«نود اقتصادی»: وزارت اقتصاد در واکنش به گزارش دیروز «نود اقتصادی» درباره "اضافه شدن ناگهانی یک میلیارد دلار به آمار سرمایه گذاری خارجی کشور" اعلام کرد: در اظهارات معاون مدیرکل دفتر سرمایهگذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری خارجی، آمار و اطلاعات سرمایه گذاری خارجی در سال 1396 هجری شمسی، به صورت تقریبی و تخمینی بیان شده و مقصود صرفاً ارائه تصویر کلی از نمای سرمایه گذاری بوده است!
اگرچه «نود اقتصادی» از پاسخ وزارت اقتصاد و تلاش آن وزارتخانه برای احترام به افکار عمومی و ارائه توضیحات روشن تشکر و استقبال میکند، اما معتقد است که این پاسخ انقدر با دستپاچگی نوشته شده که هدف را نقض کرده است.
«نود اقتصادی» با تقدیر دوباره از مسئولین وزارت اقتصاد با هدف روشن کردن برخی از ابهامات و سوالات، پرسشهایی را مطرح میکند و از مسئولین وزارت اقتصاد میخواهد به آنها پاسخ دهد.
(لازم به توضیح است که دلایل و مستندات موجود در نزد «نود اقتصادی» بیشتر از سوالات پایین است که در وقت مناسب آنها را مطرح خواهد کرد.)
1. اگر آمارهای ارائه شده از سوی یک مدیرِ مسئول در سازمان سرمایهگذاری تخمینی و تقریبی بوده است، چرا خبر مذکور از سایت رسمی وزارت اقتصاد (شادا) حذف شده است؟ چه دلیلی برای حذف آن وجود داشت؟
2. اگر آمارهای ارائه شده از سوی "اکبر قهرمانی" برآوردی بود، پس چرا آمارهای مصوب درست بوده است و تغییری نکرده است؟
3. چرا این خبر بدون هیچ توضیحی از سایت رسمی وزارت اقتصاد و ایرنا حذف شد، در حالی که در سطح رسانههای عمومی کشور آن را به طور وسیعی توزیع کرده بودند؟
4. گزارش آنکتاد تقریبا چند روز پس از اعلام آمارهای "قهرمانی" منتشر شده است! دلیل این اختلاف آماری چیست و چرا ایشان به جای اعلام آمارهایی که به سازمان آنکتاد اعلام و ارسال شده بود، آمارهای تخمینی و برآوردی را به افکار عمومی میدهد؟
5. آیا ایشان به عنوان یک مقام مسئول در سازمان سرمایه گذاری خارجی به آمارهای سرمایه گذاری تحقق یافته و ورودی کشور دسترسی ندارد؟
6. اصولا چند نفر در سازمان سرمایه گذاری از جزئیات دقیق آمارهای ورودی سرمایه گذاری مطلع هستند و به بانک آمارها دسترسی دارند؟
7. مدیران ارشد برای ایجاد انحصار اطلاعاتی آمارهای سرمایه گذاری خارجی برای چند نفر، چه تغییراتی را در میان مسئولین بانک آماری ایجاد و آنها را جا به جا کردهاند؟
8. رقم دقیق اضافه شده یک میلیارد و 19 میلیون دلار در طی چند روز تا انتشار آمار آنکتاد از کجا آمده است؟ منبع آن چه بوده است؟
9. چرا سازمان سرمایه گذاری به وظیفه قانونی خود در ماده 21 و 22 قانون سرمایه گذاری خارجی برای انتشار دقیق آمارهای سرمایه گذاری خارجی اقدام نمیکند؟
10. آمارهای تحقق یافته یا جذب شده سرمایه گذاری خارجی در کشور براساس همان قانون یا از طریق بانکهای کشور بوده است و یا از طریق گمرک به صورت ماشین آلات بوده است. سازمان اعلام کند که رقم تحقق یافته کشور چه مقداری از بانک به صورت ارز نقدی و چه مقدار به صورت ماشین آلات بوده است؟
11. سهم سرمایه گذاری جذب شده در هریک از استانها، مناطق آزاد ( کدام منطقه) بازار سرمایه ( کدام سهام) و... چه مقدار و به چه صورت بوده است؟
12. سهم هریک از بخشهای اقتصادی کشور مثلا صنعت، معدن، نفت، بازار سرمایه و... چقدر بوده است؟
13. سازمان سرمایه گذاری برای ارزیابی و درستی اطلاعات و آمارهایی وارد شده از سوی سایر دستگاهها و راستی آزمایی آنها چه اقداماتی انجام داده است؟
«نود اقتصادی» این سوالات اولیه را از مسئولین محترم وزارت اقتصاد و سازمان سرمایه گذاری خارجی پرسیده است، تا مردم، مسئولین و کارشناسان اقتصادی و نهادهای قانون گذاری و نظارتی نسبت به تحولات موجود دید، نگاه و تحلیل روشن تری داشته باشند.
اگرچه سوالات دقیق تر «نودِ اقتصادی» پس از وصول مجددا ارائه خواهد شد.