گروه اقتصادی «نسیم آنلاین»- روزنامه جام جم درباره کارت سوخت گزارش داده است: ماندن یا نماندن کارت سوخت؛ معادلهای که بیش از یک سال است به نتیجه نرسیده است. تصمیمات یکی دو سال اخیر دولت سبب شده عملا رانندگان خودرو دیگر از کارت سوخت استفاده نکنند، اما مزایای اقتصادی مهمی که این سامانه دارد، آنقدر هست که کمتر کارشناسی از حذف آن حمایت میکند.
در حالی که مجلس در اصلاحیه بودجه امسال، سرنوشت کارت سوخت را به دست دولت سپرده بود و دولت نیز تاکنون درباره حفظ یا حذف کارت سوخت تصمیمی نگرفته بود، روز گذشته سرانجام مجلس مجددا وارد گود شد و طرح یکفوریتی به منظور ابقای کارت سوخت را به تصویب رساند. بنزین در خرداد سال گذشته تکنرخی شد و به همین منظور وزیر نفت و معاونان وی نسبت به ادامه فعالیت کارت سوخت موضعگیری کردند و حیات آن را غیرضروری دانستند.
در همان زمان برخی کارشناسان نسبت به مزایای سامانه کارت سوخت به دولت هشدار دادند و مطرح کردند که یکی از مزیتهای حفظ این کارت، مقابله با بحث قاچاق است اما دولت در این زمینه اعلام کرد با تکنرخی شدن قیمت بنزین انگیزه قاچاق از بین رفته و روند نزولی پیدا کرده است. با این حال، کارشناسان معتقدند کاهش قاچاق بنزین به علت ارزان شدن قیمت جهانی آن است و هر زمان که قیمت جهانی بنزین افزایش یابد و فاصله قیمتی بنزین داخلی و خارجی زیاد شود، مجددا قاچاق بنزین رونق خواهد گرفت. بنابراین حفظ سامانه کارت سوخت، الزامی است و حذف آن دلیل کارشناسی ندارد...
در همین حال برخی نمایندگان مجلس نسبت به این گفتههای مقامات دولتی موضع گرفته و خواستار تجدیدنظر دولت در بحث کارت سوخت شدند. آنها معتقدند از زمانی که کارت سوخت به دست مردم رسید و اجرایی شد قاچاق سوخت به میزان چشمگیری کاهش یافت و پایش اطلاعاتی مصرف نیز در دسترس قرار گرفت.
در همین حال قاسم خورشیدی، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز که پیش از این بارها مخالفت ستاد را با حذف کارت سوخت بیان کرده بود، دیروز گفت: به مقامات دولتی قول دادیم در زمینه کارت سوخت سکوت کنیم.
وی افزود: گرچه از نظر کارشناسی ضرورتی برای جمعآوری سامانه هوشمند کارت سوخت در شرایط کنونی احساس نمیکنیم و معتقدیم در آینده کشور نیاز زیادی به چنین سامانهای خواهد داشت اما در عین حال خود را ملزم میدانیم که از هرگونه تصمیم دولت حمایت کرده و از اظهارنظر اجتناب میکنیم.