«نود اقتصادی»:مدیرعامل شرکت راه‌آهن درباره تفاوت قرارداد خرید ۴۵۰ واگن ریل باس از کشور کره با قراردادهای قبل گفت: سهم بخش ایرانی در این قرارداد بیشتر است و کیفیت ناوگان ارتقاء یافته همچنین لیسانس این فناوری به شرکت ایریکو منتقل شده و تامین مالی کل قرارداد به صورت فاینانس است.

سعید محمدزاده درخصوص قرارداد خرید ۴۵۰ واگن ریل باس از کشور کره گفت: قرارداد خرید ۴۵۰ دستگاه واگن ریل باس از کره به منظور افزایش ظرفیت قطارهای حومه‌ای و در راستای سیاست دولت مبنی بر توسعه قطارهای حومه‌ای و انتقال مسافر از جاده روی ریل به ارزش ۷۲۰ میلیون یورو امضا شده که تامین مالی آن به صورت فاینانس از سوی کشور کره جنوبی صورت می‌گیرد.

وی افزود: با اجرای این قرارداد ظرفیت قطارهای حومه‌ای به بیش از ۷۰ میلیون صندلی برای سفرهای حومه‌ای خواهد رسید.

معاون وزیر راه و شهرسازی مدت زمان قرارداد را حدود ۷۸ ماه عنوان کرد و گفت: اولین ست این مجموعه در کمتر از ۱.۵ سال آینده در اختیار شرکت راه‌آهن قرار خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن بیان داشت: سازنده این تجهیزات از طریق مشارکت شرکت هیوندای روتم و شرکت ایریکو است که در پی این قرارداد امتیاز و لیسانس دانش فنی به شرکت ایریکو منتقل می‌شود و با انجام این قرارداد خوشبختانه در حوزه اشتغال‌زایی گام‌های بسیار مناسبی برداشته می‌شود.

محمدزاده خاطرنشان کرد: در طول مدت اجرای این قرار داد بیش از  ۱۰۰۰ نفر به صورت مستقیم و بیش از ۱۷۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار می‌شوند و بعد از انجان این قرارداد و هنگام بهره‌برداری حداقل حدود ۲۰۰۰ نفر برای سرویس دهی در بخش حومه‌ای مشغول به کار خواهند شد.

وی با اشاره به نحوه مدیریت اجرا میان شرکت کره ‌ای و ایریکو نیز گفت: در پایان مالک ناوگان تولید شده دولت جمهوری اسلامی ایران است و پس از تاسیس شرکت قطارهای حومه‌ای مدیریت این ناوگان بر عهده قطارهای حومه‌ای خواهد بود که به طور طبیعی با استفاده از طرفیت بخش خصوصی و به کمک ناوگانی که دولت تامین کرده، خدمات قطارهای حومه‌ای در کشور توسعه می‌یابد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اساسنامه شرکت قطارهای حومه‌ای افزود: شرکت قطارهای حومه‌ای به طور ۱۰۰ درصد دولتی است و مقرر شده که مدیریت حمل‌ونقل حومه‌ای ریلی را بر عهده داشته باشد تا در این خصوص برنامه ریزی کند. لذا آنچه قابلیت انتقال به بخش خصوص مانند بهره‌برداری و تامین نیروی انسانی توسط بخش خصوصی انجام خواهد شد.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن با بیان اینکه پیش‌نویس اساسنامه تقریبا نهایی شده است گفت: امیدواریم در ماه جاری با امضا مشترک وزاری راه و شهرسازی، کشور و ریاست سازمان برنامه و بودجه به دولت پیشنهاد شود.

محمدزاده در باره تفاوت قرارداد خرید ۴۵۰ واگن ریل باس با قرارداد قبلی اظهار داشت: سهم بخش ایرانی نسبت به قرارداد قبلی بیشتر است. کیفیت ناوگان ارتقا یافته است،  لیسانس این فناوری به شرکت ایریکو منتقل شده  و تامین مالی کل قرارداد به صورت فاینانس است.