بایزید مردوخی مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با «نسیم» در خصوص اعلام رشد اقتصادی 3.6 درصدی توسط بانک مرکزی برای نه ماهه نخست امسال اظهار کرد: رشد اقتصادی در کشور ما در حد 4 و یا 5 درصد اثری در زندگی مردم ندارد و نباید انتظار خاصی از آن داشت.

وی با اشاره به عوامل مختلف موثر بر رشد اقتصادی تصریح کرد: ممکن است تنها یک بخش بر رشد اقتصادی اثرگذار باشد و و اثر این رشد در همان یک بخش یا قسمت باشد.

این اقتصاددان ادامه داد: ممکن است این رشد ناشی از بخش صنعت، کشاورزی، بازرگانی و یا خدمات باشد بنابراین اثر این رشد تنها در همان بخش دیده می شود.

مردوخی درباره تاثیر رشد حدود 4 درصدی اقتصاد بر ایجاد شغل در جامعه نیز به نسیم توضیح داد: این گونه اظهار نظرها از مبانی اقتصاد کلان به دست می آید و متکی به روند گذشته است.

مشاور وزیر تعاون با بیان اینکه بدون رشد اقتصادی هم می توان شغل ایجاد کرد گفت: مفهوم جدیدی در اقتصاد دنیا به وجود آمده است به نام رشد بدون شغل که در کشور ما هم همین وضعیت دنبال می شود.

مردوخی بر همین اساس گفت: بنابراین به همین سادگی نمی توان در خصوص ارتباط میان رشد اقتصادی و ایجاد شغل در جامعه نتیجه گیری کرد و این مسائل یک نوع کلی بافی است.

وی در ادامه با اشاره به مبلغ امسال دستمزد کارگران نیز بیان کرد: شورای عالی اشتغال علاقه دارد که مقداری را تصویب کند که کارگران راضی باشند و کارفرمایان هم توانایی پرداخت آن را داشته باشند.

این اقتصاددان خاطرنشان کرد: در حال حاضر مزدی که برای کارگران تصویب می شود خیلی از هزینه ها و تورم عقب تر است.

مردوخی با اشاره به کاهش قدرت خرید کارگران در سال های اخیر عنوان کرد: مبلغ امسال دستمزد عقب افتادگی معیشتی کارگران را جبران نمیکند و تنها قابلیت جبران بخشی از آن را دارد.