«نود اقتصادی»: معاون امور زراعی وزیر جهاد کشاورزی پیش بینی کردکه امسال برداشت گندم از مزارع و گندمزارهای کشور به 10.5 میلیون تُن برسد.
عباس کشاورزاظهار داشت: با وجود اینکه امسال ،سال آبی خوبی نبود و بارش های کشور 27 درصد کمتر از حد طبیعی بود اما پیش بینی می شود برداشت گندم خوب باشد.
وی اضافه کرد: این مقدار برداشت گندم از مزارع کشور، ضمن تثبیت خودکفایی در تولید این محصول، تمام نیازهای امسال کشور را تامین می کند و مقداری نیز برای سال آینده ذخیره می شود.
کشاورز در خصوص افزایش قیمت گندم در سال جاری افزود: پیشنهاد افزایش قیمت گندم به شورای اقتصاد داده شده و تصمیم گیری نهایی در این زمینه بر عهده این شورا است.
سال آبی اشاره به یک دوره دوازده ماهه برای سنجش میزان بارندگی در یک ناحیه دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته با تولید 2 میلیون تُن شکر رکورد 125 ساله تولید این محصول در کشور شکسته شد و این افزایش تولید در حالی بود که سطح زیر کشت بسیار کمتر از گذشته بود.
کشاورز ابراز امیدواری کرد امسال نیز با وجود مشکلات کم آبی در کشور، این میزان شکر تولید شود.
وی اظهار داشت: برنامه جهاد کشاورزی تغییر الگوی کشت چغندرقند از شیوه های سنتی به کاشت نشایی است و در این زمینه حمایت های لازم از کشاورزان انجام می شود.
کشاورز یادآور شد: کشت نشایی چغندرقند می تواند در مصرف میزان آب، تولید بیشتر و با کیفیت و مقابله با سرمازدگی و تگرگ موثر باشد.
وی گفت: حوضه آبریز دریاچه ارومیه در استان کردستان و آذربایجان غربی یکی از قطب های تولید چغندر قند در کشور است و بیش از 40 درصد چغندرقند کشور در این منطقه تولید می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: کشاورزان ماهر، دانش به روز و خاک خاصلخیز این منطقه باعث شده که میانگین برداشت و عیار چغندرقند حوضه آبریز دریاچه ارومیه بسیار بالا باشد.
سال زراعی گذشته بیش از هشت میلیون تن چغندر قند در کشور تولید شده که در طول تاریخ رکورد تولید چغندر قند شکسته شد.
عباس کشاورز معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت به همراه علیرضا یزدانی مجری کشوری طرح چغندرقند، علیرضا مهاجر مشاور وزیر و مجری طرح دانه های روغنی کشور و احمد زارع فیض آبادی معاون پشتیبانی سازمان تحقیقات کشور برای آغاز کشت مکانیزه کشت نشایی چغندر قند روز شنبه به کردستان سفر کردند.