به گزارش «نسیم آنلاین» روزنامه جهان صنعت در سرمقاله خود نوشت: طبیبی پسر را پند همی داد که: هرگاه به دیدار بیماری رفتی و تشخیص مرضش را ندانستی چشم بگردان. پسر گفت چگونه؟! گفت نظر کن تا در اطراف بیمار چه بینی. چون پوست هندوانه بینی، گوی که بیماریش از کثرت تناول هندوانه است وقس علی هذا! روزی حکیم ناخوش بود و پسر به عیادت بیماری که از تجویز قبلی پدر شفا نیافته بود، رفت. هرچه نظر کرد جز پالانی در اطراف ندید.پس رو به عیال بیمار کرد و لب گشود و گفت ناخوش خر خورده است.حکایت اظهارات وزیر دولت تدبیر و امید، تفسیر و رفوی جملات ایشان توسط سخنگوی شیرینزبان دولت همواره مرا به یاد حکایت فوقالاشاره میاندازد.
چند شب قبل وقتی در مصاحبه تلویزیونی وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت جناب آقای مهندس نعمتزاده در پاسخ به سوالی پیرامون علت رکود در بخش صنعت شنیدم که ایشان بیان فرمودند:
«بحث برجام و مجهول بودن زمان سرانجام آن در کشور سبب شد در حوزههای مختلف مردم منتظر تعیین تکلیف نهایی شوند و برخی معتقد بودند قیمتها کاهش مییابد و همین موضوع موجب ایجاد رکود شده است.»
ناخودآگاه چهره جوانی آقای حمید جبلی در سریال مثل آباد ساخته مرحوم رضا ژیان در نظرم آمد که میگفتند ناخوش خرخورده است و متعاقبا چهره جناب آقای نوبخت در قالب پدر حکیم درنظرم آمد که اینبار چه تفسیر و توجیهی بر کلام این بزرگوار خواهند داشت.آری حکایت آقای وزیر از اینکه مردم باید در رکود اقتصادی پاسخگوی مسوولان دولتی باشند مصداق عینی حکایت فوقالاشاره است و این سوال مطرح است جناب وزیر هیچ توضیحی درباره عملکرد خودشان در سه حوزه صنعت، معدن و تجارت نداده و صرفا پالان خری را مشاهده کردهاند. البته همگان در روزهای آتی شاهد خواهند بود که جناب نوبخت اظهارات شگفتانگیز آقای نعمتزاده را چگونه توجیه خواهند کرد. هرچند این بار اظهارات این بزرگوار ضبط شده و تفسیر آن مشکلات دو چندانی را برای آقای نوبخت به همراه خواهد داشت.و اما صحبتی با وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت جناب آقای مهندس نعمت زاده، جنابعالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی جز مقطعی کوتاه در سالهای اخیر در زمره مدیران دولتی به شمار آمده و میآیید. شما از سال 1358 سابقه 10 ماه سرپرستی وزارت کار، 10 سال تصدی وزرات صنایع و معادن، چندین سال تصدی مدیریت عامل شرکت ملی پتروشیمی و شرکت ملی پالایش و بخش فرآوردههای نفتی را در کارنامه خود دارید. به عبارت دقیقتر طی سه دهه گذشته به عنوان وزیر یا معاون وزیر یا مدیر ارشد مسوولیت دولتی داشتهاید. گفته میشود که شما در زمان تصدی وزارت فعلی ثروتی میلیاردی داشته و دارید که قطعا اکتساب این ثروت و این تعداد شرکت طی چهار سال برخاسته از نبوغ اقتصادی حضرتعالی بوده که شکی در آن نیست که این ثروت مشروع و فاقد اشکال بوده است. اینکه حضرتعالی با همه مشغله خصوصی کاری و گذر از مرحله میانسالی چنین مسوولیت خطیری را پذیرفتهاید بیگمان به احساس تکلیف حضرتعالی و اینکه در ذهن خودتان تشخیص دادهاید که شخص توانمندتری برای اکتساب این سمت نبوده نیز بر ما عیان است ولی سوالاتی در ذهن صاحبان بنگاههای اقتصادی نقش بسته که امیدواریم حضرتعالی بهعنوان پیشگام بخش اقتصاد و صنعت از آن رمزگشایی کرده که انشاءالله با درایت مردم بتواند از رکود فعلی خارج شویم.
جناب آقای مهندس نعمتزاده
1- چه میزان مالیاتی طی این چهار سال بنگاههای اقتصادی حضرتعالی پرداخت کردهاند. لطفا در صورت امکان اسناد پرداختی مالیاتی خود را از طریق رسانههای عمومی دراختیار مردم قرار دهید.
2- علت اینکه حضرتعالی در زمان برگزاری نمایشگاههای خارج از کشور به بعضی از بنگاههای اقتصادی که بر حسب اتفاق رقیب شرکتهایی از جمله توسعه صنعت نعمت، ارگ شیمیپارسا، توسعه نگین مکران و... اجازه شرکت داده نمیشود را بیان فرمائید.
3- علل ارائه تعرفه ترجیحی به شرکتهای ترک چیست؟
4- آیا شرکتهایی از جمله توسعه صنعت نعمت، رسا کارمد، توسعه نگین مکران و مابقی شرکتهای منتسب به حضرتعالی که در این سالیان بنگاههای اقتصادی با رکود مواجه بودند نیز دچار رکود شدهاند.
و اما کلام آخر
جناب آقای مهندس نعمتزاده، وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت اصلح است جنابعالی این ناخوش صنعت، مردم و صاحبان بنگاههای اقتصادی را به حال خود رها کرده و تجویز بر «ناخوش خر خورده نفرمائید» چراکه در این سرا نه پالان خری یافت میشود و نه توان خوردن خر و خواهشمند است به حرمت سن و سالهای مخلصانهای که خدمت کردهاید از این مسند استعفا داده تا فردی جوان که مشغلههای شغلی کمتری دارند سکاندار این مهم شوند.