به گزارش‌«نود اقتصادی»، سعید لیلاز، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران اظهار داشت: در اسفند ماه، تصورم این بود که اگر تا آخر اردیبهشت بتوانیم کرونا را مهار کنیم، این ویروس بین ۲ تا ۳درصد GDP ایران را از بین برد. اما امروز ارزیابی‌ها بیانگر این است که احتمالاً این میزان به ۶ درصد افزایش یافته است اما با این حال معتقدم با توجه به بازگشت مراکز تولیدی کشور به وضعیت پیش از محدویت‌های کرونایی، بخش مهمی از این عقب‌ماندگی در تولید در نیمه دوم سال ۹۹ جبران می‌شود.

وی بیان کرد: معتقدم شرایط بسیار سختی داریم ولی اگر تا آخر مرداد و شهریور دوام بیاوریم دیگر اتفاقی نمی‌افتد و قادر خواهیم بود که از شرایط بحرانی در حوزه اقتصادی به سلامت عبور کنیم. با این حال بر این باورم که باید این مسئله را نیز مورد تاکید قرار داد که کاهش ۲تا ۴درصد از تولید ناخالص داخلی‌ کشور یک عدد بسیار بزرگ  به حساب می‌آید؛ به تعبیر دقیق‌تر اگر GDP ایران را ۴ هزار تریلیون تومان به قیمت جاری در نظر بگیریم هر یک درصد آن معادل ۴۰ هزار میلیارد تومان می‌شود؛ بنابراین ۲ تا ۴ درصد GDP یعنی حدود ۸۰ تا ۱۸۰  هزار میلیارد تومان. 

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران افزود: یکی از آثار ژئوپلیتیک کرونا در ایران این است که هرگونه مصالحه با آمریکا را بلاموضوع کرده است؛ به این معنا که علاوه بر اینکه تاکنون  از نظر سیاسی مصالحه با آمریکا غلط بود اما این مسئله از این پس از نظر اقتصادی نیز بی معنی شده است. چراکه حتی اگر با آمریکا مصالحه نیز بکنیم، دیگر  بازار نفتی وجود ندارد که بتوانیم در آن نفت خود را عرضه کنیم.

سعید لیلاز بیان کرد:‌ بنده معتقدم مذاکره مجدد با آمریکا نه تنها چیزی به ملت ایران نمی‌دهد بلکه راه دزدی را برای دزدان هموار می‌کند.  علت اینکه زمزمه‌هایی برای مذاکره مجدد در حال شنیده شدن است این است که لوله‌ای که دزدان تا به حال از آن خورده‌اند در حال خالی شدن است.

وی گفت: به طور مثال شاید برخی از  آنهایی که بچه‌هایشان در کانادا هستند، کارت‌های بانکی‌شان بسته شده و پاسپورت‌هایشان در شُرف منقضی شدن است و برخی از آنها به همین واسطه دارند از کوره در می‌روند ولی کارگر کف خیابان یا کشاورز چیزی گیرش نمی‌آید و این یک توقع نابجا است که خیال کنیم با مذاکره مجدد به طور مثال تورم حل می‌شود.