به گزارش «نود اقتصادی»، آرش بهجو، کارشناس فناوری اظهار داشت: از میزان کسب و کار در بازار الکترونیک برآوردهای گوناگونی است و برآوردها نشان میدهد ۳ درصد کسب و کار ما در بازار الکترونیک انجام میشود و ۹۷ درصد آن هنوز به صورت سنتی است. ولی میزان این گردش مالی نیز در فضای مجازی کم نیست و تقریبا نزدیک به چند هزار میلیارد میرسد که قابل توجه است.
وی افزود: ما چندین شرکت بزرگ داریم که کارشان کاملا به صورت الکترونیک است و ثبت شده هستند، مانند دیجی کالا که حسابرسی مالیاتی از آنها صورت میگیرد. یکی از اقداماتی که دولت در حال انجام آن است و مربوط به همین مساله است قانون مبارزه با پولشویی است؛ یعنی دولت سعی دارد از تمام تراکنشهای مالی که انجام میشود آگاه شود و حسابی که تراکنش مالی بالا و مشخصی دارد را از آن مالیات بگیرد.
بهجو بیان کرد: بخش دیگر وبسایتها و صفحاتی هستند که یک شماره حساب و تراکنشهای بسیار زیادی دارند و تا جایی که میدانم مالیات به سمت این صفحات رفته است. بخش دیگری که میماند خردهفروشیهای اینترنتی هستند که دولت معمولا نمیتواند کاری بکند، زیرا معمولا رصد نمیشوند و مبالغ دریافتی آنها از حداقل مشخص کمتر است.
این کارشناس با بیان اینکه قوانینی که دولت از آن استفاده میکند و کارشناسانی که روی این قوانین و تصویب آن کار میکنند هیچ اطلاعی از سازوکار تجارت الکتریک ندارند، گفت: ما نه زیرساخت آن را داریم که بتوان بازار الکترونیک را مدیریت کرد و نه افرادی که در سطوح مدیریتی هستند آگاهی کافی دارند و نتیجه این است شرکتهایی که در حال مالیات دادن هستند، مشمول پرداخت مالیاتی میشوند که مستحق آن نیستند.