به گزارش «نسیم آنلاین» دکتر میثم صالحی مدیرعامل شرکت آبزی اکسیر کوثر درباره فعالیتهای این شرکت در گفتگو با رادیو اقتصاد که به گزارش دهی از اقدامات واقعی و عینی در پایان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل مربوط می شد، گفت: در حال حاضر ایران با تولید حدود 140هزار تن ماهی قزل¬آلا بزرگترین تولید کننده این ماهی در آب شیرین و رتبه سوم در کل آبها در دنیا است. بنابراین احساس نیاز می شود که ما در مورد ماهی قزل¬آلا بصورت تخصصی کار کنیم.  شرکت آبزی اکسیر کوثر در سال 1389 با موضوع فعالیتهای شیلاتی تاسیس شد. این شرکت زیر مجموعه هلدینگ کشاورزی سازمان اقتصادی کوثر است. فعالیتهای شیلاتی بسیار گسترده در حیطه فعالیتهای این شرکت قرار گرفته که این فعالیتها در راستای اولویت بندی ها و نیازهای کشور قرار دارد. در سال 89 با خرید اولین مزرعه تولید و تکثیر ماهی قزل¬آلا شروع به کار کرد. این شرکت با اهداف بلند مدت ایجاد شد و سیاست گذاری آن، ساخت زیرساخت های لازم برای اصلاح نژاد ماهی قزل¬آلا و ایجاد یک لاین بومی ماهی قزل¬آلا است.
صالحی درباره صادرات محصولات شرکت آبزی اکسیر گفت: میانگین مصرف سرانه آبزیان در دنیا حدود 25کیلو تا 30 کیلوگرم است. در ایران سرانه مصرف تقریبا 10 کیلوگرم است و این نشان دهنده اختلاف زیاد مصرف ایران و جهان است. با توجه به کل تولید آبزیان در ایران ما هنوز نیاز به افزایش تولید برای مصرف داخلی داریم. متاسفانه قسمتی از نیاز داخلی ما وارداتی است. پس فعلا نیاز داریم که تولید را به حدی برسانیم که نیاز داخل تامین شود.
 وی ادامه داد: قیمت تمام شده قزل¬آلا در ایران اختلاف چندانی با دنیا ندارد. قیمتی هم که این محصول در ایران عرضه می شود خیلی کمتر از قیمت کشورهای دیگر است. مساله ای که وجود دارد این است که در محصولات پروتئینی در بحث فرآوری و صنایع تبدیلی نقش بسیار مهمی را دارد. چون ما توجه مان به تامین نیاز داخل بوده کمتر به این حوزه پرداختیم. اکنون تمرکز ما روی این نیاز جدید است که در سالهای بعدی کشور  بتواند به راحتی محصولات شیلاتی خود را در قالب صنایع تبدیلی صادر کند.
صالحی درباره سهم محصولات شرکت آبزی اکسیر از بازار گفت: ما طبق یک سند راهبردی قرار است 10 درصد بازار را بدست بیاوریم. اکنون که یک سال از برنامه این سند راهبردی گذشته و در محصول قزل¬آلا در بحث تکثیر و تولید بچه ماهی قزل¬آلا 30 درصد بازار را در اختیار داریم. در حوزه های دیگر هم شروع به کار کردیم که در نهایت باید به آن 10 درصد سهم بازار شیلات برسیم. اکنون در مجموع فعالیتها می توان گفت حدود 2 تا 3درصد سهم بازار را بدست آورده ایم.
صالحی مدیر عامل شرکت آبزی اکسیر کوثر درباره علمی کردن تولیدات و استفاده از فناوری های صنایع تبدیلی در این شرکت گفت: ما تقریبا تمام صنایع تبدیلی را در ایران داریم. مساله ای که وجود دارد تقاضا است که باید فرهنگ سازی مصرف شود تا این تولیدات همانند چیس ماهی، پفک ماهی، بستنی ماهی و یا ناکت ماهی صرفه اقتصادی داشته باشد. در آن صورت است که سرمایه گذار انگیزه پیدا می کند تا به سمت تولید این محصولات بیاید.
 وی ادامه داد: در بحث علمی کردن تولید اکنون شرکت آبزی اکسیر پیشرو در بومی سازی تجهیزات قفس و تمرکز روی تولید محصولات شیلاتی در آبهایی که در حال حاضر هیچ استفاده ای از آنها نشده، دارد. این مصداق دقیق و کامل اقتصاد مقاومتی است.
دکتر صالحی درباره سرمایه گذاری و سود شرکت آبزی اکسیر گفت: این شرکت 60 میلیارد تومان سرمایه گذاری داشته است و سالانه 2 تا 3 میلیارد تومان سود خالص این شرکت بوده است و در سالهای آینده افزایش چشمگیری خواهد داشت.
مدیر عامل شرکت آبزی اکسیر کوثر در پایان گفت: می توانیم در کمتر از 5 سال به جایگاهی در آبزی پروری در دنیا برسیم که در بسیاری از کشورها 15 سال طول کشیده است. اکنون شرکت، نیروی متخصص جوانی دارد و از 180 نفر پرسنلی که در این شرکت مشغول فعالیت هستند ترکیب تحصیل کرده های آن در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد زیاد است. ما پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی خیلی خوبی را در راستای افزایش تولید و بهره وری در محصولات شیلاتی داریم. ما با تحقیقات شیلات در تعامل هستیم و سعی می کنیم تا از تمام ظرفیت های علمی کشور و کشورهای دیگر استفاده کنیم تا به یک سود ملی برسیم