گروه اقتصادی :بحث استفاده از اتانول یا بنزین گیاهی از جمله طرح هایی بودکه در دولت قبلی دروزارت نفت مصوب شد ودر صورت اجرای آن به جای افزودن مواد شیمیایی و اکتان افزا به ترکیب بنزین می توان ازمواد کاملا گیاهی و ارگانیک که هیچگونه آلایندگی هم ندارد، در ترکیب بنزین استفاده کرد.
اکنون احتمال آن می رود، دوباره این طرح احیا شده واستفاده از درصدی ازاتانول برای امتزاج آن با سوخت درکشور مد نظر باشد.
هرچند که مشکل اصلی اکنون، عدم استقبال وزارت نفت از امتزاج اتانول با بنزین بوده چراکه در صورت استقبال، توان تولید داخل بسیار بالاست.
درحال حاضر به ازای واردات هرتن بنزین با اکتان ام تی بی ئی ازخارج باید 1200 دلار پرداخت کردکه درواقع صرفه اقتصادی اکتان افزایی اتانول ازآن بیشتر بوده و آلایندگی آن هم به مراتب کمتر است.
پرواضح است به دلیل ظرفیت 250 میلیون لیتری تولید اتانول درکشور توان پاسخگویی به تقاضای کشورجود دارد هرچندکه با توجه به تقاضای محدود،کارخانجات به میزان 60 میلیون لیتر اتانول درسال تولیدمی کنند.
بدیهی است به ازای ظرفیت تولید اتانول درکشور می توان ازواردات بنزین بی نیاز شد و واردات بنزین راکاهش داد
انجمن اتانول ایران با ارسال گزارشی به وزارت نفت درباره اکتان افزایی ازمحل تولید اتانول به وزارت نفت، پیشنهاد این امر را ارایه کرده و نشستی هم با معاون وزیر صنعت معدن وتجارت برگزار شد اماتاکنون اراده جدی در وزارت نفت برای امنتزاج اتانول با بنزین مشاهده نشده است.
اکتان افزایی ازمحل افزایش اتانول به بنزین درعین افت شدید آلایندگی دارای صرفه اقتصادی است.
درکشورهای اروپایی بسته به استانداردها از میزان 4 تا 10 درصداتانول در سوخت بنزین بهره می برند ،که همین امر به بهبود وضعیت زیست محیطی آن کشورهاکمک کرده وبنزین با کیفیت تری به دست مشتریان می رسد.
بنابراین بهتر است برای بهبود وضعیت هوا و کاهش آلاینده ها از پنج درصد اتانول در سوخت مصرفی کشور بهره گیری شود.
با تولیدنسل جدید بنزین نیازی به تغییردرکاربری خودروها وپالایشگاههای نفت کشور نیست وتنها باید مخازنی را درحاشیه پالایشگاههای نفت برای اختلاط بنزین با اتانول سوختی در نظر گرفت.
باسم آزدو- رئیس انجمن اتانول ایران