به گزارش «نسیم آنلاین»رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: سازنده همواره به دنبال هزینه کمتر و سود بیشتر هستند و تاوان نبود مهندسان مکانیک در ساختمان را بهرهبرداران میدهند؛ در حالی که قانون گذار هفت رشته را در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مشخص کرده است.
حسن قربانخانی در کنفرانس "نقش مهندسی مکانیک در ساخت و سازهای شهری" اظهار کرد: مصرف انرژی در کشور ما بیش از پنج برابر میانگین جهانی است و حدود ۴۰ درصد انرژی در بخش ساختمان مصرف می شود.
وی افزود: بیش از ۶۸ درصد ساختمانهای کشور زیر ۱۵۰۰ متر مساحت دارند و این ساختماها از خدمات مهندسان مکانیک و برق برخوردار نیستند. جالب این است که برخی مسوولان این اتفاق را در جهت حقوق مردم میدانند.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه سازنده همواره به دنبال هزینه کمتر و سود بیشتر است، تاکید کرد: تاوان نبود مهندسان مکانیک در ساختمان را بهره برداران می دهند؛ در حالی که قانون گذار هفت رشته را در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مشخص کرده است.
قربانخانی ادامه داد: به عنوان نظام مهندسی وظیفه داریم در جهت تحقق قانون تلاش کنیم. علاوه بر این دنبال ترویج مقررات ملی ساختمان هستیم. چگونه کوچکترین وسایل الکتریکی ضمانت دارند، اما ساختمانها فاقد ضمانت هستند.
به گفته قربانخانی، بیش از ۴۰۰ هزار مهندس عضو سازمان نظام مهندسی کشور هستند که امروزه در بخش اشتغال با مشکلاتی مواجهند. از طرفی برخی مسوولان استفاده از مهندسان تاسیسات را هزینه می دانند؛ در حالی که حضور این متخصصان منجر به افزایش بهره وری می شود.