به گزارش «نود اقتصادی»، علی قربانی عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، درباره لایحه بودجه 99 گفت: متأسفانه اصلاحات ساختاری در بودجه صورت نگرفته و تقریباً به روال سال گذشته داده شده است.
قربانی افزود: تقریباً هیچ اصلاحات ساختاری در بودجه صورت نگرفته است یعنی گسترش پایههای مالیاتی، جلوگیری از فرارهای مالیاتی، معافیتهای مالیاتی، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر مجموع درآمد، مالیات بر خانههای لوکس، مالیات بر سود کلان سپردههای بانکی، اینها هیچکدامشان در لایحه بودجه نیامده و قیمت نفت هم با همان 50 دلار و یک میلیون بشکه در روز در نظر گرفته شده که غیرواقعی است.
این عضو کمیسیون تلفیق مجلس با تاکید بر اینکه محقق شدن صادرات نفت یک میلیون بشکه ای در سال آینده خیلی سخت است، اظهار داشت: فروش داراییهای دولت و مولدسازی آنها هم که 50 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است، در حالی که در 7 ماهه امسال کلاً 300 میلیارد تومان از این محل وصول شده است.
وی با تاکید بر اینکه بایستی با جدیت نظارت شود تا این موضوع منجر به ایجاد رانت و فسادی نشود، اضافه کرد: البته من خودم اعتقادم این است که 7 میلیون میلیارد تومان یعنی سه و نیم برابر کل نقدینگی کشور ما اموال و داراییهای دولتی داریم ولی موضوع این است که به این سرعت این حجم از اموال دولتی را با توجه به اینکه عملکرد سال 98 ما خیلی پایین بوده است، می توان فروخت یا نه؟ این موضوع جای سؤال دارد که بایستی در کمیسیون راجع به آن بحث کنیم.
قربانی با اشاره به اینکه ممکن است تجربه تلخ خصوصی سازی در جریان واگذاری گسترده اموال های دولتی رخ دهد، گفت: الآن شما دیدید که در خصوصیسازی هم این اتفاق افتاد. یعنی این خصولتیهایی که ایجاد شد و یا در واگذاریهایی که به بخشهای خصوصی ایجاد شد که ای کاش دولتی میماند. یعنی دولتی میماند هم نظارت مجلس و دستگاههای دیگر را میداشت و هم اینکه بالاخره این بیت المال اینطوری حیف و میل نمیشد ولی متأسفانه به نام خصوصیسازی و اصل 44 دیدیم که هزاران میلیارد تومان اموال عمومی کشور به این وضعیت دچار شد.
این عضو کمیسیون تلفیق مجلس در پایان تاکید کرد: تلاش ما این است که بودجه 99 واقعی دیده شود چون اگر واقعی دیده نشود دولت میداند که نمیتواند این را جمع و جور کند و باز همان کاری که امسال اتفاق افتاد و بودجه در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا اصلاح شد، رخ می دهد.
منبع: فارس