به گزارش «نسیم»، مقصود اسعدی سامانی در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری سهشنبه شب شبکه دو سیما در پاسخ به این پرسش که چند درصد از تاخیرها را شرکت های هواپیمایی باید بر عهده بگیرند؟ افزود: تاخیرهای هواپیمایی دو عامل عمده درون سازمانی و برون سازمانی دارد که عوامل برون سازمانی ارتباطی به شرکت های هواپیمایی ندارند اما به علت اینکه دستگاه های متعددی در پرواز دخیل هستند، عملکرد آن دستگاه ها ممکن است موجب بروز تاخیر شود.
نقص فنی از عوامل درون سازمانی تاخیرهای پروازی است
وی با اشاره به اینکه نقص فنی از عوامل درون سازمانی تاخیرهای پروازی است، ادامه داد: مشکلات صنعت هواپیمایی کشور و فرسودگی ناوگان و کمبود قطعات هم از مسایل اساسی موثر در تاخیرهای پروازهاست.
اسعدی سامانی درباره خرید هواپیمای فرسوده توسط شرکت هواپیمایی گفت: به لحاظ کمبود نقدینگی و ارزبری بالای صنعت حمل و نقل هوایی معمولا شرکت های هواپیمایی قادر نیستند با سرمایه های شخصی خود هواپیماهای نو را خریداری کنند لذا حمایت دولت در این باره موثر است اما شرکت های هواپیمایی به رغم مصوبات نتوانستند از تسهیلات صندوق توسعه ملی در این خصوص استفاده کنند.
وی افزود: مقررات صندوق توسعه ملی به گونه ای است که تاکنون هیچکدام از شرکت های هواپیمایی نتوانستند از تسهیلات این صندوق استفاده کنند.
دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی گفت: شرکت های هواپیمایی به عنوان بنگاه اقتصادی در پی جلب مسافران و همچنین ایمنی هستند بنابراین راضی به تاخیر مسافران نیستند زیرا ضرر می کنند.
تاخیرها هزینه های زیادی برای شرکتها دارد
اسعدی سامانی ادامه داد: شرکت های هواپیمایی هزینه زیادی را بابت تاخیرهایی که ناخواسته به آنها تحمیل می شود پرداخت می کنند.
وی با بیان اینکه تاخیر در پروازها تنها منحصر به کشور ما نیست گفت: امروز در اروپا 356 پرواز باطل شده است و ده هزار و 40 پرواز هم تاخیر داشت.
دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی افزود: در سی روز گذشته در اروپا 8 هزار 535 پرواز باطل شده و 83 هزار و 913 پرواز هم تاخیر داشته است.
اسعدی سامانی درباره مقررات هواپیمایی هم گفت: این مقررات بر اساس استانداردهای بین المللی است بنابراین خارج از این مقررات نمی توانیم عمل و باید منطبق بر مقررات بین المللی دستورالعمل حقوق مسافر را تدوین کنیم.
وی افزود: بخشی عمده ای از تاخیرات انعکاسی است و مربوط به شرکت های هواپیمایی نمی شود.
اسعدی سامانی گفت: سازمان هواپیمایی کشوری،نرخ ها را به صورت تکلیفی تعیین می کند و این نرخ ها بر اساس قیمت تمام شده است و هیچ حاشیه سودی برای شرکت های هواپیمایی دیده نشده است.
معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری هم با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: شرکت های هواپیمایی متولی جابه جایی مسافران هستند و شرکت فرودگاه های کشور هم متولی اداره فرودگاه ها هستند.
محمد خداکرمی نقص فنی هواپیماها را یکی از علل عمده تاخیرها دانست و در دسته بندی عوامل تاخیرها افزود: نقص فنی، تعمیرات و سرویس های دوره ای به شرکت های هواپیماییمربوط می شود و همچنین برخی از تاخیرات ناشی از بدی آب و هواست و کمی هم به فرودگاه ها مربوط است.
وی گفت: سازمان هواپیمایی کشوری روی شرکت فرودگاهی کشور و هم روی شرکت های هواپیمایی نظارت دارد.
عرضه پروازها با تقاضای مسافران متناسب نیست
خداکرمی افزود: عرضه پروازها با تقاضای مسافران باید متناسب باشد اما در کشور ما متناسب نیست و این نیز از دیگر علل تاخیر در پروازهاست.
معاون هوانوردی و امور بین الملل هواپیمایی کشوری در پاسخ به این پرسش که آئین نامه حقوق مسافر چه زمانی ابلاغ می شود؟ گفت: دستورالعمل رفتار شرکت های هواپیمایی در هنگام تاخیرات توسط سازمان هواپیمایی کشوری تدوین و به شرکت های هواپیمایی ابلاغ شده است.
تاخیرها رصد و برخورد می کنیم
خداکرمی در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون مجوز شرکتی از شرکت های هواپیمایی را به علت تاخیرهای پروازی باطل کرده اید گفت: ما تاخیرها را رصد و با آن برخورد می کنیم.
معاون هوانوردی و امور بین الملل هواپیمایی کشوری در پاسخ به این سوال که چه برنامه ای برای جلوگیری از تاخیرها در ایام نوروز دارید؟ گفت: با توجه به ناوگان هواپیمایی و بقیه امکانات از جمله فرودگاه ها باید مدیریت را بهینه کنیم و حداقل تاخیرها را داشته باشیم.
خداکرمی افزود: سازمان هواپیمایی برای ایام نوروز علاوه بر پروازهای برنامه ای موجود، اقدام به صدور مجوزهای فوق العاده می کند و شرکت های هواپیمایی و فردگاه ها و سازمان هواپیمایی کشوری هم پاسخگو خواهند بود.