به گزارش «نود اقتصادی»، آزادسازی سهام عدالت که در نهایت در ۹ اردبیهشتماه اجرایی شد و از روز ۱۰ اردیبهشت تا هشتم خرداد ماه به سهامداران فرصت داده شد تا در صورتی که به دنبال انتخاب روش مدیریت مستقیم هستند و میخواهند مالکیت و مدیریت سهام خود را بصورت مستقیم و بدون واسطه در اختیار خود بگیرند، با ورود به سامانه www.samanese.ir نسبت به این امر اقدام کنند اما این فرصت با توجه به استقبال مشمولان سهام عدالت برای انتخاب روش مستقیم در ابتدا تا ۱۵ خرداد ماه و در نهایت تا ۲۹ خردادماه تمدید شد.
تاکنون بیشتر اقدامات مربوط به آزادسازی سهام عدالت انجام شده است اما در این میان شک و شبهاتی درباره احراز هویت مشمولان زیر ۱۸ سال که مالک تلفن همراه نیستند و نمیتوانند اقدام به ثبت سفارش را کنند ایجاد شد، در این زمینه «حسین فهیمی»، سخنگوی آزادسازی سهام عدالت پیش از این اعلام کرده بود که در راستای حفاظت از داراییها، یکی از دشواریهای کار ستاد آزادسازی سهام عدالت، حفاظت از دارایی افراد زیر ۱۸ سال است. دشواری کار اینجا است که فرد مورد نظر نمیتواند سفارشگذاری کند بلکه باید فرد دیگری از طرف او سفارشگذاری را انجام دهد بنابراین ما باید بدانیم فردی که سفارش را ثبت میکند آیا، ولی یا قیم قانونی این شخص است یا خیر.
فهیمی اظهار کرد: برای فروش سهام عدالت هم این فرد زیر ۱۸ سال و هم، ولی یا قیم او باید در سجام ثبتنام کنند و احراز هویت شوند. بعد از احراز هویت، کارگزاریها این امکان را دارند که اطلاعات سجام را مبنا قرار دهند و سفارش فروش را تأیید کنند.
رئیس شرکت سپردهگذاری مرکزی در پاسخ به این سوال که وقتی این افراد نمیتوانند شماره تلفن همراه به نام داشته باشند چگونه میتوانند سهامشان را بفروشند، گفت: در ثبت سجام افراد زیر ۱۸ سال، نیازی نیست که خودشان شماره تلفن همراه به نام داشته باشند بلکه هنگام ثبتنام سامانه سجام با توجه به تاریخ تولد فرد از شما قبول میکند که شماره همراه، ولی یا قیم را وارد کنید.