به گزارش «نود اقتصادی»، به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، ابراهیم هزارجریبی، مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: اگر این روند در تولید محصول پنبه ادامه و حمایتها افزایش یابد به چشمانداز پیشبینی شده در سال 1404 خواهیم رسید.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا سطح زیر کشت پنبه در 17 سال اخیر کاهش یافته است؟ گفت: پنبه یکی از محصولات راهبردی است که مورد استفاده صنعت نساجی قرار میگیرد. در سالهای دورتر شاهد رونق پنبه و نساجی بودیم اما به علل مختلفی از جمله واردات، مزیت اقتصادی کشت پنبه کاهش و هزینههای آن افزایش یافت بنابراین سالهای پررونق کشت پنبه کم شد.
هزارجریبی درباره برنامههای وزارت جهاد کشاورزی برای پنبهکاران با اشاره به اینکه امسال سال پررونقی در تولید پنبه بود، گفت: قیمت تضمینی پنبه در سالهای گذشته استفاده میشد اما در دو سال اخیر با توجه به رونق بازار و خرید پنبه به قیمت مناسب و حتی بیشتر از قیمت تضمینی از کشاورزان، دولت در قیمتگذاری، ورود نمیکند.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه دولت قیمت تضمینی گندم را حدود 3 هزار و 600 تومان اعلام کرد، افزود: این قیمت کف بازار است، امسال با توجه به رونق محصول پنبه، قمیتهای بازار خیلی بیشتر از قیمت تضمینی آن است و کشاورزان از این بابت خوشحال هستند.
وی اضافه کرد: تولید محصول پنبه در سال های 96،95،94 و 97 تقریباً ثبات داشت و کاهش نیافت و امسال برنامه پیشبینی شده محقق شد و رشد مناسبی در مقایسه با پارسال داشتیم و در سطح کشت از برنامه جلوتر بودیم و پیشبینی میکنیم به اندازه برنامه پیشبینی شده، تولید کنیم.
هزارجریبی با بیان اینکه تولید پنبه از 180 هزار تن در سال 1396 به 165 هزار تن در سال 1397 کاهش یافت، گفت: پارسال پر آفت بود و به مزارع پنبه خسارت زد اما امسال با توجه به برنامه های اجرا شده، خسارات ناشی از آفات کاهش یافت و پررونق بود.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی، افزود: پیشنهاد ما برای تعرفه واردات پنبه تا 15 درصد و در برخی سال ها تا 30 درصد بود اما دولت به علت اینکه پنبه مواد اولیه صنایع نساجی است، برای رونق این صنایع، از سیاستهای تعرفهای استفاده چندانی نمیکند.