به گزارش خبرنگار «نود اقتصادی»، وزیراقتصاد دولتهای نهم و دهم امروز در همایش دفاع اقتصادی، اقتصاد دفاع و اقتصاد مقاومتی که صبح امروز در مرکز تحقیقات دفاعی برگزار شد با اشاره به چالش سال گذشته کشور در توافق با کارگروه اقدام مالی گفت: فردی که به نمایندگی از کشور به این سازمان بینالمللی تعهد داد به دنبال خدمت به کشور بود اما تنها از منظر اقتصادی به موضوع نگاه میکرد و موضوعی که به آن پرداخته نشده بود چالشهای امنیتی - دفاعی توافق با این سازمان بینالمللی بود.
سیدشمس الدین حسینی تاکید کرد که امروز در خزانهداری امریکا معاونت مبارزه با تروریسم و اطلاعات مالی فعالیتهای گستردهای در سطح جهان دارد. این درحالی است که وزارت اقتصاد ایران واحد اطلاعات مالی دارد اما بخشی تحت عنوان مبارزه با تروریسم در این وزارتخانه وجود ندارد. این موضوع نشان میدهد که در حوزه دفاعی و امنیتی و اقتصادی نگاه یکپارچهای در کشور وجود ندارد.
حسینی افزود: در دانشکدههای اقتصاد ایران، موضوعاتی مانند دشمن اقتصادی و جنگ اقتصادی تدریس نمیشود اما در احکام و سیاستهای بالادستی اقتصادی که از سوی رهبری ابلاغ شده صراحتا به این موضوعات پرداخته شده است.
وی با بیان اینکه هدف از تحریمهای اقتصادی دشمن کاملا امنیتی است گفت: آمریکاییها معتقدند جنگ نرم دیرتر جواب میدهد و جنگ سخت و نظامی هم پر هزینه است اما تحریمهای اقتصادی بسیار کمهزینه بوده و با سرعت زیادی اثرگذار خواهند بود.
وی افزود: هرچند در سالهای قبل از 2001 تنها 5 درصد تحریمهای آمریکا موفقیتآمیز بودهاند اما بعد این سال از 22 مورد تحریم آمریکا 9 مورد یا 41 درصد تحریمهای آنان موفقیتآمیز بوده است.
وی با بیان این که هرچند تحریمهای اقتصادی به مهمترین ابزارهای اعمال فشار آمریکاییها تبدیل شده است، اما این ابزار چالشهایی را نیز برای آنها ایجاد میکند،گفت: افزایش تحریمهای اقتصادی باعث میشود که ریسک استفاده از دلار در مبادلات جهانی دچار چالش شده و این چالشها برای آمریکاییها پرهزینه است. امروز چینیها و روسها به دنبال تغییر ساختار اقتصاد بینالملل رفتهاند و این موضوع برای مقامات آمریکایی به نگرانی جدی تبدیل شده است.