به گزارش «نود اقتصادی» حسین علایی مدیرعامل شرکت هواپیمایی آسمان در خصوص انتقادات صورت گرفته از این شرکت در خصوص سقوط هواپیمای تهران یاسوج اظهار کرد: بعضی‌ها از هر واقعه‌ای که اتفاق می‌افتد، به دنبال این هستند که مسائل مختلف را به بهانه آن حادثه مطرح کنند؛ یعنی اصل حادثه فقط مدنظرشان نیست؛ بلکه چگونگی بهره‌برداری از آن برای اهدافشان نیز مورد توجه آنهاست.

وی افزود: هرکس ممکن است به انگیزه خاصی این کار را انجام دهد؛ مثلا برخی نمایندگان محترم مجلس که به دنبال استیضاح بعضی از وزرا بودند، از این فرصت خواستند استفاده کنند. طبیعتا بیان اشکالات و نواقص، اگر برای روشن‌شدن افکار عمومی و پیشرفت کشور و صنعت هوانوردی باشد، بد نیست؛ اما گاهی این کارها باعث می‌شود تا صنعت هوانوردی و پیشرفت کشور در حوزه‌های مختلف با نگرانی‌های جدیدی آن هم در شرایط تحریم روبه‌رو شود و جلوی توسعه شرکت‌های هواپیمایی گرفته شود.

مدیرعامل شرکت آسمان بیان کرد: شرکت‌های هواپیمایی که در شرایط فشار خارجی و تحریم آمریکا توانسته‌اند سیستم حمل‌ونقل هوایی کشور را سرپا و فعال نگه دارند، باید تشویق و تقویت شوند و توسعه پیدا کنند. وقتی این شرکت‌ها به دلیل خدمت به مناطق محروم مثل پرواز به یاسوج دچار حادثه‌ای می‌شوند، نباید به آنها به گونه‌ای حمله شود که دیگر شرکت‌های هواپیمایی، قبل از اینکه تصمیم بگیرند خدمتی را انجام دهند، از ابتدا فکر کنند اگر ما این خدمت را انجام دهیم و به مشکل بربخوریم، کسی نه‌تنها تشکر از پروازها در شرایط سخت نمی‌کند؛ بلکه شدیدا به بهانه بروز یک حادثه ناخواسته انتقاد می‌کنند؛ مثلا در مسیر تهران- یاسوج جز شرکت هواپیمایی آسمان شرکت دیگری پرواز انجام نمی‌داد، آن هم به‌این‌دلیل که فرودگاه یاسوج یکی از فرودگاه‌های سخت کشور تلقی می‌شود، پنج‌هزار‌و ٩٣٩ متر از سطح دریا ارتفاع دارد، فرودگاهی است که از نظر دستگاه‌های مختلف ناوبری مثل فرودگاه‌های مهرآباد، امام‌ خمینی و فرودگاه‌های بزرگ نیست و شرایط پرواز در آنجا بسیار سخت‌تر است.

علایی گفت: شرکت هواپیمایی نباید به خاطر اینکه پروازی سخت را در سال‌های متمادی انجام داده، به خاطر یک سانحه سرزنش شود. باید به جنبه مثبت کار نگریسته شود که این شرکت بین تهران- یاسوج، مرکز یک استان محروم، شش‌هزارو ٤٠٠ بار پرواز انجام داده و بیش از ٣٠٠ هزار مسافر را جابه‌جا کرده است؛ بنابراین جای تقدیر و تشکر دارد که هواپیمایی آسمان مرکز این استان را به پایتخت کشور وصل کرده و به‌ صورت روزانه پرواز انجام داده است. در این سانحه هم شرکت هواپیمایی نقص و کوتاهی نداشته و همه اقدامات و کارهایی را که باید انجام می‌داده، طبق مقررات و رویه‌های عملیاتی صورت داده؛ اما متأسفانه بازهم سانحه رخ داده است. چند روز قبل شاهد بودید یک هواپیمای وی‌آی‌پی که از شارجه به استانبول در حال حرکت بود، سقوط کرد. البته دچار مشکل در موتور بود که در اطراف شهرکرد سقوط کرد.

وی بیان کرد: روزی که من به آسمان آمدم (اواخر آذر ١٣٩٢)، شرکت ١٢٥٠ میلیارد تومان بدهی سررسیدشده داشت. در این ایام با تلاش‌های انجام‌شده از جمله با افزایش پروازها، افزایش تعداد هواپیماها و کاهش هزینه‌های غیرضروری و کمکی که از دولت و مجلس گرفتیم و کمکی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام داده و کمک‌هایی که سهام‌داران عمده مثل صندوق بازنشستگی و شرکت آتیه صبا داشته‌اند، موفق شده‌ایم ٩٠٠ میلیارد تومان از بدهی‌ها را تسویه کنیم که کار بسیار بزرگی بوده است. روزی که من آمدم، آسمان شرکتی زیان‌ده و مشمول ماده ١٤١ قانون تجارت بود. اما الان از این ماده خارج شده. ماده ١٤١ یعنی یک شرکت به‌عنوان شرکتی زیان‌ده مطرح می‌‌شود و نمی‌تواند از بانک یا مؤسسه‌ای وام بگیرد.

مدیرعامل شرکت آسمان تصریح کرد: خوشبختانه اکثر این بدهی‌ها را با گرفتن منابعی از خارج از درآمدهای آسمان تسویه کرده‌ایم و درآمدهای آسمان را صرف حقوق و مزایای کارکنان و خرید قطعات و توسعه ناوگان کرده‌ایم. بدهی‌ها را با کمک صاحبان سهام و قوانینی که دولت وضع کرد و نیز با کمک دولت و مجلس در یکی از تبصره‌های بودجه انجام دادیم. آسمان در سال ٩٥، بیشترین رشد ناوگان و پروازها را نسبت به همه شرکت‌های هواپیمایی در داخل کشور داشت. به‌طوری‌که طبق آماری که انجمن شرکت‌های هواپیمایی منتشر کرده آسمان در سال ٩٥ بیش از ٢٢ درصد رشد کرده که نسبت به همه شرکت‌های هواپیمایی رشد بالاتری بوده است.

علایی گفت: آسمان قراردادی را با شرکت بویینگ آمریکا منعقد کرده تا ٣٠+٣٠ فروند هواپیمای ٧٣٧ مکس را از بویینگ آمریکا خریداری کند و اگر این قرارداد اجرائی شود، یکی از بزرگ‌ترین قراردادهایی است که آسمان در طول تاریخ تشکیلش منعقد کرده است. اگر ترامپ از خر شیطان پایین بیاید و عناد با ایران را کنار بگذارد، این کار انجام خواهد شد. فعلا مجوز OFAC صادر نشده است.