به گزارش«نود اقتصادی»، حمید حاجاسماعیلی، کارشناس بازار کار اظهار داشت: ما از گذشته اصرار داشتهایم که دولت خط فقر را تعیین کند تا متناسب با خط فقر در کشور بتوانیم حداقل دستمزد را تعریف کنیم. دولت هنوز آمادگی این را ندارد که خط فقر را به طور جدی تعریف کند و در قبال آن پاسخگو باشد.
وی با بیان اینکه پاسخگو بودن دولت در قبال خط فقر به این معنی است که ما دستمزد کارگران را میتوانیم متناسب با آن ارتقا دهیم، گفت: این روند از سالهای گذشته وجود داشته است که ما دستمزد را در کشور بر اساس نرخ تورم رسمی افزایش دادهایم.
حاجاسماعیلی افزود: همیشه هم تورم رسمی با تورم واقعی فاصله بسیار معناداری دارد و اینها به خودی خود باعث شده است که آن مقدار افزایش دستمزدی که ما در شورای عالی کار برای سال بعد تعریف میکنیم معمولا موثر نباشد. بنابراین دولت باید حتما نگرش و بینشش را برای تعیین دستمزد تغییر دهد.
این کارشناس عنوان کرد: اولا اینکه بتواند برای شرایط اقتصادی و معیشتی مردم شاخص تعریف کند و آن شاخص هم نمیتواند چیزی جز خط فقر باشد. دستمزد حتما باید تا میزان خط فقر افزایش پیدا کند. ممکن است خیلی فراتر از نرخ تورمی باشد که الان در کشور وجود دارد و ممکن است سال آینده هم افزایش پیدا کند.
وی افزود: دومین موضوع این است که دولت مادامی که نتوانسته این شرایط را متعادل کند باید حمایتهای مازاد بر افزایش نقدی دستمزد را برای کارگران در نظر بگیرد. اگر دولت چنین نقشی را که میتواند شرایط جدیدی در بازار کار کشور ایجاد کند بر عهده بگیرد معتقدم ما میتوانیم شاهد تحول جدی برای معیشت خانوارهای کارگری باشیم.