به گزارش«نود اقتصادی»، کمال سیدعلی، معاون ارزی اسبق بانک مرکزی اظهار داشت: معاون ارزی اسبق بانک مرکزی: یک پرسش کلیدی در خصوص اظهارنظرهایی که از سوی متولیان اقتصادی در خصوص سیاستهای پولی و یا حمایت حقوقیها از بازار سرمایه و سرمایههای خرد مطرح میشود، وجود دارد که باید به آن پاسخ داده شود و آن اینکه سرانجام این ماجرا چه خواهد شد؟
وی بیان کرد: فرض کنید حقوقیها به اظهارات مسوولان گوش دادند و برای حمایت از بازار سرمایه بازارگردانیها و بازارسازیها را در دستور کار گذاشتند یا بانکها منویات مورد نظر دولتمردان برای بالا یا پایین بردن نرخ سود سپرده و تسهیلات را اجرایی کردند. بالاخره که چی؟ تا کجا قرار است با بخشنامه و دستورات رسمی و غیر رسمی این خیمه اقتصاد پابرجا بماند؟ مگر نه این است که برای استحکام بازار سرمایه، تولید باید در کشور پویا شود و بازار کسب و کار رونق بگیرد؟ مگر نه این است که برای مهار تورم باید در فرآیند خلق نقدینگی نظارت داشت و مراقب بود تا از یک حدی فراتر نرود؟
معاون ارزی اسبق بانک مرکزی گفت: مگر میشود که نرخ سود بانکیمان دستوری باشد؛ بازار سرمایهمان دستوری باشد. دولت یک روز به نهادهای تحت امرش دستور میدهد که بخرید، فردا بخشنامه صادر میکند که بفروشید؛ بعد در شبکههای اجتماعی استوری میگذارند که حالا از سهام خرد حمایت کنید؛ فردا بخشنامه دیگری را صادر میکنند که به گونه دیگری رفتار کنید.
کمالی سیدعلی افزود: اینگونه که اقتصاد آزاد و رقابتی پا نمیگیرد و باید در یک چرخه تکراری تجربههای قبلا آزموده شده را دوباره بیازماییم. وقتی ملزومات ضروری تحقق بازار آزاد در علوم اقتصاد را بررسی میکنیم متوجه میشویم که اقتصاد ایران کمترین استانداردهای تحقق اقتصاد آزاد و رقابتی را رعایت نمیکند. نکته عجیب ماجرا اینجاست که متاسفانه حتی ضرورتهای نظارتی هم بهدرستی پیاده سازی نمیشود.