فربد در گفتگو با خبرنگار «نسیم» در پاسخ به این سؤال که به چه دلیل برخی شرکت‌ها قیمت محصولات لبنی خود را ظرف روزهای گذشته افزایش داده‌اند، اظهار داشت: صنعت لبنیات متأثر از چند فاکتور، تغییری در قیمت تمام شده محصولات داشته است.

وی ادامه داد: به طور مثال حقوق گمرکی برخی از کالاهای وارداتی تغییر کرده است که همین موضوع در قیمت تمام شده محصولات لبنی حدود نیم درصد تأثیر گذاشته، تغییر قیمت رسمی ارز هم از جمله موارد دیگر مؤثر در قیمت لبنیات است.

عضو هیأت مدیره فرآورده‌های لبنی تأکید کرد: هزینه توزیع، حمل و نقل و جابه جایی کالا اثربخشی‌ افزایشی‌اش در صنعت لبنیات حدود 9 درصد و اثربخشی بخشنامه‌ای هم که وزارت کار برای افزایش نرخ دستمزدها داده است، نیز حدود 5.2 درصد بوده است

وی افزود: افزایش هزینه حامل‌های انرژی نیز از دیگر موارد تأثیرگذار در صنعت لبنیات است.

فربد در ادامه تأکید کرد: موارد یاد شده به اضافه عوارض قانونی باعث می‌شود تا انتظار داشته باشیم که حداقل افزایش قیمت تمام شده لبنیات حدود 6/0 درصد باشد. یعنی از 5 دلیل برای افزایش قیمت محصولات لبنی، 4 موردش دستورالعمل دولتی دارد.

وی گفت: این تغییرات باید ابتدا به ستاد تنظیم بازار برود، سپس به تصویب برسد و پس از آن است که شرکت‌ها می‌توانند این افزایش را اعمال کنند. بنابراین باید در چارچوب ضوابط قانونی انتظار تغییر نرخ را داشته باشیم.

عضو هیئت مدیره فرآورده‌های لبنی به نسیم توضیح داد: در حال حاضر کسی مجاز به اصلاح نرخ نیست و تا زمانی که مصوبه ستاد تنظیم بازار در خصوص تغییرات را دریافت نکنیم شرکت‌ها اجازه ندارند که قیمت محصولات لبنی را تغییر دهند.

وی تصریح کرد: تا به حال و در سال جدید شرکت‌های لبنی تنها مجاز بوده‌اند که یک درصد افزایش در قیمت‌ها داده باشند که این هم مستقیم به خزانه دولت واریز می‌شود. مواردی هم که در کل بر روی صنعت لبنیات تأثیر خواهد داشت باید بعد از تصویب ستاد تنظیم بازار اعمال شده و سبب افزایش 5 درصدی قیمت لبنیات شود.

فربد در پایان خاطرنشان کرد: اگر کسی قبل از تصویب توسط ستاد تنظیم بازار این افزایش را اعمال کرده باشد، متخلف خواهد بود و مراجع ذی‌صلاح می‌توانند علیه آنان اقدام کنند.