یکشنبه هجدهم فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۴۸:۳۰ قبل از ظهر

اخبار بانک

بانک‌های ناتراز تا پایان سال در کمیسیون اصل نود تعیین تکلیف می‌شوند

علی کشوری، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس: تعدادی از بانک‌ها در پرداخت تسهیلات تکلیفی خود دچار ترک فعل شده و حتی سایت ثبت نام خود را نیز بسته بودند.

اجازه نداریم برای حکم خدا تبصره بگذاریم!

کاظمی، پژوهشگر اقتصاد اسلامی: نباید به بهانه سوداگری و شرایط کشور حکم خدا را زمین بگذاریم. نود و پنج درصد نقدینگی کشور در بانک‌هاست و باید این‌ها را اصلاح کرد. اگر باور داریم "ربا" سیستم های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور را آتش زده، ریشه این آتش را خاموش کنیم.

بانک‌ها حدود ۴۷۰ همت دارایی مازاد دارند

محمدرضا شهبازی، کارشناس اقتصادی: با فروش این دارایی‌های مازاد(بر اساس دستورالعمل‌های بانک مرکزی) که عموما از املاک و مستغلات هستند، می‌توان بسیاری از ناترازی‌ها را رفع کرده و به رونق تولید کمک کرد.

بانک‌ها ریسک‌های مرتبط به سرمایه خود را درست محاسبه نمی‌کنند

عباس معمارنژاد، معاون اسبق وزیر اقتصاد: نسبت کفایت سرمایه، به ویژه لایه‌های اول و دوم، نقش حیاتی در ارزیابی سلامت مالی بانک‌ها ایفا می‌کند. این نسبت از تقسیم سرمایه به دارایی‌های موزون شده به ریسک به دست می‌آید. معیارهای ریسک در این محاسبات بسیار مهم هستند؛ به عنوان مثال، تسهیلاتی که به دولت داده می‌شود، ریسک صفر دارد و در محاسبات به‌درستی لحاظ می‌شود. اما وقتی تسهیلات به بخش خصوصی یا صنایع مختلف داده می‌شود، ریسک متفاوتی وجود دارد که باید در محاسبات در نظر گرفته شود.

درآمد بانک‌ها به جای ارائه خدمات به سود تسهیلات وابسته است

عباس معمارنژاد، معاون سابق بیمه و بانک وزارت امور اقتصادی و دارایی، تأکید می‌کند که بخش عمده‌ای از درآمد بانک‌ها باید از محل کارمزدها تأمین شود، نه از سود تسهیلات. او به مقایسه‌ای بین سیستم بانکی ایران و کشورهای پیشرفته اشاره می‌کند، جایی که مردم نه تنها سودی از سپرده‌های خود دریافت نمی‌کنند، بلکه هزینه‌ای نیز بابت نگهداری پول پرداخت می‌کنند.