مدیر عامل سابق بانک ملی در گفتگو با نسیم اعلام کرد بانک‌های دولتی توجه جدی به افزایش یا کاهش هزینه تاسیس شعب نداشته اندکه دلیل این امر برخاسته از آن است که هزینه ها در این نوع بانک ها مهم نیست.

عبدالحمید انصاری با بیان اینکه اگر شعب بانک های دولتی زیان ده هم باشند از ناحیه دولت تامین می‌شود، افزود: بانک های خصوصی و نیمه خصوصی به دلیل رقایت دخل و خرج به این موضوع توجه جدی می کنند.

به گفته وی، تراکم و افزایش بی مورد شعب بیشتر در بانک های دولتی وجود دارد، افزود که علت تاسیس شعب دراین نوع بانک ها، اقتصادی نیست.

مدیرکل سابق اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به اهداف سیاسی تاسیس شعب توسط بانک های دولتی به نسیم توضیح داد: گهگاه به دلیل فقر یک منطقه،دولت تشخیص می دهد که بانک های خصوصی از  افتتاح شعب  در آن مناطق  اجتناب می کنند، بنابراین بانک های دولتی  با هدف  خدمت رسانی مجبور به گشایش شعب دراین مناطق هستند.

انصاری درباره بنگاه داری بانک ها درکشور نیزتصریح کرد که بازدهی بالا در برخی عرصه ها،بانک ها را به سمت بنگاه داری  سوق  داده  که برای  اجتناب ازبنگاه داری  بانک ها چاره ای جزمنطقی شدن فضای  اقتصادی در کشور نیست.

مدیرعامل سابق بانک ملی، اثر بخش شدن بخشنامه ها دایر بر ترک بنگاه داری بانک ها را منوط به منطقی شدن فضای کلان اقتصادی کشور بر شمرد و نتیجه گیری کرد که درغیر اینصورت بانک ها با همه  تمهیدات  به سمت  بنگاهداری خواهند رفت.

انصاری، تسهیلات تکلیفی به بانک ها را دارای تبعات منفی دانست و گفت که از زمان رضا خان،دولت ها از پرداخت بدهی خویش  به بانک ها شانه خالی کرده اند و افزود که درصورت اجبار داشتن دولت برای پرداخت بدهی،به بانک ها با دادن یک کارخانه  به بانک در قالب  رد دیون آن ها را از وظایف خویش  دورکرده اند.