محمدرضا سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران و رئیس شورای سیاستگذاری اقتصاد مقاومتی و بخش خصوصی در بازدید چند ساعته از پروژه بزرگ سیتی سنتر اصفهان و چند واحد صنعتی این استان طی سخنانی اظهار داشت: پیشرفتهای بسیار مهمی در این استان علی الخصوص در شهر اصفهان رخ داده، سرمایه گذاریهای زیادی در زمینه های مختلف اقتصادی انجام شده است لکن یکی از بزرگترین سرمایه گذاریهای عظیم در این شهر، ساخت و اجرای پروژه بزرگ سیتی سنتر اصفهان میباشد که با تشکیل یک کنسرسیوم منسجم بین المللی آنهم در اوج تحریمهای اقتصادی غرب که جابجا کردن یک دلار دردسرهای خاص خود را دارد موفق به سرمایه گذاری کلان چند میلیارد دلاری جهت ساخت سیتی سنتر، مرکز بزرگ خرید (هایپراستار)، برجهای مبادلات مالی و اداری، هتل بزرگ 5 ستاره، برجهای مسکونی، شهربازی، شهر سلامت و.... گردیدهاند که جدای از کسب وجهه و غرور ملی برای ایران و ایرانی باعث ایجاد اشتغال برای حداقل 15 هزار نفر بطور مستقیم و دهها هزار نفر اشتغال غیرمستقیم شدهاند. بطوریکه نمونه این پروژه و این حجم از سازندگی را نه تنها در سایر شهرهای ایران و حتی در تهران هم نمیتوان یافت بلکه سرآمد بسیاری از پروژههای مشابه خود در کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز میباشد که باید به سرمایهگذاران و مجریان و همه دستاندرکاران این پروژه عظیم تبریک و خسته نباشید گفت.
وی افزود: کشور ما ایران دارای موقعیتهای جذاب و بینظیری میباشد که آرزوی اکثر جهانیان این است که ای کاش چنین کشوری داشتند بطوریکه از نظر جغرافیایی و فرهنگی، قلب خاورمیانه محسوب میشویم. پیشینه فرهنگی ایران نسبت به سایر کشورهای این منطقه و هویت مذهبی آن و همچنین قابلیتهای اقتصادی و عملی ایران موجب تأثیرگذاری بالقوه هرچه بیشتر در منطقه و حتی تحولات جهانی شده است. ایران بعنوان پل ارتباطی میان شرق و غرب عالم از دیرباز مورد توجه کشورها و تمدنهای دنیا بوده است. این نقش ارتباطی میان قارهای و مجاورت با خلیج فارس و تنگه هرمز که محل ترانزیت محموله های نفتی است، بر اهمیت و نقش مؤثر ایران در نظر ناظران خارجی افزوده، بطوریکه هرگونه تحول سیاسی در آن موجب برانگیخته شدن حساسیتهای جهانی میگردد. اما متأسفانه کشوری با این همه مزایا، هنوز بکر و دست نخورده باقیمانده و تشنه سرمایهگذاری در همه زمینهها و بخشهای اقتصادی میباشد!! لکن بدون تزریق سرمایه و اجرای پروژههای بزرگ، اقتصاد ایران راکدتر و اشتغال در آن روز به روز پسرفت خواهد داشت.
