به گزارش «نود اقتصادی»، همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: زمانی که شاخص بورس به اعداد رند مانند ۵۰۰ هزار، ۶۰۰ هزار یا یک میلیون می‌رسد، جو روانی بر بازار حاکم و به بالا رفتن عرضه منجر می‌گردد.

وی بیان کرد: زمانی که نقدینگی سرمایه‌گذاران تازه‌وارد بیشتر از عرضه فروش سهام باشد، بعد از گذشت چند روز قیمت‌ها افزایش می‌یابد. اما اگر نقدینگی آن‌ها کمتر از عرضه فروش باشد قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند تا بازار روند جدیدی را تجربه کند که می‌تواند روند افزایشی یا کاهشی باشد.

دارابی افزود: منفی شدن شاخص بورس غیرمحتمل است. در حال حاضر توپ در زمین دولت است و وضعیت بازار به عملکرد آن بستگی دارد. شرایط ویژه‌ای مانند شیوع بیماری کرونا، تحریم‌ها و کاهش قیمت نفت دولت را با کسری بودجه زیادی مواجه کرده است. اما از سوی دیگر دولت با فرصت‌ها در بازار سرمایه برای مقابله با این شرایط روبه رو است.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت برای ایجاد رونق اقتصادی بدون چاپ پول، ورود شرکت‌های زیرمجموعه‌اش در بازار سرمایه است. ورود شرکت در بورس به معنای مهار ورود نقدینگی و جلوگیری از بالا رفتن بی‌قاعده قیمت‌ها می‌شود.همچنین عمق و تنوع بازار را افزایش می‌دهد. 

این کارشناس بازار سرمایه افزود: چنانچه دولت سهام شرکت‌های تحت اختیار خود مانند ایمیدرو، ایدرو، دخانیات، راه‌آهن و دیگر شرکت‌های زیر مجموعه خود را به بازار سرمایه وارد کند، می‌تواند در کنار تأمین بخشی از کسری بودجه به افزایش سودآوری آن‌ها امیدوار باشد. 

وی گفت: بازار سرمایه هم در این حالت با آرامش می‌تواند رشد کند. در غیر این صورت ما شاهد بالا رفتن بی‌قاعده قیمت‌ها و خروج نقدینگی از بورس خواهیم بود. همه کارشناسان بازار سرمایه منتظر اقدام دولت در ورود به بازار بورس هستند.

دارابی بیان کرد: دولت تاکنون در اجرای اصل ۴۴ کارنامه موفقی به‌جای نگذاشته است و بستر را برای مردمی شدن اقتصاد مطابق اصول اقتصاد مقاومتی فراهم نکرده است، اما شاید در این شرایط در بورس عملکرد خوبی داشته باشد.