به گزارش خبرنگار «نسیم»، محورهای مهم سخنان دکتر ابراهیم رزاقی، اقتصاددان و عضو سابق هیات علمی دانشگاه تهران در برنامه "ثریا" به این شرح است:
- اقتصاد مقاوتی یعنی استقلال اقتصادی؛ طی 20 و چند سال اخیر، نیازهای ارزی ما از 12 میلیارد دلار در سال به 120 میلیارد دلار رسیده که نشان میدهد نه تنها به استقلال اقتصادی نزدیک نشدیم بلکه از آن دور شدیم.
- مردم فداکاری می کنند و با وجود سود اندک، سپرده های خود را به بانک می سپارند ولی بانک ها به جای اینکه این سپرده ها را به بخش تولید بدهند تا ایجاد اشتغال شود در کارهای غیرتولیدی وارد می کنند تا سود بیشتری کسب کنند.
- از طریق استقلال اقتصادی و اقتصاد مقاومتی ما باید الان حتی یک بیکار هم نداشتیم.
- بانک های خصوصی به دلیل کسب زود، حرف شنوی کمتری از بانک مرکزی دارد و بیشتر اعتبارات را به بخش های غیر تولیدی می دهد.
- اگر مثلا از بانکی که 100 درصد سود کرده 80 درصد مالیات بگیریم مشکلی پیش نمی آید ولی وقتی مالیات گرفته نشود معلوم است برنده اصلی این بانک است.
- بخشی از پول های بانک های طوری عمل می کند که ما شاهد تورم فعلی هستیم.
- تبلیغات بانک ها بخصوص در رسانه ملی طوری پیش می رود که انسان را طوری می سازد که می گوید چه کار کنیم یا کدام بانک پول بذاریم که یک درصد سود بیشتر بگیریم. یعنی فرهنگ را مود هدف قرار می دهد و فرهنگی و مصرفی و نگاه مادی را رواج می دهد.
- بانک های خصوصی بیشتر به خودشان و هیات مدیره و نزدیکان آنها وام می دهند که قرار هم نیست پس بدهند.
- ما تولیدکنندگان خودمان را مجازات می کنیم و به آنها سرمایه و اعتبار نمی دهیم. بعد انتظار داریم که اقتصاد ما مستقل بشود مگر می شود؟ اقتصاد وابسته تر می شود زیرا سرمایه ها به تولید نمی رود.
- به مردم باید آگاهی بدهیم تا سپرده های خود را به بانک هایی که خوب عمل نمی کنند، ندهند.
- اقتصاد ما بر خلاف شعارها، حفظ استقلال اقتصادی نیست بلکه لیبرالی است.
- بیشتر شدن میزان واردات نشان می دهد که ما هر سال وابسته تر به اقتصاد بین الملل می شویم و گردن مان را زیر ساطور انها قرار می دهیم. زیرا به لیبرالی فکر می کنیم و استقلال در ذهن ما نبوده است. مجلس ما هم به این قضیه حساس نبوده است.
- در وصیت نامه امام هم استقلال اقتصادی آمده است یعنی چیزی را که می خواهیم مصرف کنیم تولید کنیم. آن کسی که در داخل عمل می کند نیت آن را ندارد فکر می کند با اقتصاد لیبرالی می شود.
- مبنای اقتصاد، تولید است نه دلالی و سوداگری.