به گزارش «نود اقتصادی»، داود محمدی، رئیس اتحادیه پیک موتوری و حمل و نقل بار سبک شهری در خصوص سهمیه بندی بنزینوانت بارهای فعال در سطح شهر تهران و تاثیرات آن گفت: پس از سهمیه بندی بنزین، به مجموعه ما قولهایی داده شد و ما هم بر اساس حرفهای آقایان هزینه کردیم و به اعضای اتحادیه پیغام دادیم که صبر کنند اما هنوز هیچ اتفاقی صورت نگرفته است. از طرف دیگر موازی کاریهای شهرداری تبدیل به یک معضل شده و فقط به فکر کسب درآمد از ما هستند و در مقابل هیچ خدمتی ارائه نمیدهند. بنده به عنوان رئیس اتحادیه دیگر توانایی پاسخگویی به 120 هزار نفر را ندارم.
وی ادامه داد: از ماه گذشته مقرر شد که وانت بارهای تهران ساماندهی شوند و آنها زیر مجموعه اتحادیه ما باشند، همزمان شرکت نفت ضرب الاجلی تعیین کرد که سوخت وانتها بر اساس پیمایش واریز خواهد شد تا کسی نتواند وانتی را گرفته و از کارت آن برای خودروهای دیگر خود استفاده کند. ما کارهای مقدماتی را انجام دادیم و نزدیک به 70 هزار وانت را ثبت کردیم اما با وجود آنکه این ضربالاجل یک ماه دیگر به پایان میرسد هنوز دستورالعملی از سوی مرکز اصناف به ما نرسیده است، این درحالی است که من بیش از 20 بار حضوری مراجعه کردم اما جوابی در مورد این تعلل دریافت نکردهام، من همین جا هشدار میدهم که اگر یک ماه دیگر سهمیه سوخت وانت بارها قطع شود مسئولیت آن متوجه مرکز اصناف است.
رئیس اتحادیه پیک موتوری و حمل و نقل بار سبک شهری متذکر شد: رانندگان وانت و پیکهای موتوری جزو ضعیفترین اقشار جامعه هستند اما هیچ حمایتی از سوی دولت نمیشوند حتی دیگر آنها را بیمه نمیکنند و کسانی هم که از قبل بیمه بودهاند، هر ماه به بهانههای واهی بیمه آنها را قطع میکنند. از سوی دیگر هر روز هزینهها افزایش پیدا میکنند، لاستیک از 400 هزار تومان به دو میلیون و کاتالیزور از 200 هزارتومان به یک میلیون و 200 هزار تومان رسیده و حالا هم بنزین 50 درصد گران شده است در حالیکه میگویند قیمتها را افزایش ندهید. از سوی دیگر برای وانتها سهمیه 60 لیتری منظور کردهاند و سوال این است؛ آیا وانت خودروی شخصی محسوب میشود که این میزان سوخت به آن میدهید اگر هست پس چرا آخر ماه این سهمیه را میسوزانید؟
وی ادامه داد: رکود باعث شده که شاهد ورود وانت از سایر شهرها به تهران باشیم، بنا بر اعلام پلیس راهور روزانه 230 هزار وانت وارد و خارج میشوند. از طرف دیگر طرح کامیونت محسوب شدن نیسانها باعث شده که صاحبان این خودروها دچار مشکلات زیادی شوند زیرا تردد آنها و حتی گواهینامه باید تغییر کند در حالیکه از 50 سال پیش نیسان، وانت محسوب میشد.
محمدی در خصوص افزایش شکایات از افزایش خودسرانه قیمت دفترهای حمل و نقل به خصوص پیکهای موتوری گفت: ما مردم احساسی داریم و با این جمله که طرف از نان خوردن نیفتد، چشم بر روی خیلی از تخلفات میبندیم در صورتیکه این وظیفه اجتماعی ما است و باید تخلفات را گزارش کنیم تا از تکرار آنها جلوگیری شود. اتحادیه ما نیز بازرسی دارد و پس از تذکر و جریمه نقدی، دفاتر متخلف را پلمب میکنند و مردم میتوانند با شماره تلفن ویژه 6473 شکایات خود را مطرح کنند.