«نود اقتصادی»- ابوطالب قره چماقلو- بر کسی پوشیده نیست که روش انتخاب مدیران عامل در شرکت‌های بیمه تاکنون روشی نظام مند و مبتنی بر توانایی نبوده و به طور معمول این انتخاب، براساس شناخت نسبی سهامدار یا نماینده سهامدار انجام می‌شده است.

روش ابلاغی از طرف سرپرست قبلی وزارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دایر بر انتخاب مدیرعامل شرکت بیمه ملت بر اساس شیوه فراخوان، حتی اگر به مذاق عده‌ای خوش نیامده اما اتفاقی جدید و اصولی در حوزه انتخاب مدیران عامل صنعت بیمه بود.

زیرا فرصتی ارزشمند را در صنعت بیمه ایجاد کرد تا همه افراد علاقمند در این حوزه دیده شوند و خود را در معرفی ارزیابی حرفه‌ای قرار دهند و عواملی چون شانس و ژن در نتیجه این آزمون هم تاثیر گذار نیست.
جالب تر اینکه در نتیجه این ارزیابی، مدیرانی امتیاز بالا را به دست آورده‌اند که به ذهنیت عمومی دست اندرکاران این صنعت و نیز معیارهای آیین نامه 90 بسیار نزدیکتر از سایرین هستند.

توضیح اینکه در بین سه نفر انتخاب شده در شیوه فراخوان فرد یا افرادی وجود دارند که در حال حاضر جایگاه حرفه‌ای به مراتب بالاتر از آقای ابراهیم پور را در صنعت بیمه دارند اما نامبرده مدعی است که این افراد گزینه‌های مناسبی نیستند!

آیا اصلا نمی‌توان استنباط کرد که خود فرد مذکور برای جایگاه مدیرعاملی شرکت بیمه ملت مناسب نیست؟

ابراهیم پور پس از تغییر مقام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نقد سرپرست وزارتخانه اعلام نظر کرده که اصلا جای تعجب دارد که چرا قبل از تغییر وزیر این مطالب بیان نشد؟

اگر در آن زمان اعلام نظر کرده بود در واقع جسارت هوشمندانه خود را به نمایش می‌گذارد که البته اگر به شکل مدبرانه و اصولی بیان می‌شد بسیار هم حرفه‌ای بود اما رسانه‌ای کردن این مطالب پس از تغییر وزیر و در نقد روش ایشان، روشی قدیمی و در راستای نزدیک شدن به مقامات جدید وزارتخانه  تفسیر می‌شود.

رئیس هیات مدیره شرکت بیمه ملت در گفتگوی خود با نود اقتصادی، گفته که هرسه گزینه انتخاب شده برای  شرکت بیمه ملت سابقه مدیر عاملی ندارند و این را به عنوان ایراد در انتخاب آنها می داند.!

بنابر این اگر شرط انتخاب مدیر عامل  این باشد که حتما  افراد سابقه مدیر عاملی داشته باشند پس مدیران عامل فعلی صنعت بیمه  باید تا ابد در سمت مدیریت عاملی  خود باقی بمانند چون دیگران سابقه مدیر عاملی ندارند و حق ارتقای به این سطح را هم ندارند.!

دراین راستا باید نگاهی به گذشته کاری جناب ابراهیم پور انداخت که نامبرده در زمان انتخاب به عنوان مدیر عامل  ویا هیات مدیره شرکت بیمه ملت حتی  یک روز هم سابقه مدیریت فنی در حوزه صنعت بیمه را نداشته که احتمالا عنصر ژن خوب در انتخاب ایشان  چندان هم بی تاثیر نبوده است.

جناب ابراهیم پور درمصاحبه خویش با نود اقتصادی، از قانون صحبت کرده اندکه در نقد مطالب ایشان همین بس که آیا در تایید صلاحیت ابراهیم پور مفادآیین نامه 90 به درستی اجرا شده است؟

اینجانب، نهاد ناظر بالادستی را به بررسی حرفه ای  این موضوع دعوت میکنم.

در حال حاضر جناب ابراهیم پور همزمان مسئولیت گروه مالی ملت و عضویت در هیات مدیره بیمه ملت و نیز با حفظ سمت سرپرستی  بیمه ملت راهم برعهده دارد که این موضوع با مفهوم چند شغله ای  بودن  کاملا منطبق است.

به نظر می رسد این موارد در فرهنگ کاری او تناقضی با قانون ندارد.

ناگفته نماند که دغدغه نامبرده برای حفظ مسند جذاب مدیریت عاملی شرکت بیمه ملت توسط خود ویا همراهان او نیز جای بحث  فراوان داردکه اینجانب رسانه ها را دعوت به نظر سنجی  از دورن بیمه ملت می کنم.

نامبرده اشاره کرده که انتخاب مدیر عامل شرکت بیمه ملت باید توسط هیات مدیره صورت پذیرد که البته این مطلب کاملا با قانون تجارت منطبق بوده ولی سوال اینجاست که هیات مدیره شرکت بیمه ملت که مطابق با قانون، اختیار انتخاب مدیر عامل را دارد چرا در راستای اجرای قانون تجارت نسبت به انتخاب مدیرعامل اقدام نکرده و منتظر دستور وزیر است؟

آیا این ملاحظه کاری ناشی از عدم شجاعت است و یا احساس می‌کنند که با چنین کاری ممکن است که جایگاه خود را درهیات مدیره از دست بدهند؟

در نهایت اینکه با توجه به اظهارنظر او در مورد کسب سود عملیاتی تا این مقطع از سالجاری باید گفت که آشنایی با الفبای مدیریت مالی در حوزه شرکت‌های بیمه‌ای کافی است تا بدانیم فعالیت و سود شرکت بیمه مبتنی بر ریسک‌های بیمه‌ای بوده و تا زمان پرداخت یا ذخیره گیری فنی خسارت آتی احتمالی پیش بینی سود عملیاتی ارزش چندانی ندارد و استفاده از چنین عباراتی می تواند در راستای فرار به جلو باشد!

مدیرسابق بیمه‌های اتومبیل بیمه ملت