به گزارش «نود اقتصادی» حیدر مستخدمین حسینی معاون وزیر اقتصاد دولت اصلاحات اظهار کرد: متاسفانه دولت در ماجرای ارز هنوز سیاست مشخصی را اعلام نکرده است. سیاست‌های جدیدی هم که اعلام شده قطعا با شکست مواجه می‌شود. واقعا الان مشخص نیست دولت بر چه اساس و مدلی می‌خواهد نرخ ارز را تعیین کند. به‌عنوان مثال بانک مرکزی مدعی است که تعیین نرخ ارز از مابه‌التفاوت تورم داخلی با تورم خارجی صورت گرفته است. خب این مدلی است که شما تورم جهانی را در نظر گرفته‌اید، در صورتی که اگر شما مدل اقتصاد غرب را در نظر بگیرید آنجا تورم طرف‌های تجاری آن کشورها مهم است؛ یعنی برای ما تورم کشورهایی مانند چین، هند و کره مهم است اما مدلی که الان انتخاب شده گویا تورم جهان بوده است.
وی افزود: حالا این سوال پیش می‌آید که دلار 4200 تومانی چگونه محاسبه شده است؟ آنچه که من اطلاع دارم و از دوستان درباره فرمول دستیابی به رقم 4200 سوال کردم این بود که از سال 92 نرخ ارز را 3000 تومان در نظر گرفتند و مابه‌التفاوت تورم داخلی و خارجی تا سال 96 را در3000 تومان ضرب کرده‌اند که عدد 4200 تومان به‌دست آمده است. البته نحوه محاسبات هم اشتباه بوده است، ضمن اینکه مشخص است که اصلا مدل خاصی وجود ندارد. حالا ما در این شرایط باید از این مدل‌ها تبعیت کنیم یا نه؟ تا زمانی که این مسائل و راه‌ها روشن نباشد نمی‌توان مشکل را حل کرد.
معاون وزیر اقتصاد دولت اصلاحات عنوان کرد: حالا در شرایط فعلی چه باید کرد؟ به نظر می‌رسد ارزی که ناشی از فروش نفت و فرآورده‌های نفتی است دولت باید مثل الان که نرخ تعیین کرده است، نرخی را برای ارز تعیین کند چون عمده ارزها متعلق به دولت و آحاد مردم است. دولت آنجا می‌تواند نرخی را تعیین و سختگیری‌هایی را اعمال کند. اما الباقی این ارز را می‌تواند وارد بورس ارز کند؛ یعنی بورسی تحت عنوان بورس ارز تشکیل دهد و تمام ارزها را - مثلا ارزهایی که مردم در خانه‌هایشان دارند – به اینجا بیاورند. الان دولت گفته است مردم ارزهایشان را سپرده کنند. خب در مدتی که بانک مرکزی مهلت گذاشت، بروید بپرسید که چقدر سپرده‌گذاری شده است؟ قطعا موفق نبوده است چون مردم اعتماد نمی‌کنند.