به گزارش «نود اقتصادی»، علی ماجدی، معاون کل اسبق وزارت اقتصاد اظهار داشت: به شکل طبیعی همواره قیمت هر بازار روی قیمت بازارهای دیگر تأثیر میگذارد. همین الان هم ارز و سکه با وقفه خیلی کمی اثر افزایش قیمتی بورس را نشان دادند و روند صعودی به خود گرفتند.
وی بیان کرد: دولت مجبور است تقاضای سوداگرانه را میان این بازارها به نوعی تقسیم کند. این آخرین ترکش تقاضای پولی است و بعد معلوم نیست کدام ابزار قرار است به نجات اقتصاد ایران بیاید. آن زمان ممکن است بحرانی حول افزایش افسارگسیخته قیمتها در اقتصاد رخ دهد و فشارهای اجتماعی از ناحیه متضرران را میتوان پیشبینی کرد.
علی ماجدی افزود: ما نباید سایر فاکتورهای اقتصادی را فراموش کنیم یا باعث مرگ کوتاهمدت برخی بازارها مانند مسکن شویم. بخشی از سهام این روزها در بازار بورس قیمتگذاری میشود و ارزش آن بالا میرود، درحالیکه ارزش واقعی آن قیمتی است که در تابلوی تالار بورس مشاهده میکنیم.
معاون کل اسبق وزارت اقتصاد گفت: حضور در این بازار حتما باید با متخصص انجام شود، سبد پرتفوی باید متنوع باشد. دولت شاید بتواند یک بار با عرضه شرکتها و داراییها یا سیاستگذاری، وضعیت بورس را به سمت صعود پیش ببرد اما این شاید ۱۰ سال یک بار آن هم بسیار بعید است بتواند به کار بیاید یا اساسا دولتها بتوانند از آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: این آخرین ابزاری است که برای تحریک تقاضا استفاده شده و اتفاقا فقط در اقتصاد تورمی امکان آن وجود دارد. زیانهای هنگفتی ممکن است در بالارفتن بادکنکی ارزش سهام نصیب افراد جامعه شود. هشدارهایی که اقتصاددانان میدهند کاملا درست است.
ماجدی در پایان گفت: اگر کسی میخواهد وارد بازار سرمایه شود باید با مطالعه و آگاهی باشد و بخشی از دارایی و پسانداز خود را وارد بورس کند نه همه آن را. نباید تمام تخممرغها را در یک سبد گذاشت.