حمیدرضا جیهانی کارشناس بازارهای مالی در گفتوگو با خبرنگار«نود اقتصادی» با اشاره به تاثیر بحرانهای منطقهای بر بازار ارز که در کمتر از یک ماه گذشته رخ داده، اظهار کرد: با توجه به اینکه بازار ارز از ابتدای سال روند باثبات و قابل قبولی را طی کرده بود، اما به واسطه برخی حوادث و اتفاقات سیاسی داخلی و خارجی همچون کرمان، یمن، عراق، سوریه و پاکستان شاهد نوسانات نرخ ارز بودیم که البته این قیمتها به دلیل نداشتن بنیاد اقتصادی گذرا و موقتی است.
وی با بیان اینکه امسال تجربه جنگ در غزه و تاثیر موقت آن بر افزایش نرخ ارز در بازار را شاهد بودیم که با مدیریت و سیاست بانک مرکزی به خوبی کنترل شد، تصریح کرد: حوادث اخیری که در کمتر از یک ماه گذشته رخ داده نیز موقتی و ناشی از هیجانات است و به احتمال زیاد با کاهش تنشها در منطقه قیمتها به سطوح قبلی بازمیگردد.
جیهانی به این موضوع نیز اشاره کرد که نوسانات نرخ ارز در این مدت تقریبا ۸ درصد بوده و نمیتوان گفت شاهد التهاب در بازار یا جهش خاصی بودهایم. ضمن اینکه اگر چنین بحرانهای سیاسی-امنیتی در محدوده بسیاری از کشورهای دیگر رخ میداد نیز به طور قطع شرایط اقتصادی آن کشورها نیز با وضعیت خاصی مواجه میشد.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: خوشبختانه بازار ارز تحت مدیریت بانک مرکزی است و با توان و ابزارهای موثر به خوبی توانسته از جهش شدید نرخ ارز در بازار جلوگیری کند، به نحوی که در کمتر از یک ماه گذشته با ۵، ۶ بحرانی که در منطقه ایجاد شد شاهد افزایش حدود چهار هزار تومانی دلار بودهایم.
وی افزود: منابع ارزی کشور وضعیت خوبی دارد و عرضه و تقاضا نیز دچار خلل یا مشکلی نیست؛ بنابراین نوسانات نرخ ارز بعد از آرام شدن بحرانها، فروکش خواهد کرد. این در حالی است که بانک مرکزی برای نخستین بار بدون ارزپاشی و با روشهای جدید با استفاده از منابع خود بازار، مدیریت ارزی را انجام داده است.
جیهانی به مردم توصیه کرد تا از خریدهای هیجانی در بازار ارز و طلا بپرهیزند تا دچار ضرر نشوند و تاکید کرد: هر چند در این شرایط برخی جریانها و رسانهها به دنبال جوسازی و برهم زدن بازار هستند؛ اما تجربه یکسال اخیر و تغییر رویکرد بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز و نشان داده که افزایش نرخها پایدار نیست و قیمتها به روال قبلی بازمیگردد و خریداران ارز درنهایت متضرر میشوند.