به گزارش «نود اقتصادی»، بهاءالدین حسینیهاشمی مدیرعامل اسبق بانک صادرات اظهار داشت: تمام دنیا در شرایط تورم سیاستهای انقباضی بهکار میگیرند، یعنی حجم عرضه پول در کشور را کاهش میدهند که یکی از ابزارهای آن افزایش نرخ سود سپرده است تا بهجای اینکه دارندگان سپرده خودشان مستقیم در بازارهای ارز، طلا، خودرو، زمین و ساختمان وارد شوند، پولشان را به شکل سپردهها در بانک نگه دارند و حساب پسانداز بلند یا کوتاهمدت باز کنند.
وی بیان کرد: افزایش حجم شبهپول نشاندهنده پایداری سپرده در بانک بوده و سیال نیست که به بازارهای دیگر برود. در اقدام دیگر نرخ سود تسهیلات را بالاتر میبرند تا از آن طرف هم مردم تقاضای زیادی برای پول نکنند و عرضه پول کمتر شود.
بهاءالدین حسینیهاشمی افزود: نرخ سپرده قانونی را هم بالا میبرند که بانکها منابع زیادی برای وامدهی نداشه باشند. این سه ابزار برای کنترل حجم نقدینگی در شرایط تورمی است، اما متاسفانه در شرایطی که با تورم لجامگسیخته مواجه هستیم و رکود عظیمی کشور را دربرگرفته است که حتی اگر درصد رشد آن نسبتبه سالهای قبل یکسان میبود، حجم زیادی دارد، ما سیاستهای انقباضی را بهکار نمیگیریم.
مدیرعامل اسبق بانک صادرات گفت: نرخ سود سپردهها را کاهشدادن، یعنی خاکریز جلوی سپردهها را برداشتن که در نتیجه آن سپردهها به بازار سهام، بورس، طلا، زمین و ساختمان و خودرو سرازیر میشود و هر جایی میتواند برود. بالا بودن نسبت پول به شبهپول در شرایط تورم بسیار خطرناک است. در شرایط رونق باید کاری کنیم که سپردهها به سمت تولید برود.