به گزارش «نسیم آنلاین»، مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از استفاده سامانه هوشمند سوخت در مصرف گازوئیل خبر داد و گفت: هیچ تصمیمی برای حذف عرضه بنزین با کارت سوخت گرفته نشده است.
سیدناصر سجادی، با اشاره به اینکه در یازدهمین ماه گذشته در سال جاری مصرف بنزین در کشور در حدود 70 میلیون لیتر بوده است، گفت: مصرف بنزین در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2 درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: اگر شاهد رشد فزاینده مصرف بنزین در کشور نیستیم علتش تک نرخی بودن قیمت بنزین در کشور است زیرا مردم دیگر التهاب افزایش سوختگیری همانند دورهای که بنزین سهمیهای وجود داشت، ندارند.
سجادی با اشاره به اینکه در یازدهمین ماه گذشته مصرف نفت گاز 18 درصد و مصرف نفت سفید 10 درصد کاهش یافته و همچنین مصرف نفت کوره با کاهش 36 درصدی روبرو بوده گفت: به عنوان مثال در مصرف نفت گاز که سال گذشته بیش از 100 میلیون لیتر مصرف میشد امسال مصرف در این فراورده به 82 و نیم میلیون لیتر رسیده است.
وی با اشاره به اینکه امسال به طور متوسط روزانه 5 میلیون لیتر گازوئیل صادر کردیم، گفت: یکی از برنامههای ما در سال 95 افزایش صادرات گازونیل و نفت کوره است.
سجادی با اشاره به اینکه پالایشگاه ستاره خلیج فارس در نیمه دوم سال 95 به بهرهبرداری خواهد رسید،گفت: با بهرهبرداری از این پالایشگاه حداقل تا 10 سال صادرکننده بنزین خواهیم بود.
وی با اشاره به میزان واردات بنزین در سال جاری گفت: به طور متوسط روزانه 9 میلیون لیتر بنزین به کشور وارد شده است، سال گذشته حجم واردات ما 4 و نیم میلیون لیتر بوده که افزایش واردات به دلیل ذخیره سازی فراورده استراتژیگ است.
سجادی با اشاره به صادرات سوخت هواپیما و بانکرینگ گفت: در زمینه سوخت هواپیما به طور متوسط 15 هزار تن از این سوخت به کشور افغانستان صادر شده است و در زمینه سوخترسانی به کشتیها نیز توانستیم در 11 ماه نخست سال جاری بیش از 10 میلیون لیتر نفت کوره به کشتیهایی که برای سوختگیری به آبهای ایران میآمدند سوخت دهیم.
وی در ادامه این نشست با اشاره به سیاست فروش مرزی انواع سوخت گفت: برای جلوگیری از قاچاق سوخت سعی کردیم در سال جاری عرضه سوخت را در نقاط مرزی افزایش دهیم و در سال 95 نیز سعی داریم این برنامه را ادامه داده و حتی جایگاههای مرزی را افزایش دهیم.
سجادی با اشاره به مصرف سی ان جی در سال جاری گفت: به طور متوسط روزانه 21 میلیون متر مکعب سی ان جی در کشور مصرف شده است که نسبت به سال گذشته 5 درصد رشد داشت.
وی همچنین با اشاره به فلسفه سامانه هوشمند سوخت اشاره کرد و گفت: ما با راهاندازی این سامانه در سال 86 جلوی افزایش مصرف بنزین را گرفتیم و حتی توانستیم مصرف بنزین را کنترل کنیم،اما امروز نیازمند استفاده این سامانه در بخش نفت گاز هستیم که بتوانیم جلوی افزایش قاچاق نفت گاز را گرفته و قیمت آن را اصلاح کنیم.
سجادی با اشاره به استفاده از کارت سوخت در خصوص عرضه بنزین گفت: ما تابع دولتیم و هنوز هیچ درخواستی مبنی بر عدم استفاده از کارت سوخت در عرضه بنزین به ما ابلاغ نشده است. بنابراین سوخترسانی با کارت ادامه مییابد.
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به افزایش قیمت بنزین گفت: سیاستهای قیمتی یکی از راهکارهای کنترل مصرف است و اگر در طولانیمدت قیمت بنزین ثابت بماند احتمال افزایش مصرف و قاچاق وجود دارد به همین دلیل ممکن است با تغییر قیمت جهانی نفت و یا تغییرات تورم که هر سال شاهدش هستیم قیمت بنزین افزایش پیدا کند اما در این خصوص نیز هنوز تصمیمی گرفته نشده . بنابراین قیمت بنزین در سال آینده نیز مانند امسال همان هزار تومان در نظر گرفته شده است.
سجادی با اشاره به اینکه اگر قیمت نفت و یا حتی قیمت دلار افزایش یابد، گفت: در این صورت حتی استفاده از کارت سوخت نیز ممکن است از سر گرفته شود.