امروزه نرده‌ها، یکی از کاربردی‌ترین و مهم‌ترین بخش‌های یک ساختمان هستند، که در محیط‌های پرخطر مانند بالکن یا راه پله، به عنوان محافظ عمل کرده و نقش مهمی در پیشگیری از بروز حوادث دارند. علاوه بر این، در طراحی یک دکوراسیون زیبا نیز بسیار مؤثر می‌باشند. نرده‌ها در انواع مختلفی تولید و روانه بازار می‌شوند، که هر کدام کاربرد‌های خاص خود را دارند. در این مطلب، شما را با انواع نرده از نظر جنس و کاربرد آشنا خواهیم کرد.

نرده چیست؟

نرده، همان جان پناه یا محصولی است که حافظ جان افراد بوده و در جنس‌های مختلفی تولید می‌شود. نرده‌ها علاوه بر محافظت، در مواردی مانند زیبایی ساختمان‌ها، راه پله و قسمت‌های مختلف یک ساختمان نیز کاربرد داشته و به یک سازه دکوراتیو تبدیل شده‌اند. انواع نرده از نظر کاربرد، شامل موارد زیر می‌باشد:

نرده تراس

نرده مناسب برای تراس، علاوه بر تأثیری که در زیبایی ساختمان دارد، موجب محافظت از جان افراد نیز می‌گردد. به عبارت دیگر، به دلیل استفاده زیادی که افراد از بالکن و تراس خود دارند، لازم است برای امنیت و ایمنی این فضا، اقدام به نصب نرده نمایند، تا از جان افراد محافظت شود. نرده تراس، قابلیت تغییر ابعاد، اندازه، طول و عرض سکو را داشته و برای نصب در تمامی تراس‌ها مناسب می‌باشد.

نرده راه پله

از موارد مهم دیگر در زمینه اهمیت نرده‌ها، می‌توان به نوع طراحی و ساخت آن‌ها برای سهولت در رفت و آمد اشاره کرد. نوع دیگری از نرده‌ها، نرده‌های راه پله هستند که برای بالا رفتن یا پایین آمدن از پله‌ها و یا پله برقی از آن‌ها استفاده شده و موجب پیشگیری از سقوط خواهد شد. این نوع نرده‌ها، با استفاده از تیر یا اتصال مستقیم به دیوار محکم می‌شوند.

نرده پنجره

نوع دیگری از نرده‌ها بر اساس کاربرد و موارد مصرف، نرده پنجره است. این نوع نرده، برای حفاظت از منزل بوده و برای ساکنین طبقه اول آپارتمان‌ها بسیار مهم و ضروری می‌باشد. لازم است این افراد، نرده‌های آهنی یا استیل را روی پنجره‌های خود نصب نمایند.

انواع نرده از نظر جنس

نرده‌ها علاوه بر تنوع کاربرد، در جنس‌های مختلفی نیز تولید می‌شوند که شامل موارد زیر می‌باشد:

نرده‌های استیل

این نوع نرده‌ها علاوه بر ایجاد امنیت و محافظت از جان افراد، موجب خلق یک طراحی زیبا در دکوراسیون نیز خواهند شد. جنس استیل در این نوع نرده‌ها، به دلیل مقاومت در برابر رطوبت و آب و هوای مرطوب، جایگزین مناسبی برای سایر انواع نرده‌ها می‌باشد. علاوه بر این، نرده‌های استیل در مقابل انبساط، انقباض، رطوبت، تابش نور آفتاب، خط و خش و غیره مقاومت بسیار زیادی دارند. لازم است بدانید، نرده‌های استیل هیچ گونه آلودگی را به خود جذب نکرده و برای استفاده در راه پله مکان‌هایی مانند بیمارستان‌ها و محیط‌های حساس بسیار مناسب هستند.

وجود ماده‌ای به نام اکسید کروم در نرده‌های استیل، از خوردگی و زنگ زدگی آن جلوگیری کرده که می‌توان از این ماده ضد زنگ، به شکل ترکیبی با شیشه استفاده کرد و به محیط، جلوه‌ای زیبا بخشید. نرده‌های استیل برای تمامی پله‌های شیشه‌ای، چوبی و سنگی استفاده شده و در دو مدل استیل ۲۰۱ و استیل ۳۰۴ موجود می‌باشند.

