به گزارش«نود اقتصادی»، حسینعلی حاجیدلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در برنامه «چالش» رادیو اقتصاد با موضوع بررسی شوک ارزی تفریغ بودجه ۹۷ در شرایط کرونایی اظهار داشت: این عدد در دل عدد بزرگتر ۲۱,۳ میلیارد دلاری که در بازه زمانی ۲۱ فروردین تا ۱۶ مرداد سال ۹۷ با نرخ چهار هزار و ۲۰۰ تومانی عرضه شده است.
وی اظهارداشت: مباحث بسیار زیادی در همان زمان راجع به این موضوع مطرح شد و مجلس هم ورود جدی به مسئله داشت اما متاسفانه دیوان محاسبات مثل امروز ورود پیدا نکرد وهمه پیگیری های صورت گرفته در آن زمان بی حاصل شد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: شوربختانه ۹۰ درصد شرکت های که سال ۹۷ در مجموع ۲۱,۳ میلیارد دلار ارز دولتی چهار هزار و ۲۰۰ تومانی برای واردات کالا دریافت کرده بودند تاریخ ثبت این شرکت ها اغلب مربوط به سال ۱۳۹۶ و در ضمن بیشتر این شرکت ها فاقد سابقه انجام هر گونه کار تجاری هم بودند. جدا از این ضمانتی که به قدر کفایت باشد تا شرکت های دریافت کننده ارز دولتی خود به خود ملزم شود مبالغ دریافتی را به بیت المال برگردانند این هم به میزان کافی نبود.
حاجی دلیگانی اظهارداشت: بر اساس گزارش دیوان محاسبات تکلیف ۴,۸ میلیارد دلار ارز دولتی که در سال ۹۷ برای واردات و تامین کالا تخصیص یافته بود هنوز معلوم نیست.
وی ادامه داد: اگر در بقیه موارد هم که ارز دولتی تخصیص یافته موارد به شکل درستی رسیدگی شود بدون شک اشکالاتی وجود خواهد داشت.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه رقم ۴,۸ میلیارد دلار ارز دولتی به خزانه بیت المال بر نگشته حرف درستی است.
وی در پایان تاکید کرد: این موضوع نه تنها در این مجلس بلکه در مجلس آینده با جدیت دنبال خواهد شد تا نتیجه مطلوب حاصل شود.