به گزارش «نود اقتصادی»، برای اجرایی کردن چنین تصمیمی به قانون برنامه ششم، پنجم توسعه، قانون هدفمندسازی یارانهها و قانون بودجه میتوان استناد کرد. استناد به این سه قانون سه راه را ممکن میکند:
۱- استفاده از منابع عمومی بودجه ۲- اصلاح قیمت حاملهای انرژی ۳- استقراض از بانک مرکزی
- استفاده از منابع عمومی بودجه: شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در ماههای گذشته به پیشنهاد دولت سقف منابع بودجه عمومی را به ۳۸۶ هزار میلیارد تومان تقلیل داد تا بخشی از کسری بودجه جبران شود و برای جبران مافات بخشی دیگری نیز اجازه انتشار اوراق اسلامی، استفاده از منابع صندوق توسعه و سایر مباحث را مصوب کرد. با این اوصاف قطعا منابع بودجه نمیتواند مقصد اظهارات رئیس جمهور برای تامین منابع کمک مالی به ۱۸ میلیون خانوار باشد.
- اصلاح قیمت حاملهای انرژی: برخی نقل قولها و شنیده نشان میدهد دولت برای پیشنهاد افزایش قیمت حاملهای انرژی پیشنهاداتی در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا مطرح و پیشنهاداتی درباره قیمتها نیز روی میز گذاشته شده است. همچنین رقم پیشنهادی برای پرداخت به خانوار براساس بعد خانوار و تعداد نفرات تعیین میشود.
- استقراض از بانک مرکزی: در این زمینه مسئولان به ویژه شخص رئیس جمهور بر عدم استقراض از بانک مرکزی تاکید کردهاند. شهریور سال ۹۷ روحانی گفته بود: بخش قابل ملاحظهای از افزایش نقدینگی در سالهای اخیر مربوط به فعالیت موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز بود. در حالی که به رغم روال گذشته این دولت هرگز برای اداره کشور در پی استقراض از بانک مرکزی نبود.