هانی تحویل زاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک گفت: کارخانجات شیرخشک برای تأمین مواد اولیه نیاز به ارز دارند، بانک مرکزی ارز اختصاص می‌دهد، اما تولیدکننده‌ها به دلیل کمبود نقدینگی نمی‌توانند معادل ریالی آن را پرداخت کنند و ارز بخرند.

وی ادامه داد: وقتی امکان خرید ارز را نداشته باشیم با کمبود مواد اولیه مواجه می‌شویم، در چنین شرایطی شیرخشک‌های معمولی مشابه تولید داخل، وارد کشور می‌شوند و نقدی به فروش می‌رسد زیرا شیرخشک‌های وارداتی با نرخ آزاد فروخته می‌شود و تمام قیمت را والدین نقدی پرداخت می‌کنند، اما تولید داخل مشمول یارانه است و سازمان بیمه سلامت باید هزینه شیرخشک را به داروخانه‌ها بپردازد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک افزود: در حال حاضر سازمان بیمه سلامت، پول شیرخشک را حداقل با ۳ ماه تأخیر پرداخت می‌کند و این موضوع باعث کمبود نقدینگی در صنعت شده است.

تحویل زاده گفت: سال گذشته ۷۵ میلیون قوطی شیرخشک عادی و حدود ۱۵ میلیون قوطی شیرخشک رژیمی تولید شد و مجموع تولید به بیش از ۹۰ میلیون قوطی رسید، ظرفیت تولید برای حداقل ۱۲۰ میلیون قوطی در سال را داریم، اما کمبود نقدینگی مانع از رشد تولید شده است.

 

مهر