قاسمعلی حسنی، عضو اتحادیه بنکداران در گفتگو با «نسیم» بیان داشت: بازار همچنان در رکود و سکوت به سر می‌برد و تغییر چندانی در بازار ایجاد نشده است.
وی ادامه داد: از آن‌جا که عمده فروشان آجیل و خشکبار از اعضا اتحادیه بنکداران هستند، لذا رفته رفته همکاران بنده در تلاش هستند تا برای شب یلدا و ثابت نگه داشتن قیمت‌ها در آن زمان آماده شوند.
وی با بیان این که برخی از اقلام آجیل و خشکبار از خارج از کشور وارد بازار می‌شود، گفت: مغز گردوی شیلی، بادام زمینی هندی، و فندوق از جمله اقلامی هستند که وارداتی اند، برخی از انواع تخمه‌های آفتابگردان هم از چین وارد کشور می‌شود.
حسنی در پاسخ به این مطلب که آیا افزایش اخیر دلار بر قیمت کالاها اثری داشته یا خیر، به نسیم گفت: افزایش دلار به صورت تقریبی باعث افزایش قیمت تقریبا 10 درصدی بر روی برخی اقلام آجیل وارداتی شده است. البته واردکنندگان این اقلام را قبلا وارد کشور کرده‌اند با این حال متأسفانه با افزایش دلار آن‌ها نیز قیمت آجیل خود را بالا بردند.
وی در رابطه با واردات برنج خارجی بیان داشت: از زمانی که هندی‌ها متوجه شدند وزارت کشاورزی برای ثبت سفارش برنج مجوز داده‌‍ است، 45 درصد بر روی قیمت برنج خود کشیده‌اند. در صورتی که در دنیا هرگز به این راحتی 5 درصد نیز بر روی محصول خود نمی‌کشند چه برسد به افزایش ناگهانی 300 دلاری.
وی تصریح کرد: این یک نوع سوءاستفاده هندی‌ها از مجوز واردات برنج به کشور است، ما از دولت خواستیم تا بالافاصله به واردکنندگان اعلام کند که واردات برنج بیش از 650 دلار را قبول ندارد و واردکننده باید از جیب خود مابقی هزینه را پرداخت کند، در این صورت است که برنج هندی به قیمت اصلی خود باز می گردد.
عضو اتحادیه بنکداران در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به این که آذرماه زمان برداشت برنج در هند است بنابراین ارزانترین زمان برای تهیه برنج از هند خواهد بود و این قیمت 45 درصدی تنها نشانده سوءاستفاده هندی‌ها از باز شدن ثبت سفارشات ما است.