به گزارش «نسیم»، بهمن عبدالهی، رئیس اتاق تعاون ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه به منظور تشریح و تبیین برنامه سه ساله اتاق تعاون و پانزدهمین نمایشگاه صنعت ساختمان در اتاق تعاون برگزار شد.
عبدالهی در ابتدای این نشست با اشاره به برگزاری انتخابات سال گذشته اتاق تعاون گفت: جامعه میلیونی تعاون که بخش عظیمی از کشور را تشکیل میدهد، باید نقش مهمی را در اقتصاد داشته باشند.
وی به تدوین سند جدیدی از اهداف، برنامه ها و مأموریتها اشاره کرد و افزود: در دوره هیأت رئیسه جدیدسند توسعه بخش تعاون متشکل از مجموعه ای از اهداف، برنامهها و ماموریتها تهیه شده است که امیدواریم با اصلاح بخشی از قانون تعاون که در سال گذشته از سوی مجلس انجام شد، این سند بتواند راهگشای خوبی برای توسعه بخش تعاون باشد.
رئیس اتاق تعاون ایران در توزیع جزئیات این سند اظهار داشت:این سند مشتمل بر چهار بخش است که از نمای سازمانی، چشمانداز و مأموریتها تشکیل شده و در یک فصل نیز مواردی برای ارزیابی عملکردها دیده شده است. امیدواریم با شرایط جدیدی که پس از مذاکرات هستهای برای اقتصاد کشور فراهم میشود، بخش تعاون نیز بتواند حضور موثری را در دوران پساتحریم در عرصه اقتصادی کشور داشته باشد.
عبداللهی با اشاره به تشکیل ستاد در اتاق تعاون برای نقش آفرینی بخش تعاون در اقتصاد کشور ادامه داد: ستادی تشکیل شده تا بررسی کند نقش آفرینی بخش تعاون در اقتصاد به در دوران پسا تحریم به چه صورت است.
وی با اشاره به سهم 25 درصدی تعاون در اقتصاد ادامه داد: مطابق اسناد بالادستی مقرر شده بود که سهم بخش تعاون در اقتصاد به 25 درصد برسد که به دلایل گوناگون تا به امروز این سهم محقق نشد، ولی تعاونیها این اراده را دارند که بتوانند در این بخش جهش ایجاد کنند، یکی از موارد آن حضور جدی تعاونیها در بازار سرمایه و پول است.
عبداللهی حضور در بازار سرمایه و پول را به صورت جدی دنبال میکنیم بیان کرد:اخیراً با توافق سازمان بورس جلسه ای را برگزار کردهایم تا زمینه برای حضور تعاونیها دربورس فراهم شود. به همین منظور کارگروه مشترکی ایجاد شده که مقدمات حضور تعاون در این دو بازار را فراهم خواهد کرد.
رئیس اتاق تعاون ایران گفت: متأسفانه حضور بخش تعاون در بازار پول به واسطه تعاونیهای اعتبار در سالهای گذشته تقریبا محدود شد و ما هماکنون در حال پیگیری فعالیت دوباره بخش تعاون در نظام پولی کشور هستیم.
وی به حضور نماینده اتاق تعاون در شوراهای 30 گانه دولت برای تدوین برنامه ششم اشاره کرد و گفت: در راستای همکاری هایی که با سازمان مدیریت داشتیم مقرر شده است که اتاق تعاون ایران میتواند یک نماینده در تمام شوراها داشته باشد.
عبداللهی حضور در مجامع و شوراهای اصلی تصمیمگیری کشور را از دیگر برنامه های اتاق دانست و گفت: سیاست جدید هیات رئیسه، حضور جدی و فعال در این حوزهها است، همچنین اتاق تعاون به عنوان مشاور سه قوه در تدوین لوایح و قوانین به تازگی تفاهمی را با مجمع تشخیص مصلحت نظام داشته و کارگروه مشترکی هم برای پیگیری اهداف کلان بخش تعاون از طریق مجمع تشکیل شد.
این مقام مسئول در بخش تعاون در بیان دیگر برنامه های اتاق اضافه کرد: ایجاد مرکز داوری تعاونیها سیاست جدید این حوزه است. بحث آموزش و ارتقای علمی تعاونگران را نیز دنبال میکنیم.
وی به تشکیل کارگروههایی مشترک با اتاقهای بازرگانی و اصناف برای دستیابی به تصمیمگیریهای مشترک جهت تقویت حضور بخشهای خصوصی و تعاونی در اقتصاد کشوراشاره کرد و گفت:به دنبال ارتقای جایگاه تعاون در اقتصاد هستیم.
رئیس اتاق تعاون ایران در ادامه به برگزاری پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان در روزهای 18 تا 21 مردادماه سالجاری با حضور 1200 شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه بینالمللی تهران خبر داد و گفت: به تازگی نمایشگاهی را نیز در شهر حراره کشور زیمبابوه برگزار کردیم و به دنبال برگزاری نمایشگاههای جدید توانمندیهای تعاون در سایر کشورها هم هستیم.
عبداللهی با اعلام رشد 47.5 درصدی حضور شرکتهای خارجی در نمایشگاه ساختمان امسال،اظهار داشت:در تعداد شرکتکنندگان 11.5 درصد و در آمار شرکتکنندگان نیز 15.5 درصد نسبت به سال گذشته رشد وجود دارد.نمایندگانی از کشورهای روسیه، چین، ژاپن، کرهجنوبی، تایوان، ویتنام، امارات، مالزی، اسپانیا، استرالیا، ایتالیا، سوئیس، سوئد، انگلیس، بلژیک، فنلاند، لهستان، هلند، فرانسه، نروژ، آلمان، پرتغال، قبرس، یونان و آمریکا در نمایشگاه امسال حضور خواهند یافت.
وی درباره آخرین وضعیت واگذاری مسکن اجتماعی به بخش تعاون گفت: این موضوع از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه مطرح شده است. منتظریم تا دولت در این باره به یک تصمیم قطعی برسد. طرح مسکن اجتماعی هنوز در دولت مورد بررسی کامل و تصمیمگیری نهایی قرار نگرفته است، تعاونیها میتوانند در این زمینه برنامهریزی و حضور موثری در ساخت مسکن اجتماعی داشته باشند.
رئیس اتاق تعاون ایران با تأکید بر برنامهریزیهای انجام شده برای حضور بخش تعاون در بازار سرمایه، گفت: در قالب سند توسعه بخش تعاون، 50 درصد از بازار سرمایه باید از طریق تعاونیها اداره شود و در قالب کارگروه مشترکی که با سازمان بورس تشکیل شده، بحث ایجاد بورس پنجم نیز مطرح است و ما تاکنون 6 جلسه در این رابطه برگزار کردهایم.