به گزارش «نود اقتصادی»، زیان انباشته شرکت بیمه میهن از سرمایه کل این شرکت پیش گرفت؛ سرمایه شرکت بیمه میهن در حال حاضر حدود 150 میلیارد تومان بوده حال آنکه زیان انباشته این شرکت که در پایان سال گذشته 110 میلیارد تومان بوده حالا از مرز 170 میلیارد هم گذشته است.
شرکتهایی که زیان انباشته آنها به بیش از نصف سرمایه آنها برسد، مشمول مفاد ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت می شوند.
شرکتهایی که مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت میشوند باید هرچه سریعتر، نسبت به برگزاری مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام اقدام کرده تا در مورد بقاء و یا انحلال آن در چارچوب مقررات قانون تجارت تصمیم گیری کنند.
براستی، تغییرات متعدد مدیریتی در این شرکت در چند سال اخیر، عامل این افزایش زیان انباشته بوده و یا دلایل دیگری دارد؟
پاسخ های رضا مصطفوی، مدیرعامل شرکت بیمه میهن در گفتگوی انجام شده با «نود اقتصادی» را مرور میکنیم:
*زیان انباشته شرکت بیمه میهن از سرمایه آن یعنی 150 میلیارد تومان فراتررفت و به 170 میلیاردتومان رسیده، آیا به دنبال افزایش سرمایه هستید؟
برای انجام افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها اقدامات لازم انجام شده که در مراحل پیگیری در بورس است و ظرف یک ماه آینده، مجمع فوق العاده برای افزایش سرمایه تشکیل خواهد شد.
*دلیل این افزایش 70 میلیارد تومانی زیان انباشته درخلال چندماه اخیر، ناشی از چیست؟
اجازه بدهید من اظهار نظری نکنم، اما دلایل این افزایش زیان انباشته بررسی شده و به نتایج خوبی هم رسیده ایم و شرکت در راستای اصلاح ساختار و شفافیت گام برداشته و برنامه های اصلاحی آن هم درحال انجام است.
در این بین، اول باید عارضه ها شناسایی و بعد راه حل آن را پیدا می کردیم، در هر جایی شفافیت باشد منجر به تصمیم صحیح مدیران هم می شود، ما هم در بیمه میهن سعی کردیم این اتقاق بیفتد.
*در گزارش قبلی در صورتهای مالی، رئیس هیات مدیره شرکت اشاره کرده که"بخشی از عملکرد مدیرعامل محترم وقت مورد تائید نبوده و ذخیره خسارت معوق هم کافی نمی باشد."، چرا؟
عملکرد مدیرعامل قبلی، یک عملکردی نبوده که قابل قبول نباشد، مدیریت قبلی، اقداماتی در جهت منافع شرکت انجام داده و آن اقدامات در زمان خودش خوب هم بوده، مدیرعامل قبلی سیاست خاص خود را داشته و من هم سیاست خاص خودم را دارم.
در واقع، خسارتهایی در گذشته ایجاد شده و بوده و ربطی به مدیرعامل قبلی ندارد و عملکرد او در حد نرم صنعت بیمه بوده است، هر چند که بزودی خبرهای خوبی از شرکت بیمه میهن خواهید شنید و از زیان انباشته بیرون خواهد آمد، چون میهن، شرکت چالاکی است و پتانسیل خوبی برای جهش دارد.
سال 1400 ،سال شروعی دوباره برای شرکت بیمه میهن است، زیرا یک عمل جراحی شده و اکنون عارضه ها بیرون زده اما در پایان سال خواهید دید که تمام زیان انباشته ها پوشش داده خواهد شد هر چند که ایرادات از سال های قبل تر مانده و موضوع جدیدی نیست، برخی خسارتها هم سنواتی بوده ودرحال پرداخت است.
دلیل تغییر زود به زود مدیریت ها دربیمه میهن، چیست؟
این رخداد، ناشی ازتصمیمات بین سهامدار و هیات مدیره است و این امر، درصنعت بیمه هم مرسوم است و این تغییرات مربوط به مدیران اخیر بوده،حال آنکه ثبات مدیریتی در بیمه میهن نسبت به صنعت بیمه، نرمال است.
ثبات مدیریتی، یکی از عوامل موفقیت و پیشرفت هر شرکتی است و هر مدیری که در صنعت بیمه می آید طرح هایی دارد و در صنعت بیمه، اثرعملکرد مدیران عامل دوسال دیگر معلوم می شود، بنابراین هرچه مدیریت ثبات داشته باشد بهترمی تواند برنامه های اصلاحی خود را اجرایی کند.
*با حضور شرکت های تازه وارد به صنعت بیمه، چقدر احساس رقابت می کنید؟
امیدوار هستیم که شرکتهای جدید به حوزه های بکر صنعت بیمه ورود کرده و به کیک موجود صنعت ورود نکنند.
صنعت بیمه در شرایط فعلی، ظرفیتی بیش از این برای جنگ قیمتی ندارد، پس شرکت های جدید باید به سمت ارایه خدمات بهتر و نوین به مشتریان ورود کنند چرا که این دسته از شرکتها با طرح های جدید باعث افزایش ضریب نفوذ بیمه می شوند.
در سندیکا ها هم در این خصوص بحث شده و خود شرکتها هم ازجنگ قیمتی گریزان هستند و ما نیز در بیمه میهن وارد جنگ قیمتی نشده ایم و کنار کشیده ایم و حاضر هم نیستم به هرقیمتی کاری را بگیرم .
*نامه اخیربیمه مرکزی در خصوص عدم تهاتر مطالبات شرکت های بیمه ای با سهام را مداخله بیمه مرکزی در امور شرکتها نمی دانید؟
این تصمیم بیمه مرکزی مداخله در امور شرکتها نبوده و بیمه مرکزی در راستای هدایت و کنترل وضعیت سرمایه گذاری در شرکتها، این این نامه را به شرکت ها ارسال کرده است.
این تاکید بیمه مرکزی به نفع شرکت های بیمه ای و در جهت حمایت از صنعت بیمه است.