به گزارش «نسیم» وی با بیا اینکه در این عملیات میدانی در بخشهای دریا، ساحل، دهانه رودخانهها، خلیج گرگان و تالاب انزلی در 15 محور شاخص عمود بر دریا از شرق دریای خزر تا منطقه آستارا در غرب آن به طول حدود 800 کیلومتر را در برمی گیرد گفت که این عملیات شامل نیمرخ برداری ساحلی و هیدروگرافی دریا تا عمق 7 متر، اخذ نمونههای آب و رسوب در اعماق مختلف جهت انجام آزمایشهای کیفیت آب و رسوبشناسی و همچنین از 11 دهانه رودخانه مهم، خلیج گرگان و تالاب انزلی نیز نمونههای آب و رسوب جهت انجام آزمایشهای کیفی برداشت خواهد شد.
ملک درخصوص اندازهگیری پارامترهای موردنظر در کیفیت آب دریا و رودخانهها اعلام داشت که آلودگیهای میکروبی، مواد آلی، فلزات سنگین و همچنین پارامترهای فیزیکوشیمیائی نظیر دما، شوری، هدایت الکتریکی، PH ، دانسیته، آنیونها و کاتیونها و نظایر آن در این عملیات موردنظر هستند.
جواد ملک همچنین گفت که این دادهها در بانک اطلاعات (GIS) مرکز ذخیرهسازی شده و مورد پردازش و تحلیل قرار میگیرد و گزارشهای تخصصی مربوطه تهیه و نتایج آن اطلاعرسانی خواهد شد. ایشان همچنین این پایشها را با توجه به سیاستهای وزارت نیرو در بهرهبرداری از آبهای غیرمتعارف که یکی از موارد آن شیرینسازی آب دریای خزر است، بسیار حائز اهمیت تلقی کرده و خواستار توجه بیشتر مسئولین ذیربط و مساعدتهای مالی برای انجام این مهم شد.