علیپور نقش دولت و دولتمردان را در سرعت بخشیدن به سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی و اجرای پروژههای کوچک و بزرگ مهم و اساسی دانست و در ادامه تأکید نمود: در زمانیکه تحریمهای همه جانبه خارجی دست و بال فعالان اقتصادی را بسته و حتی خود دولت هم در تأمین و جابجایی ارز بین کشورهای دیگر مشکل دارد، عدهای از بزرگان بخش خصوصی با استفاده از اعتبار و کردیت شخصی خود میلیاردها دلار را بصورت مستقیم و یا بواسطه سرمایهگذاران خارجی وارد این کشور کرده و با تمام مشکلات موجود، این پولها را در این مرز و بوم سرمایهگذاری کردهاند اما تنها چیزی که خستگی را از تن آنها بیرون میآورد یک خسته نباشید خشک و خالی مسئولین و دولتمردان عزیز به این بزرگواران است که متأسفانه غالب دولتمردان از این کار هم شانه خالی میکنند و با بیتوجهی خود، سطل آب سردی بر سر آنان خالی کرده و یأس و نامیدی را وارد وجود فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران میکنند که این کم توجهی مسئولین و بستن درب اتاق خود به روی آنها جای گریه دارد زیرا در تمام کشورهای درست و حسابی دنیا، مقامات دولتی بر دست سرمایهگذاران و کارآفرینان خود بوسه میزنند.
وی افزود: موردی را در اصفهان شنیدم و آن اینکه یکی از فعالان بزرگ اقتصادی این شهر حدود شش ماهی است که دهها مقام بلندپایه و وزیر را واسطه قرار داده تا بتواند جناب آقای جهانگیری معاون اول رئیسجمهور را چند دقیقهای برای بازدید پروژه چند هزار میلیاردی دعوت کرده و میزبان ایشان باشد لکن پس از ماهها صبر و حوصله، بالاخره آقای جهانگیری چندی قبل به اصفهان سفر کرده ولیکن اعلام نمودهاند که من با هلیکوپتر از روی پروژه شما عبور کرده و آن را از آسمان خواهم دید!! این فرمایش دوست عزیز بنده جناب آقای جهانگیری واقعاً تعجب مرا برانگیخت زیرا با این عمل خود سرمایهگذاران آن پروژه را بسیار ناراحت و غمگین کرده بود، مع الاسف سوال من از معاون اول رئیس محترم جمهوری این است که آیا آقایان چیزی از جنابعالی درخواست کرده بودند که قابل اجابت نبود؟ آیا درخواست وام و اعتبار و یا مجوزی کرده بودند که از دیدار با آنان سر باز زده و آسمان را به زمین ترجیح دادید؟ جز اینکه میخواستند عکسی به یادگار با شما داشته و بر در و دیوار پروژه خود نصب کنند و به بازدید جنابعالی افتخار نموده و به ادامه کار خود امیدوارتر شوند؟ آیا این چیز زیادی بود که حتی آنرا اجابت نکردید؟ آنوقت توقع دارید آنان برای ما و حل معضلات اقتصادی کشور همه کار بکنند؟ لطفاً نه تنها خود بلکه سایر دوستان دولت را توصیه نمائید تا کمی در رفتار و برخورد خود با فعالان اقتصادی تجدید نظر کرده و آنان را غریبه نشمارید و با ایشان مهربانتر باشید زیرا وجود ما بواسطه حمایتهای همین مردم میباشد.
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در خاتمه ضمن حمایت همه جانبه این مرکز از اجرای چنین پروژههای کلانی در ایران اسلامی اظهار داشت: این سرمایهگذاران بزرگ بنوعی بسترساز سایر سرمایهگذاران شده و راه را برای دیگر فعالان اقتصادی هموار کردهاند و بزودی شاهد رقابت بین شهرهای بزرگ ایران از جمله تهران و اصفهان بر سر اجرای پروژههای بزرگتر خواهیم بود اما بشرط و شروطهها و آن اینکه حمایت دولت محترم پشت سر این عزیزان باشد زیرا حمایت واقعی دولت از سرمایهگذاران داخلی و خارجی، قطعاً نوعی رقابت سرمایهگذاری در ایران آنهم در اوج تحریمها را بوجود خواهدآورد و راه را برای ورود سرمایههای ایرانیان خارج از کشور نیز هموار خواهد نمود اما بی مهری و نامهربانی با ایشان موجب خواهد شد تا سرمایهها از ایران فراری شده و دولت در حل مشکلات و معضلات اقتصادی تنها بماند که امیدوام با تدبیر ریاست محترم جمهوری نور امید، بیش از پیش بر دل سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی کشورمان بتابد.