محمود نجفی عرب، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با «نود اقتصادی» اظهار داشت: افزایش قیمت دارو در ماهها و هفتههای اخیر هیچ ارتباطی به حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی صنعت دارو در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ ندارد.
وی بیان کرد: در سال گذشته میزان ارز ترجیحی که قرار بود به صنعت دارو اختصاص داده شود کافی نبود و وزارت بهداشت هم نتوانست این رقم را تامین کند.در نهایت مسئولان سازمان غذا و دارو مجبور شدند مقداری از داروهای تولید داخل با ماده اولیه خارجی و تعدادی از داروهای خارجی را از شمول دریافت ارز ترجیحی خارج کنند که تاثیر آن امروز در بازار دارو مشاهده میشود.
نجفیعرب افزود: دولت در ماجرای حذف ارز ترجیحی دارو ذیل قانون بودجه سال ۱۴۰۱ ، هنوز پکیج مورد نظرش را پیشنهاد نداده ولی طبق قانون مجلس قرار است رقمی در حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان برای تخصیص به پایان زنجیره مصرف دارو یعنی بیمهها اختصاص پیدا کند.
رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران افزود: در واقع قرار است در هزینه پرداختی جیب مردم تغییری حاصل نشود. قیمت دارو در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تخصیص ارز نیمایی با توجه به حاشیه سود وارد کننده، پخش کننده و داروخانه حتما افزایش خواهد یافت ولی قرار شده تا این افزایش قیمت را بیمهها جبران کنند.