«نود اقتصادی»:مدیرعامل شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران گفت: شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران سالیانه بین 150 تا 200 میلیون یورو از منابع داخلی برای توسعه و بهسازی فرودگاه ها سرمایه‎گذاری می‎کند.

رحمت الله مه آبادی در نشست با هیات آلمانی فرودگاه مونیخ افزود: ایران قصد دارد به یک هاب منطقه‎ای در عرصه فرودگاهی و ناوبری هوایی تبدیل شود و در این زمینه در حال ایجاد بسترهای تسهیل ارتباطات و رفع موانع موجود هستیم.

وی با اشاره به ظرفیت‎های سرمایه‎ گذاری در صنعت حمل و نقل هوایی ایران بیان کرد: در فرودگاه مهرآباد که اصلی‎ترین فرودگاه کشور است سه سال به صوت مستمر شاهد رشد دو رقمی پروازها بوده ایم و در این مدت این رشد به حدود 50 درصد رسیده است.

وی ادامه داد: اما به دلیل افزایش پروازها در این فرودگاه و سایر فرودگاه‎های بین‎المللی، با کمبود ظرفیت روبه رو شده‎ایم و این باعث شده است برای رفع سریع این گلوگاه‎ها، سرمایه‎ گذاری خارجی در فرودگاه های مورد توجه قرار گیرد.

مه آبادی گفت: برای مثال در شیراز در حال احداث یک ترمینال جدید هستیم و طرح‎های مختلفی را نیز در فرودگاه‎های دیگر در حال اجرا داریم.

وی با اشاره به اینکه راهبرد شرکت فرودگاه‎ها انتخاب سرمایه ‎گذار و پیمانکار از طریق شرکت در فراخوان عمومی است، افزود: ما سعی کردیم برای سرمایه‎گذاری جذابیت لازم را ایجاد کنیم، بنابراین پروژه‎ها را به صورت BLT ( سرمایه گذاری ، ساخت و بهره برداری) طراحی کرده‎ایم و در عین حال از طرح‎هایBOT ( طراحی ، ساخت و واگذاری) نیز استقبال می‎کنیم.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‎ها نوسازی و تکمیل سامانه‎های ناوبری هوایی ایران را در دوره پنج ساله مهم ارزیابی کرد و گفت: ایجاد تحولی تاریخی در شبکه مسیرهای هوایی ایران، افزایش دو برابری رشد پروازهای عبوری، آزادسازی قیمت‎ها و سیاست‎های دیگر دولت و رشد ترافیک پروازهای بین‎المللی و محلی، همگی باعث شده‎اند تا نوسازی و تکمیل سامانه‎های هوایی را در برنامه‎های کوتاه و میان مدت شرکت قرار دهیم.

در این نشست قائم مقام فرودگاه مونیخ نیز گفت: در روزهای اخیر گفتگوهای خیلی خوبی داشتیم و در مورد ایده‎ها و پروژه‎های احتمالی مختلفی بحث کردیم و قول می‎دهیم که به سرعت خواسته شما و شرایط را بررسی کنیم تا در نتیجه بگوییم که در کجا و از چه طریقی می‎توانیم کمک و از فعالیت‎های شما حمایت کنیم.

رالف گافال ادامه داد: می‎توانیم یک طرح جامع برای کل فرودگاه‎های ایران تدوین کنیم که این طرح راه‎اندازی فرودگاه‎های کم هزینه و اقتصادی‎ سازی فرودگاه‎ها را نیز شامل می‎شود.

وی افزود: حتی می‎توانیم در چهارچوب این طرح جامع مشخص کنیم که در کجاها شرکت‎های خارجی می‎توانند مشارکت و سرمایه‎گذاری کنند.

وی با ابراز خوشبینی از روند این همکاری گفت: تصور می‎کنم در بازگشت از ایران با خود 20 پروژه امکان‎پذیر را خواهیم برد و قدم به قدم پیشنهادهای جدیدی را ارائه خواهیم کرد.

هم اکنون بیش از 54 فرودگاه کشور زیر نظر شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران اداره می شود و سرمایه گذاری در این بخش مورد توجه جدی دولت قرار گرفته است.