به گزارش «نود اقتصادی»، سید امیر سیاح، کارشناس اقتصادی درباره لایحه بودجه 99 گفت: رقم صادرات نفت در بودجه 99 واقعی نیست و عجیب است که دولت اصرار دارد بگوید میتوانم یک میلیون بشکه نفت صادر کنم. درحالیکه خودشان میدانند بیشتر از 300 هزار بشکه نفت نمیتوانند بفروشند. الان بهترین زمان برای رهایی از خامفروشی نفت و درآمدهای نفتی در بودجه دولت است.
وی ادامه داد: باید به این سمت برویم که درآمدهای جایگزین نفت را در بودجه 99 پررنگ کنیم. از یک طرف دولت باید هزینه و خرجهای اضافیش را هم حذف کند. درآمدهای نفتی در بودجه سال 99 قابلیت تحقق ندارد و جز یک سری اعداد و رقم چیزی دیگری نیست.
سیاح همچنین افزود: رقم غیرواقعی صادرات نفت در بودجه 99 ما را از اصلاحات ساختاری بودجه دور میکند. این قضیه باعث میشود دستگاههای دولتی همچنان ریخت و پاشهای خود را ادامه دهند درحالیکه ما باید ترمز هزینههای کنترل نشده دولتی را خیلی وقت پیش میکشیدیم.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: دولت به جای اینکه از فرصت استفاده کند و به اجبار هم که شده جلوی هزینههای زیاد را بگیرد، درآمدهای موهومی پیشبینی کرده است که خود اوضاع را خرابتر میکند.
وی اظهار داشت: دولت قصد دارد 10.5 میلیارد دلار ارز 4200 به واردات کالاهای اساسی تخصیص دهد. این اقدام به شدت خطا است. من واقعا نمیدانم چرا دولت اصرار دارد این ارز را هدر دهد درحالیکه درآمد نفتی خاصی هم نخواهد داشت.
سیاح گفت: دولت برای جبران کسری بودجه میتواند جلوی 100 هزار میلیارد فرارمالیاتی را بگیرد. ببینید بخش عمدهای از اقتصاد ما زیرزمینی است و به اصطلاح محاسبه نمیشود. دولت کار درستی که باید بکند این است که جلوی این اقتصاد زیرزمینی را بگیرد و این کار با شفافیت تراکنشهای بانکی امکانپذیر است.
این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: لایحه بودجه 99 حتما باید در کمیسیون تلفیق رد شود. مجلس اگر با مردم همراه است باید کلیات بودجه را رد کند تا دولت آن را اصلاح کند وافیون نفت را از بودجه خارج کنند.
منبع:فارس