسانات ارزی به بانک مرکزی مربوط بوده و ما نمیتوانیم بگوییم که اگر نرخ دلار از ۱۵ هزار تومان به ۲۰ هزار تومان رسید تنها بانک مرکزی مقصر است.
وی بیان کرد: مسائلی در کشور مطرح بوده که در تعیین نرخ ارز تاثیر دارد. به عنوان نمونه ما امروز مشکل بودجه داریم، کسری بودجه فشاری را به جامعه وارد میکند و مسئول آن سازمان برنامه و بودجه است، مسئله پیچیده مالیاتها از دیگر عواملی است که میتواند بازار ارز را با چالش روبهرو کند و مسئولیت مدیریت آن بر عهده وزارت اقتصاد است، از سوی دیگر تنش های سیاسی میتواند ریتم بازار ارز را برهم زند و در این میان وزارت خارجه ما مسئول این اتفاق بوده و باید نحوه رفتارها و رویکردها را کنترل کند. لذا بانک مرکزی به میزان مشخصی در نوسانات بازار ارز موثر بوده اما به هنگام ایجاد مشکلی در بازار همه نگاهها به سمت بانک مرکزی کشیده شده و گمان میشود که تنها این نهاد مسبب اتفاقات است.