به گزارش خبرنگار «نسیم»، وزیر نیرو از لغو اجرای طرح نکاشت درسال آینده خبرداد و گفت که میزان بارشها، امسال نسبت به سالیان گذشته بیشتر بوده بنابراین سطح آب دریاچه ارومیه بالا آمده است.

"براساس طرح نکاشت قرار بود دولت در ازای پرداخت یارانه به کشاورزان از آن ها بخواهدکه در زمین های خود کشاورزی نکنند.

استدلال دولتمردان برای این کار حفظ منابع زیر زمینی اطراف دریاچه ارومیه بود تا این دریاچه ظرف چند سال مجددا احیا شود.

از قرار معلوم، دبیرستاد احیای دریاچه ارومیه مخالفت کارشناسان و نمایندگان مجلس و همچنین بارندگی مناسب حاشیه دریاچه ارومیه اجرای از عوامل  لغو اجرای  این طرح در  سال جاری بوده است.

حمید چیت چیان در حاشیه افتتاح نمایشگاه توانمندی و بهره وری صنعت آب و فاضلاب کشور به خبرنگار نسیم گفت که اقدامات مناسبی در راستای  احیای در یاچه ارومیه  صورت گرفته  که با توجه  به اعتبارات  پیش بین شده در سال آینده این روند شتاب بیشتری خواهدگرفت.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه کیفیت آب شرب خط قرمز است، گفت: بزرگترین شبکه آزمایشی کشور در روستاها و شهرها متعلق به وزارت نیرو است.

چیت چیان، افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز آزمایشگاه هایی دارد که شبکه و کیفیت آب را به طور مستمر مورد بررسی قرار می دهند.

وی ادامه داد: با توجه به آنکه در تابستان میزان آب موجود در سدهای اطراف تهران به حداقل رسید و نسبت مخلوط آب سطحی و چاه ها افزایش یافت، به همین خاطر تغییرات میزان نیترات طبیعی می باشد ولی همواره این تغییرات در سطح استاندارد بوده است.

وزیر نیرو تصریح کرد: تعلل هیچ مدیری در زمینه کیفیت آب پذیرفتنی نیست و با عوامل آن برخورد خواهد شد.

چیت چیان درخصوص افزایش تعرفه های آب و برق در مرحله سوم فاز هدفمندی یارانه ها نیز گفت: هر زمان بحث بودجه مطرح می شود، موضوع تعرفه ها به میان می آید ولی تاکنون در هیات دولت راجع به این مساله تصمیم گیری نشده است.

به گزارش نسیم، وی درخصوص وضعیت آب دریافتی ارومیه نیز گفت: با توجه به بارش هایی که صورت گرفته سطح آب دریاچه افزایش یافته و از طرف دیگر اقدامات احیای این دریاچه متناسب با مصوبات شورا در حال پیگیری است.

وزیر نیرو درخصوص حضور بخش خصوصی در بهره وری آبفای مشهد نیز گفت: برای نخستین بار در کشور بهره وری از شبکه آبفا به بخش خصوصی سپرده شده که کار تلمتری، انشعابات آب و فاضلاب، جلوگیری از هدر رفت آب در شبکه را انجام خواهد داد.

چیت چیان افزود: با اجرای این طرح هم از ظرفیت مدیریتی و هم اقتصادی بخش خصوصی استفاده خواهد شد که این امر چون هزینه ها را کاهش خواهد داد بتدریج در سراسر کشور قابل اجرا خواهد بود.

وی درخصوص جایگاه دانش و فناوری در بخش آبفای کشور نیز اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به پیشرفت های صورت گرفته نیاز به کالای خارجی به حد صفر رسیده ولی برای تعامل با دنیا و استفاده از دانش و فناوری روز همکاری های مستمری را با تولیدکنندگان و شرکت های دانش بنیان خارجی داریم.

وزیر نیرو ارزش تاسیسات مورد استفاده در بخش آب و فاضلاب را حدود 48 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بهره وری مناسب از این تاسیسات نقش بسزایی در توسعه و کاهش هزینه ها خواهد داشت.

چیت چیان  افزود: متاسفانه در کشور تفکر کمیت گرا به کیفیت گرا به سنت تبدیل شده و پیشی گرفته است.

وی ادامه داد: متاسفانه امروزه بیشتر به دنبال اجرای پروژه های جدید و عظیم هستیم و این مساله در قالب افراد و مدیران دیده می شود که باید تعبیر نگرش در این مساله صورت گیرد.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه نگهداری صحیح از تاسیسات و بهره برداری صحیح باید در اولویت قرار گیرد، اظهار داشت: از تاسیسات موجود می توان به گونه ای بهره برداری کرد که 50 سال عمر مفید و یا تنها 20 سال بعد نیاز به بازسازی داشته باشد، بنابراین باید به بهسازی شبکه توجه داشت.

چیت چیان استفاده از سیستم های تلمتری و مدیریت هوشمند شبکه را از دیگر اولویت ها عنوان کرد و گفت: این سیستم ها در مدیریت عرضه و تقاضا سهم بسزایی دارند.

وی با اشاره به اینکه توجه به کنترل کیفیت و نظارت آب ضروری است، تصریح کرد: شبکه های آزمایشگاهی شرکت آب و فاضلاب یکی از عظیم ترین شبکه های آزمایشگاهی در کشور است ولی با توجه به اینکه منابع آبی در معرض آلودگی های بیشتر قرار دارد توجه به این مساله ضروری است.