مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به سختیهای تصویب پرداخت وام بازسازی بافت فرسوده اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تلاش کردند تا هیئت دولت را مجاب کنند که مصوبهای را مبنی بر اختصاص ۳۰۰ هزار فقره وام به ساکنان بافتهای فرسوده از تصویب اعضا بگذراند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینکه در این مصوبه برای اولین بار سقف وام از ۳۰ میلیون تومان به ۵۰ میلیون تومان افزایش یافت، ادامه داد: بعد از این مصوبه، شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با همکاری بانک مرکزی ۲۲ بانک عامل را انتخاب و دستورالعمل نحوه اعطای وام را تدوین کرد که البته این دستورالعمل مجددا اصلاح و به بانکهای عامل ابلاغ شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه دولت مبلغ ۱۳۰۰ میلیارد تومان را در لایحه بودجه ۹۴ برای اعطای وام بازسازی بافت فرسوده پیشبینی کرده بود، افزود: با تلاشهای وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، این رقم به دو هزار میلیارد تومان افزایش یافت که قرار است امروز (۱۶ دی) در کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی بررسی شود. اینها همه نشاندهنده تلاش مستمر شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برای عملیاتی شدن اعطای وام به مردم برای بازسازی بافت فرسوده است.
وی با بیان اینکه بانک مسکن به عنوان عامل هماهنگکننده سایر بانکها در نحوه پرداخت این تسهیلات انتخاب شده است افزود: مسئولان این بانک با شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تفاهمنامه همکاری اجرایی کردن این وام را امضا کردهاند. شبانهروز به دنبال تحقق پرداخت این وام هستیم اما شرایط اجرایی شدن آن نیز باید محقق شود. سه هفته شورای پول و اعتبار تشکیل جلسه نداد که نهایتا (۱۵ دی) این جلسه تشکیل و با پرداخت وام ۵۰ میلیونی بازسازی بافت فرسوده موافقت شد.
ایزدی با بیان اینکه همه این سختیها نشان میدهد که عملیاتی شدن یک مصوبه پرداخت وام، مراحل مختلفی دارد و نمیتوان به راحتی این مراحل را طی کرد، اظهار کرد: روز گذشته وزیر راه و شهرسازی دستورالعمل اجرایی شدن این وام را به مدیران کل استانها ابلاغ کرد؛ هیچ مشکلی در پرداختها وجود ندارد و همه دستگاههای مرتبط مصمم هستند آن را عملیاتی کنند. تمام تلاش ما این است که ماه جاری (تا پایان دی ماه) موضوع پرداخت وام بازسازی بافت فرسوده نهایی شود.
آذر ماه امسال هیئت دولت با پرداخت وام بازسازی بافت فرسوده به مبلغ ۵۰ و ودیعه مسکن ۲۰ میلیون تومانی برای تهران و کلانشهرها، ۴۰ میلیونی بازسازی بافت فرسوده و ۱۵ میلیون تومانی ودیعه مسکن برای مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر و ۳۰ میلیونی بازسازی بافت فرسوده و ۱۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن برای سایر شهرهای کشور موافقت و این مصوبه را برای اجرا به وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی ابلاغ کرد.