به گزارش «نود اقتصادی»، حسین راغفر، استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا اظهار داشت: ترور شهید محسن فخریزاده عملا یک هماهنگی کامل بین دولتهای آمریکا، اسرائیل و سعودیها بوده که همه شواهد آن مثل حضور وزیر خارجه آمریکا، استقرار بمبافکنهای B۵۲ آمریکا در قطر، استقرار مستشاران انگلیس در عربستان و آمادهباشی که عملا همه این کشورها برای احتمالا پاسخگویی به واکنشهای ایران داشتند، همگی حکایت از عمق کینه این کشورها با جمهوری اسلامی است و آنهایی که تصور می کنند با تغییر رئیسجمهوری و آمدن (بایدن)، قیمت ارز کاهش پیدا خواهد کرد و منابع ارزی ما آزاد خواهد شد انتظار دقیقی ندارند.
وی بیان کرد: درحقیقت این انتظارات میتواند برای مردم در صورت عدم تحقق شکننده باشد و بر مشکلات کنونی بیفزاید. از طرفی آنچه مجلس نشان داده، حداقل واکنش به ترور شخصیتهایی است که در حوزههای دفاعی و امنیتی کشور فعال هستند.
استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا گفت: اگر منابعمان در کشورهایی مثل چین و کره که ظاهرا از شرکای تجاری ما هستند، قفل شده و این قفلشدگی با تغییر رئیسجمهور آمریکا باز نخواهد شد. بنابراین دلیل اینکه صادرات نفت داریم یا صادرات داریم و نمیتوانیم ارز آن را به کشور برگردانیم، این مساله بسیار جدی است و اینکه هدف از صادرات در شرایط فعلی چیست و اگر قرار باشد کماکان این تحریمها وجود داشته باشد، آنچه از مصوبه مجلس متوجه میشوم این است که اگر قرار است آمریکا به برجام بازگردد، باید تحریمها را رفع کند و در غیر اینصورت چه لزومی دارد که ایران فقط به تعهداتش پایبند باشد. البته شاید این مساله خودش کمک کند به اینکه توجه بیشتر به ظرفیتهای داخلی صورت بگیرد و به همکاریهای اقتصادی با بعضی کشورهای همسایه توجه بیشتری شود.