به گزارش «نسیم»، اسحاق جهانگیری ظهر امروز (دوشنبه) در جلسه شورای عالی آب، به گزارش وزارت نیرو مبنی بر نگرانی در مورد تامین آب در استان های شمالی کشور اشاره کرد و اظهارداشت: اینکه در استان های شمالی و پُربارش کشور نیز مانند استان های جنوبی و محروم، دغدغه تامین آب داشته باشیم، اتفاق خوبی نیست و ایجاب می کند با مطالعه دقیق و مدیریت صحیح برای برون‌رفت از این شرایط اقدام شود.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید طرحی جامع برای تامین آب استان های شمالی تدوین شود، به برخی اختلاف نظرها در خصوص ناسازگاری طرح‌های آبرسانی با مسائل زیست محیطی در استان های شمالی کشور اشاره کرد و بر لزوم تدوین طرحی جامع برای تامین آب در این استان ها و رفع دغدغه مردم و کشاورزان این مناطق تاکید کرد.

جهانگیری با بیان اینکه رعایت مسائل زیست محیطی در دولت تدبیر و امید یک موضوع پُراهمیت و اولویتی جدی در اجرای طرح‌هاست خاطرنشان کرد: وظیفه دولت این است که به نحوی برنامه ریزی کند تامسائل زیست محیطی در تمام پروژه‌ها از جمله طرح‌های عمرانی و صنعتی رعایت شود.

وی با قدردانی از اهتمام و جدیت سازمان حفاظت محیط زیست در عدم موافقت با اجرای طرح ها و پروژه های ناسازگار با محیط زیست افزود: البته این دغدغه نباید باعث متوقف شدن طرح های در حال اجرا شود بلکه باید مجریان طرح ها را ملزم کند تا رعایت مسائل زیست محیطی را مدنظر قرار داده و تدابیری برای اصلاح طرح‌ها بیندیشند.

معاون اول رئیس جمهور همچین با اشاره به اختلاف نظر میان وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست برای ادامه برخی طرح های آبرسانی در استان‌های شمالی کشور، بر ضرورت مطالعه دقیق و تشکیل جلسه ای برای جمع بندی مسائل و دستیابی به توافقی مشترک برای انطباق دادن این طرح ها با مسائل زیست محیطی تاکید کرد.

جهانگیری با جمع‌بندی پیشنهادات مطرح شده در جلسه، ارتقاء بهره وری آب، استفاده از پسآب فاضلاب ها، ساخت سدهای لاستیکی و کوچک، استفاده از روش های سنتی موجود نظیر آب بندها و ضرورت انجام آمایش سرزمین در مناطق شمالی کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: هر یک از این مسائل می تواند نقش مهمی در مدیریت تولید و مصرف آب داشته باشد و لازم است وزارت نیرو و دستگاه های مرتبط، به این نکات در تدوین طرح جامع تامین آب برای استان های شمالی کشور توجه ویژه‌ای داشته باشند.

در این جلسه که وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز حضور داشتند، مشکلات کلان منابع آب در حوزه های آبریز شمال کشور نظیر کاهش متوسط بارش در برخی مناطق، افزایش سطح زیر کشت، افزایش جمعیت، افزایش برداشت در مناطق بالادست و مشکلات زیست محیطی مطرح و سپس موضوع تصمیم‌گیری در مورد احداث یا عدم احداث سدهای بزرگ در استان های شمالی کشور و به ویژه استان گیلان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نماینده وزارت نیرو در این نشست گزارشی از سیمای استان گیلان، تحلیل وضع موجود کشاورزی در این استان، چالش های حوضه آبریز سفیدرود و طرح های توسعه منابع آب و شرایط آتی سد سفیدرود ارائه کرد و بهینه سازی مصرف، مرمت و بازسازی شبکه های فرسوده آبیاری، زهکشی، احداث و تکمیل سدهای لاستیکی و انحرافی و نیز تأمین آب برای تثبیت و پایداری کشاورزی در سطح شبکه های موجود را به عنوان راهکارهایی برای جلوگیری از آسیب ناشی از کمبود آب به کشاورزان دانست.

در این گزارش همچنین ضمن اشاره به چالش های موجود برای اجرای طرح های جدید آبرسانی، راهکارها و نظراتی ارائه شد و در نهایت مقرر شد با جمع‌بندی مجموعه پیشنهادات مطرح شده در جلسه، طرحی جامع با حضور دستگاه های اجرایی ذیربط برای تامین آب در استان های شمالی کشور تدوین شود.