بیشتر بخوانید:

درباره لوله های استیل نرده راه پله و حفاظ بیشتر بدانید

 

نرده‌های آلومینیومی

امروزه از فلز آلومینیوم، در ساختمان‌سازی و پروژه‌های عمرانی استفاده‌های زیادی می‌شود. یکی از پر کاربرد‌ترین و رایج‌ترین موارد مصرف این فلز در صنعت ساختمان‌سازی، نرده‌های آلومینیومی است. نرده‌هایی با جنس آلومینیوم، دارای ویژگی‌های فراوانی مانند سبک بودن، انعطاف‌پذیری زیاد، قیمت مناسب، زیبایی و غیره می‌باشند. از مزیت‌های مهم این نوع نرده‌ها، ماندگاری بالا در مناطق مرطوب است، که آن را به یکی از بهترین گزینه‌ها برای استفاده در مناطق پر رفت و آمد و مرطوب تبدیل کرده است.

نرده‌های آهنی

نوع دیگری از نرده‌ها از نظر جنس، نرده‌های آهنی هستند، که بسیار زیبا و ظریف ساخته می‌شوند. در اغلب موارد، نرده‌های آهنی در راه پله‌های بیرونی، نزدیک درب‌های شیشه‌ای، تابلو‌ها و نقاشی‌ها نصب شده و با قاب‌ها و تابلو‌های روی دیوار و دکور هر خانه‌ای نیز هماهنگ می‌شوند. ویژگی مهم نرده‌های آهنی این است که، این نوع نرده‌ها نسبت به انواع دیگر، بسیار سبک‌تر هستند.

یکی از موارد نرده‌های آهنی، نرده‌های فرفوژه هستند که به دلیل وجود کربن کم در آلیاژ آن، قابلیت انعطاف‌پذیری بالایی دارند. از دیگر مزیت‌های نرده فرفوژه، می‌توان به چکش‌خوار بودن، جوشکاری آسان و مقاومت در برابر خوردگی نیز اشاره کرد. از نرده‌های فرفوژه در مواردی مانند مصارف تزیینی، ساخت دروازه‌های فلزی، نرده‌های آهنی، مبلمان باغ و غیره استفاده می‌شود.

نرده‌های چوبی

از آن جایی که نام چوب در طراحی دکوراسیون، با انواع مدل‌های کلاسیک همراه است، بسیاری از افراد برای منازل خود از نرده‌های چوبی استفاده می‌کنند. این نوع نرده‌ها دارای ظاهری مدرن و جدید بوده و توسط مواد مخصوصی جلا داده می‌شوند. نرده‌های چوبی، قابلیت حکاکی و منبت کاری را داشته و می‌توان از این طریق به آن‌ها جلوه زیبا‌تری بخشید. برای ساخت نرده‌های چوبی از چوب راش و روس استفاده می‌شود، که هر کدام در نوع خود زیبایی خاصی دارند. هر چند چوب، موجب گرم‌تر کردن فضا و افزایش میزان صمیمیت می‌شود اما با گذشت زمان، شفافیت و جلای خود را از دست داده و لازم است دوباره جلا داده شود. به همین دلیل، نحوه نگهداری و مراقبت از نرده‌های چوبی بسیار مهم است و موجب افزایش طول عمر آن‌ها می‌شود.

نرده شیشه‌ای

از آن جایی که شیشه، نوعی ماده دکوراتیو در طراحی ساختمان محسوب می‌شود، شفافیت خاصی به فضا بخشیده و به دلیل عبور نور از آن، موجب روشنایی محیط نیز می‌شود. هر چند شیشه‌ها نوعی ماده شکننده هستند، اما در ساخت نرده‌های شیشه‌ای، از نوع نشکن آن‌ها استفاده می‌شود. شیشه‌های نشکن مقاومت زیادی در برابر تغییرات آب و هوایی داشته و به راحتی شکسته نمی‌شوند.

مواردی مانند، شیشه‌های سکوریت و لمینت، از جمله شیشه‌های استفاده شده در نرده‌های شیشه‌ای هستند، که برای ساخت نرده راه پله از آن‌ها استفاده می‌شود. لازم است بدانید، نصب پنل‌ها و نرده‌های شیشه‌ای، باید توسط نصاب حرفه‌ای و ماهر انجام شود تا از چگونگی نصب اطلاع کافی داشته باشد. در زمان نصب نرده‌های شیشه‌ای، باید از مهار‌کننده‌های شیشه نیز استفاده کرد، تا از بروز خطر سقوط شیشه جلوگیری شود.

منبع: وستاسازه